به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمیدرضا گلپایگانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر رجایی و باهنر، هفته دولت را نمادی از وحدت مردم و دولت برشمرد و گفت: این هفته بهترین فرصت برای تبیین گفتمان و بیان دستاوردها و خدمات به آحاد مردم است تا مردم بتوانند دولت خودشان را مورد بازنگری قرار دهند و به دولت برای برنامهریزی، توسعه و تعالی کمک کنند.
وی ضمن مغتنم شمردن فرصت هفته دولت به بیان برنامههای راهبردی و اهم اولویتهای شرکت ملی حفاری ایران پرداخت و گفت: این شرکت همواره تلاش کرده است ضمن عمل به تعهدهای تکلیفی، توانمندسازی نیروی انسانی، افزایش بهرهوری، ارتقای کیفی ناوگان حفاری و خدمات جانبی، توسعه همکاری و مشارکت با شرکتهای بخش خصوصی فعال در عرصه صنعت نفت با رویکرد حمایت از تولید داخل و ارتقای سهم بازار صنعت حفاری را در دستور کار داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به دستاوردهای شرکت ملی حفاری ایران در دولت سیزدهم گفت: در مدت زمان یاد شده، ضمن ارتقای ناوگان حفاری از ۵۶ دستگاه به ۶۴ دستگاه، ۹۱ حلقه چاه اکتشافی، توصیفی و توسعهای و ۳۱ حلقه چاه افقی/ جهتدار حفاری شده است، در ضمن ۳ هزار و ۹۹۶ مورد خدمات فنی و مهندسی و ۸۶۷ مورد خدمات ویژه نیز ارائه شده است.
پروژههای حفاری کلید در دست
گلپایگانی درباره پروژههای حفاری کلید در دست (EPD- EPC)، اظهار کرد: شرکت ملی حفاری ایران هماکنون چهار پروژه حفاری کلید در دست در حال اجرا دارد، یک پروژه (نفت شهر) هم خاتمه یافته و دو پروژه دیگر شامل حفاری ۶ حلقه چاه در میدان بالارود و حفاری پنج حلقه چاه در میدان لالی بنگستان نیز در حال برنامهریزی برای اجراست.
پروژه ۸+۶+۶ حلقه چاه به کارفرمایی مدیریت اکتشاف، پروژه ۱+۱۲ به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس، پروژه ۱۰ حلقه چاه توسعهای آزادگان به کارفرمایی شرکت متن و پروژه حفاری آبهای ژرف به کارفرمایی نهاد ریاست جمهوری از جمله پروژههای کلید در دست در حال اجرا از سوی شرکت ملی حفاری ایران است.
پروژههای حفاری غیر کلید در دست
وی ادامه داد: پروژه حفاری ۶ حلقه چاه در میدان سپهر و جفیر، حفاری ۴ حلقه چاه در میدان سیاهمکان، حفاری ۴ حلقه چاه در میدان آبان و پایدار غرب، حفاری چاههای میدان سولابدر، بینک، مارون ۲ و ۵، اهواز ۲، ۳ و ۵، مارون ۶ و اهواز ۱ و ۴ نیز از پروژههای فعال و در حال اجرای غیر کلید در دست شرکت ملی حفاری ایران است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به تأکید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در زمینه ضرورت بازسازی و نوسازی ناوگان صنعت حفاری کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد هزینههای توسعه و سرمایهگذاری در بخش بالادستی مربوط به حفاری است، از این رو نوسازی و بازسازی ناوگان اهمیت ویژهای دارد، به همین منظور ملی حفاری در یک سال گذشته، بازسازی و راهاندازی دستگاه حفاری ۴۳ فتح، بازسازی و تعمیر اساسی ۳۰۰ دستگاه کاروان اردوگاهی دکلهای حفاری، بازسازی و راهاندازی دستگاههای حفاری ۶۵-۶۷-۴۸--۲۰ فتح، تعمیر اساسی ۱۱ دستگاه جرثقیل ۲۵ تن، تعمیرات اساسی ژنراتورهای برق دکلهای حفاری و تعمیرات دورهای مجموعه موتورآلات، ماشینآلات، عملیاتی و خدمات فنی را انجام داده است.
جابهجایی ۹۵ دستگاه حفاری در اقصی نقاط کشور
به گفته گلپایگانی، از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم تاکنون، ۹۵ دستگاه حفاری در استانهای خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، ایلام، گرگان، اردبیل و بوشهر برای انجام عملیات حفاری جابهجا شدهاند. جابهجایی دکلهای حفاری که به روال معمول با بهکارگیری افزون بر ۱۲۰ دستگاه خودرو کشنده سنگین و فوق سنگین انجام میشود، فعالیتی کاملاً تخصصی است که به لحاظ اهمیت آن با دقت بالا انجام میشود و شامل نقل و انتقال در سطح جادههای مواصلاتی و راههای دسترسی به چاهها تا برپایی دکل و نصب متعلقات آن است.
ملی حفاری، پیشگام حمایت از ساخت داخل
وی شرکت ملی حفاری ایران را پیشگام حمایت از ساخت داخل خواند و گفت: اولویت اصلی ما این است که نیازهای این صنعت را بهطور کامل بومیسازی کنیم و در این ارتباط موضوع آموزش و پرورش نیروهای فنی و متخصص در اولویت برنامههاست و در همین ارتباط ایجاد هنرستان صنعت حفاری را در حال پیگیری داریم.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزود: اعتقاد و باور ما این است که گردش مته در کشور باید به پشتوانه کالای ایرانی باشد، از این رو تلاش شده در دولت سیزدهم بیش از گذشته به توسعه همکاری و مشارکت با بخشهای خصوصی فعال در صنعت نفت با هدف حمایت از توان و قابلیتهای صنعتگران داخلی و شرکتهای دانشبنیان توجه شود که نتیجه آن را میتوان در امضای تفاهمنامهها و قراردادهای همکاری با این شرکتها دید.
گلپایگانی ساخت نخستین دستگاه سیار فرآورش نفت (MOT)، بومیسازی و ساخت تجهیز اصلی گراننده فوقانی، ساخت کمربندی نگهدارنده دکلبان دستگاه حفاری، تولید انبوه انواع قطعه موردنیاز در دکلهای حفاری، اشتغالزایی و کارآفرینی برای کارگاههای تولیدی و ساخت صدها قطعه و تجهیزات مورد نیاز شرکت را نتیجه همکاری مؤثر و مستمر با مراکز علمی، پژوهشی، تحقیقاتی بهمنظور تولید دانشبنیان و حمایت همهجانبه از شرکتهای داخلی و دانشبنیان برشمرد.
نظر شما