طرح پلی‌پروپیلن ارغوان‌گستر ایلام تابستان ۱۴۰۲ به بهره‌برداری می‌رسد

طرح ارغوان‌گستر ایلام به‌عنوان تولیدکننده محصول ارزشمند پلی‌پروپیلن در هلدینگ خلیج‌فارس همسو با اهداف جلوگیری از خام‌فروشی و تکمیل زنجیره ارزش، تابستان ۱۴۰۲ به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش شانا به نقل از گروه سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج‌فارس، طرح ۱۵۰ هزار تنی پلی‌پروپیلن ارغوان‌گستر ایلام همسو با سیاست‌های کلان هلدینگ خلیج‌فارس در پترول مبنی بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی، جلوگیری از خام‌فروشی، اشتغال‌زایی، رونق اقتصادی در استان‌ها، ایجاد واحد پایین‌دستی تولید پروپیلن در مجاورت پتروشیمی ایلام تصویب و عملیات اجرای ساختمان و نصب تجهیزات آن از آبان‌ماه سال ۱۳۹۸ آغاز شد.

واحد ارغوان گستر ایلام به‌عنوان خاویار هلدینگ خلیج‌فارس با توجه به عدم تولید واحد پلی‌پروپیلن بندر امام، تنها تولیدکننده پلی‌پروپیلن در این گروه خواهد بود و اگر مشکلات اصلی این طرح از طریق پترول برطرف شود تا به تولید برسد، بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان داخلی که مشکل pp (مواد خام اولیه تولیدات) دارند، حل خواهد شد.

افزایش مصرف جهانی

پلی‌پروپیلن؛ جوان‌ترین پلاستیک تجاری دنیا به‌شمار می‌رود که برای نخستین ‌بار در دهه ۱۹۵۰ تولید و به بازار عرضه شده است. پلی‌پروپیلن به‌دلیل خواص مکانیکی و شیمیایی بسیار مطلوب از جمله وزن و قیمت پایین‌تر و نقطه ذوب بالاتر در مقایسه با پلی‌اتیلن‌های سبک‌وسنگین و غیرسمی بودن از پرمصرف‌ترین پلیمرها در جهان بوده و برخلاف اغلب پلیمرهای الفینی دیگر، مصرف جهانی آن به‌طور مستمر در حال ‌رشد و افزایش است.

ساخت قطعات داخلی اتومبیل، انواع اسباب‌بازی، نی‌های نوشیدنی، الیاف مصنوعی برای موکت، زیرانداز و گونی، لوله‌های آبیاری کشاورزی و فاضلاب، ساخت انواع چارچوب در و پنجره، بسته‌بندی مواد غذایی، طناب، لوازم‌خانگی، لوازم پزشکی، فیلم و انواع روکش‌ها و صدها کاربرد متنوع دیگر از جمله کاربردهای عمده پلی‌پروپیلن است.

هم‌اکنون ارزش فروش هر کیلو پلی‌پروپیلن به‌طور حدودی معادل ۱.۲ دلار است و میانگین قیمت خلیج‌فارس حدود ۱۲۲۴ دلار و قیمت آسیای جنوب شرقی حدود ۱۲۴۶ دلار به‌ازای هر تن برای پنج سال آتی محاسبه شده است به‌طوری‌که میانگین قیمت این محصول با توجه‌ به دو بازار خلیج‌فارس و آسیای شرقی حدود ۱۲۳۵ دلار به‌ازای هر تن برآورد می‌شود که نشان‌دهنده اهمیت تولید این محصول ارزشمند برای اقتصاد کشور است.

پایه توسعه سایر صنایع

اهمیت راهبردی طرح ارغوان‌گستر ایلام زمانی دوچندان می‌شود که نه‌تنها به‌عنوان منبع درآمدزایی، بلکه پایه توسعه سایر صنایع کشور است و با تولید محصول باارزش پلی‌پروپیلن شاهد تحرک و توسعه در صنایع دیگر نیز خواهیم بود که اشتغال‌زایی چشمگیری را نیز ایجاد خواهد کرد. این طرح به‌طور مستقیم برای ۲۲۰ نفر و به‌طور غیرمستقیم برای بیش از ۲ هزار نفر اشتغال‌زایی خواهد داشت.

برآورد سرمایه‌گذاری نهایی طرح ارغوان‌گستر ایلام ۵۱.۲۶ میلیون یورو و ۱۷.۵۵۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است که مبلغ ریالی بیشتر از محل تسهیلات بانکی و بازار سرمایه و مبلغ ارزی از محل منابع ارزی حاصل از صادرات غیر، از سوی هلدینگ خلیج‌فارس تأمین خواهد شد.

تعدیل پیمانکار ساخت و اجرا و نصب و سازندگان تأمین کالا به‌دلیل کمبود نقدینگی، محدودیت فهرست بلند منابع (AVL) مربوط به هلدینگ خلیج‌فارس برای برگزاری مناقصه و خرید از وندورها و نبود مجوز جذب نفرات راه‌اندازی و بهره‌برداری از مشکلات اصلی طرح ارغوان‌گستر ایلام بود که با تأمین مالی به‌موقع، طبق برنامه زمان‌بندی این طرح تابستان ۱۴۰۲ به بهره‌برداری می‌رسد.

فناوری مورداستفاده در واحد پلی‌پروپیلن ارغوان گستر ایلام از نوع فرآیند فاز گازی است که در ایران منحصربه‌فرد است؛ در این فرآیند پروپیلن دریافتی از پتروشیمی ایلام در فاز گازی و در تماس با کاتالیست جامد در یک بستر متحرک به پلی‌پروپیلن تبدیل و خوراک‌های اتیلن و هیدروژن موردنیاز واحد نیز از پتروشیمی ایلام تأمین خواهد شد.

کد خبر 461221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =