به گزارش شانا به نقل از روزنامه ایران، سید احسان خاندوزی درباره ساماندهی وضع شرایط اقتصاد کشور در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم گفت: زمانی که کشور در قله تورم بود مسئولیت ما آغاز شد، بهطور مشخص در وزارت اقتصاد مسئله تأمین مالی و کسری بودجه دولت در اولویت اقدامها قرار گرفت.
وی افزود: برای تحقق اهداف در این بخشها نخستین اقدام تشکیل گروهی بود که بتواند راههای جبران کسری بودجه را تبیین و تشریح کند، زیرا در چهار ماه نخست امسال دولت ۵۵ هزار میلیارد تومان از تنخواه بانک مرکزی را استفاده کرده و افزون بر آن ظرفیت نزدیک به ۸۰ درصد اوراق دولت نیز به اتمام رسیده بود، بهنحوی که در شهریورماه با اوراقی که فروختیم یعنی رقمی حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان مجوز سال تمام شد.
وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: نتیجه چنین تصمیمهایی این بود که رکورد تورمی تمام سالهای گذشته در تابستان امسال شکسته شد، البته شهریورماه هم جزو این رکورد محسوب میشود. درست است که ماه نخست آغاز بهکار دولت است، اما بهواسطه اتفاقهایی که از قبل رخ داده بود سبب شد در مرداد و شهریور، رکوردی ثبت شود که از زمان دولت مرحوم هاشمی دیگر تکرار نشده بود.
سال ۹۹، بدترین سال کسب درآمدهای نفتی
خاندوزی اظهار کرد: سال ۹۹ وضع ما به جهت درآمدهای نفتی تقریباً بدترین سال سنوات اخیر محسوب میشود. میتوانم بگویم تقریباً ۱۰ هزار میلیارد تومان کل درآمد واریزی در ۱۱ ماه سال بود، اما جالب است بدانید که این رقم در دولت سیزدهم به ۹۵ هزار میلیارد تومان رسید که بخشی از آن بهدلیل افزایش ارزش ارز بود، اما بخش دیگر بهواسطه افزایش حجم صادرات رخ داده است.
وی ادامه داد: در حالی که رئیسجمهوری پیشین ادعا میکرد اگر کسی بتواند هزار بشکه نفت بفروشد، من او را وزیر نفت میکنم. اینقدر کشور به استیصال رسیده بود که فروش روزی ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه نفت برای کشور یک آرزو بود. اینها تنها برشی از شرایطی بود که دولت اجرای امور را در دست گرفت.
افزایش درآمد نفتی با تحریم
وزیر امور اقتصاد و دارایی در خصوص اینکه برخی موفقیت دولت در افزایش درآمدهای نفتی را نتیجه تساهل و تسامح بایدن، رئیسجمهوری آمریکا میدانند، گفت: این افزایش کاملاً مبتنی بر تحرک اقتصادی دولت است. تحریمها هیچکدام از بین نرفته است، اما از داخل کشور پیامهای جدیتری برای شرکای راهبردی خود میفرستیم و آنها نیز مایل هستند نشان دهند نگاهشان به دولت سیزدهم متفاوت از دولتهای پیشین است و به همین دلیل هم رفتار متفاوتی دارند.
خاندوزی افزود: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم بیش از۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش صادرات نفت داشتهایم و به لحاظ درآمدی هم چون قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یافته بود تا دو برابر بیشتر درآمد نفتی داشتیم، یعنی به لحاظ ریالی و حجم نیز این مقدار افزایش یافته است، بهویژه بعد از ماجرای اوکراین و ... این در حالی است که دولت تلاش کرده هزینههای خود را کنترل کند.
وی اظهار کرد: تا پایان بهمنماه از ۷۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد دولت در ۱۱ ماه امسال، رقمی کمتر از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان آن از درآمدهای نفتی بهدست آمده است.
نظر شما