به گزارش خبرنگار شانا، متن کامل پیام جواد اوجی به این کنفرانس که صبح امروز (سهشنبه، ۲۲ آذرماه) از سوی وحیدرضا زیدیفرد، معاون وزیر در امور مهندسی، پژوهش و فناوری قرائت شد به شرح زیر است:
«خانمها و آقایان/ مدیران و همکاران/ فناوران، محققان و پژوهشگران
با استعانت از یاری خداوند متعال، سلام و درود عرض میکنم
اجازه میخواهم در آغازین کلام، خیرمقدم عرض کنم به روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، محمد اسلامی، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی و محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، همچنین فرصت را مغتنم میشمارم و بهعنوان عضوی کوچک از خانواده بزرگ صنعت نفت، عرض خداقوت دارم به همکاران خود در حوزه پژوهش و فناوری ستاد، شرکتهای اصلی، فرعی و تابعه و فرارسیدن هفته پژوهش را تبریک عرض کنم.
به حضور عزیزان میرسانم، پس از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بهمنماه سال ۱۴۰۰ و در دیدار با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی مبنی بر اینکه صنعت نفت دانشبنیان شود، بنده به معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری مأموریت دادم تا با همراهی شرکتهای چهارگانه و تعامل مستمر با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با رویکردی درونزا برای دستیابی و تحقق صنعت نفت دانشبنیان گام بردارند.
بسیار مفتخرم که اعلام کنم ما در وزارت نفت دولت سیزدهم اعتقاد داریم که تحریم فرصت مناسبی است برای توسعه ساخت داخل و بومیسازی تجهیزات نوآورانه و این قول را به شرکتهای دانشبنیان داخلی خواهیم داد که چه در دوران تحریم و چه در دوران پساتحریم، هدف و اولویت ما بومیسازی و خودکفایی تجهیزات و قطعات موردنیاز صنعت نفت است و الحمدالله با همکاری خوب مجلس شورای اسلامی ایران برای تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان و اقدام ارزشمند هیئت وزیران برای ابلاغ آییننامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت، امیدوارم به فضل الهی در آیندهای نزدیک سند دانشبنیان شدن صنعت نفت به دیباچه افتخارات وزارت نفت افزوده شود.
هدف ما منحصراً افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان در بستر زیستبوم فناوری و نوآوری نبوده، هرچند افتخار میکنیم که در این یک سال و اندی از استقرار دولت سیزدهم، پذیرای بیش از ۵۵۰ شرکت دانشبنیان در خانواده وزارت نفت هستیم که این نشان از رشدی بیش از سه برابری دارد، اما هدف نهایی ما توسعه اقتصاد دانشبنیان است.
ما اعتقاد داریم که دانشگاه خانه فکر، خلاقیت و تولید علم است و شرکتهای فناور و دانشبنیان بازوی تخصصی وزارت نفت خواهند بود برای تبدیل صنعت نفت، به صنعت نفت دانشبنیان.
از همینجا از همه معاونان و مدیران عامل و همکاران خودم در صنعت نفت میخواهم که به شرکتهای دانشبنیان اعتماد و اعتقاد بیشتری داشته باشند و در این راه از هیچگونه حمایتی دریغ نورزند و شرکتهای دانشبنیان بدانند که وزارت نفت دولت سیزدهم، همواره، همراه و همگام آنهاست.
الحمدالله برای نخستینبار در تاریخ بیش از ۱۲۰ صنعت نفت، سند برنامه راهبردی توسعهی فناوریهای اولویتدار وزارت نفت را ابلاغ کردیم و وزارت نفت بهعنوان دستگاه اجرایی برتر در ارائه و درج نیازهای فناورانه و نوآورانه در سامانه نان، معرفی شد.
فرصت را مغتنم میشمارم که از مدیران عامل و مدیران میانی خطرپذیر برای تلاش و کوشش در حوزه ساخت داخل قدردانی کنم که بدون تردید بدون تلاشهای ایشان کسب رتبه نخست دستگاههای اجرایی در حمایت و تولید ساخت داخل بهدست نمیآمد.
آری صنعت نفت پیشران اقتصاد دانشبنیان و حامی ساخت داخل است و خواهد بود و ما معتقدیم که بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ شرکت دانشبنیان ارزیابیشده از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری میتوانند در بخشهای مختلف این صنعت نقشآفرین باشند.
چراکه صنعت نفت هم در حوزه علوم انسانی، هم در بخش پزشکی و هم در سایر حوزههای فنی و مهندسی نیازمند توسعه و اکتساب فناوری است.
یکی از موارد با اهمیت برای ما در صنعت نفت، بهرهگیری از سرریز فناوریهاست، به معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری مأموریت میدهم تا بهنحوی برنامهریزی کند تا با هدف پرهیز از دوبارهکاری و اتلاف زمان و هزینه ضمن تعامل و همکاری با سایر دستگاههای اجرایی از فناوریهای بومیسازیشده در کشور که قابلیت استفاده در صنعت نفت را دارند بهرهگیری کند.
در پایان، ضمن قدردانی از همه عوامل دستاندرکار برای برگزاری رویداد حاضر، امیدوارم با تداوم این رویداد، شاهد ارائه بیشتر دستاوردهای فناورانه و نوآورانه منتج از همکاری صنعت نفت با شرکتهای دانشبنیان باشیم. انشاءالله شما و خودم را به خدای بزرگ میسپارم و موفقیت را برایتان آرزو میکنم.»
نظر شما