به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی امروز (پنجشنبه، هشتم دیماه) همزمان با هشتم دیماه؛ روز صنعت پتروشیمی در برنامه «صبح پارسی» شبکه جامجم حاضر شد و اظهار کرد: برای بالندگی یک صنعت، افزون بر سرمایه انسانی متخصص، خوراک یکی از مهمترین مؤلفههای آن است و ایران از ذخایر عظیم نفت و گاز بهرهمند است.
وی افزود: بنابراین سالهای متمادی صنعت پتروشیمی میتواند از این ذخایر نفت و گاز بهعنوان خوراک و سوخت استفاده کند که به این منظور برنامهریزیهای بسیار خوبی شده است و از همه متخصصان، پژوهشگران و سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز ایران دعوت میکنم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به شکوفایی عظیم صنعت پتروشیمی در ۴۳ سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: از سال ۱۳۴۲ با بهرهبرداری از نخستین مجتمع پتروشیمی تا پیروزی انقلاب اسلامی، تولید واقعی این صنعت تنها ۱.۵ میلیون تن با تنوع محصولات بسیار اندک بود، اما امروز ظرفیت تولید این صنعت از مرز سالانه ۹۰ میلیون تن گذشته است.
شاهمیرزایی با اشاره به اینکه هماکنون حدود ۸۰ میلیارد دلار بستههای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی در حال اجراست، گفت: بخشی از این مقدار در حد موافقت اصولی و مجوز است. مدیریت سرمایهگذاری و برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی پذیرای ایرانیان یا سرمایهگذارانی که بخواهند در صنعت پتروشیمی ایران سرمایهگذاری کنند، خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ۷۰ مجتمع پتروشیمی فعال در کشور اشاره و اظهار کرد: ۱۰۳ طرح کوچک و بزرگ آماده است که بخشی از آنها در برنامه هفتم توسعه و بخشی در برنامه هشتم توسعه قرار دارد که میانگین پیشرفت طرحهای برنامه هفتم توسعه ۳۱ درصد است و طرحهای مطلوبی برای سرمایهگذاران علاقهمند است.
وی رویکرد دولت سیزدهم را تکیه بر ظرفیت داخلی دانست و افزود: ۲۱ طرح هم تعریف شده است که اجرای این طرحها ما را از واردات محصولات پتروشیمی بینیاز میکند و شعار محوری صنعت پتروشیمی تکمیل زنجیره ارزش است.
معاون وزیر نفت به انواع محصول پتروشیمی که در کشور تولید میشود اشاره کرد و ادامه داد: باقیمانده محصولات پتروشیمی نیز در بستههای سرمایهگذاری تعریف و به سرمایهگذاران معرفی شده است که اجرای این طرحها میتواند درآمد بسیار خوبی برای سرمایهگذاران داشته باشد.
شاهمیرزایی با بیان اینکه در حوزه کاتالیست تا پایان این دولت به خودکفایی میرسیم، تأکید کرد: از همه متخصصان، پژوهشگران و سرمایهگذاران هم دعوت میکنم برای بومیسازی دانش فنی، کالا و تجهیزات به کمک این صنعت بیایند.
معاون وزیر نفت در پایان گفت: من دست همه همکاران، صنعتگران، تلاشگران و بازنشستگان صنعت پتروشیمی را میبوسم که تلاش آنها سبب شده صنعت پتروشیمی به جایگاه کنونی با ظرفیت ۹۰ میلیون تن برسد و با برنامهریزی انجام شده، در افق ۱۰ تا ۱۲ سال آینده به ظرفیت تولید ۲۰۰ میلیون تن خواهیم رسید که سالانه ۱۸۰ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور خواهد داشت.
نظر شما