به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، حمید کاویان روز دوشنبه (۱۸ بهمنماه) در نشست خبری با رسانهها در نمایشگاه تخصصی صنعت نفت اهواز گفت: از سال ۱۳۹۷ تاکنون در مجموع ۲۰ هزار و ۱۰۵ قطعه کالای ساخت داخل با حمایت این شرکت بومیسازی شده است.
همکاری با شرکتهای دانشبنیان
وی با اشاره به اقدامهای شرکت نفت و گاز مارون در توسعه ساخت داخل گفت: شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون نخستین شرکتی است که فناوری تجهیزات فرآورشی سریعالاحداث یا واحد فرآورش سیار (Skid Mounted) را مورد استفاده قرار داد که با توجه به ظرفیت موجود در بخش فرآورش نفت نمکی، این طرح بسیار زودبازده و موثر ارزیابی می شود؛ افزایش ۲۰ هزاربشکه ای نرخ تولید، حذف استفاده از مواد تعلیقشکن گران قیمت و تحول در دانش فرآورش نفت نمکی از رهاوردهای این طرح است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز مارون افزود: افزون بر این، با همکاری شرکتهای دانشبنیان از ابزار پیزو (فشار سنج حافظهدار) برای اندازهگیری فشار و دمای درون چاهی استفاده شد و دانش آن بومیسازی شد، یک پروژه دیگر در بخش شیرآلات را نیز با همکاری شرکتهای دانشبنیان در حال پیگیری و اقدام داریم.
تحقق تولید نفت و گاز در سال ۱۴۰۰
کاویان در ادامه با اشاره به برنامه تولید این شرکت گفت: شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون ۴۵۰ هزار بشکه در روز نفتخام را برای پالایشگاه اصفهان و حدود ۱۵۰ هزار بشکه را برای صادرات تأمین میکند و همانند سه سال گذشته در سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۱۰۰ درصد برنامه تولید تحقق یافته است.
وی ادامه داد: این شرکت روزانه ۳۰ هزار بشکه مایعات گازی تولید میکند که پس از ترکیب با محصولات دیگر شرکتهای بهرهبردار تابع مناطق نفتخیز جنوب، بهعنوان خوراک به پتروشیمیها ارسال میشود، افزون بر مایعات، محصولات (+C۲) همراه ۵۷۰ میلیون فوتمکعب در روز گاز غنی تولیدی، به پتروشیمی مارون تحویل داده میشود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون گفت: گاز سبک باقیمانده نیز برای مصارف خانگی و صنعتی به شرکت ملی گاز تحویل داده میشود، همچنین از گاز تولیدی از مخزن خامی مارون، روزانه حدود ۶ هزار بشکه نفتا تولید می شود که بهطور مستقیم به سوی پایانههای صادراتی ارسال میشود.
جمع آوری و جلوگیری از مشعل ۱۰.۷ میلیارد فوت مکعب گاز در سال
کاویان با اشاره به اقدامهای این شرکت در حوزه محیط زیست بیان کرد: هماکنون ۸۸ درصدگازهای همراه مازاد جمعآوری میشود و چهار درصد آن به مصرف داخلی میرسد، قرار است تا سه سال آینده، هشت درصد باقیمانده نیز جمعآوری شود.
وی افزود: دو قرارداد پنجساله با سرمایهگذاری حدود ۱۷ میلیون دلار برای احداث تأسیسات فشارافزایی گازهای کمفشار مشعل و شیرینسازی گازهای ترش ارسالی به مشعل واحد بهرهبرداری شماره ۳ مارون به مقدار ۱۵ میلیون فوتمکعب در روز و فروش گازهای کمفشار ارسالی به مشعل واحد بهرهبرداری مارون ۱۴.۶ میلیون فوتمکعب در روز با شرکتهای داخلی امضا و پس از انجام عملیات اجرایی، راهاندازی شد؛ از ابتدای امسال به یُمن اجرای طرح و بهرهجویی از فرصتهای تعمیراتی، کاهش ۴۰ درصدی گاز به مشعل نسبت به مقدار پیشبینیشده، تحقق یافت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز مارون گفت: با بهکارگیری دستگاههای MOS و MOT بیش از ۹۰ هزار بشکه نفت (که در گودال سوخت سوزانده میشد) جمعآوری و به چرخه تولید اضافه شد؛ در کل طی سالهای اخیر، هیچ نفتی سوزانده نمی شود و با کمک شرکتهای دانشبنیان تلمبههای بخش پساب روزآمد شد که در نتیجه این اقدام، بیش از ۹۹ درصد پسابهای نمکزدایی به چاههای دفعی تزریق می شود.
کاویان گفت: تأمین وتوزیع حدود ۲۸ هزار اصله نهال در شهرستانهای حوزه عملیاتی شرکت برای تقویت فضای سبز مناطق همجوار تأسیسات، واگذاری لجنهای نفتی به شرکتهای بازیافتکننده، اجرای طرح یکپارچه مدیریت پسماند، همکاری آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست برای طرح خود اظهاری پایش آلایندههای محیط زیستی شامل آب، خاک، هوا و صوت، استقرار تجهیزات مبارزه با آلودگی نفتی رودخانه در مجاورت رودخانههای جاری در حوزه عملیاتی شرکت بهمنظور واکنش در شرایط اضطراری و مقابله با آلودگی نفتی احتمالی و ایجاد فضای سبز به میزان ۳۲.۲ هکتار را نیز میتوان از اقدامهای برشمرد که همسو با صیانت از محیط زیست به انجام رسیده است.
طرح نگهداشت و افزایش تولید ۲۸ مخزن مناطق نفتخیز جنوب در نفت و گاز مارون
وی درباره وضع طرحهای نگهداشت و افزایش تولید در این شرکت گفت: چهار بسته مارون ۱ و ۴، مارون ۳، ۶ و بسته مارون ۲ و ۵ که بخشی از آن افزایش تولید است، در شرکت نفت و گاز مارون اجرا میشود، در این پروژهها چاههای توسعهای و تعمیری هم حفاری میشود که هماکنون تعدادی از این چاهها تحویل داده شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز مارون درباره اقدامهای این شرکت در زمینه مسئولیتهای اجتماعی اظهار کرد: در این زمینه احداث ۱۶ باب مدرسه، احداث یا بهسازی ۲۰ مسجد و حسینیه، تامین زمین فوتبال چمن مصنوعی برای جوانان شهرستان رامشیر، تامین و توزیع ۴۸۰۰ بسته کمک معیشتی و ۳۸۰۰ بسته کمک آموزشی (برای دانشآموزان کمبرخوردار)، پرداخت ۶ میلیارد تومان از بودجه مورد نیاز برای طرح آب رسانی به روستاهای بخش غیزانیه، اختصاص ۶ دستگاه تانکر آبرسان به روستاهای بخش غیزانیه و تامین خدمات بهداشتی به روستاهای همجوار تأسیسات و تجهیز خانههای بهداشت روستایی در بخش غیزانیه و روستای عوده را میتوان نام برد.
نظر شما