به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی ظهر امروز (چهارشنبه ۱۹ بهمنماه) در آیین امضای توافقنامه همکاری وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در زمینه بومیسازی تجهیزات و فناوریهای گلوگاهی صنعت نفت، اظهار کرد: این توافقنامه چهار ساله به ارزش ۲ میلیارد دلار بهمنظور بومیسازی حدود ۱۵ قلم تجهیز کلیدی صنعت نفت امضا شد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از نظر مجموع ذخایر نفتی و گازی در دنیا رتبه نخست را دارد، اظهار کرد: با وجود آنکه ۱۱۴ سال از عمر صنعت نفت می گذرد، اما هنوز در خیلی از بخشها بهصورت سنتی کار میکنیم. با توجه به دستور مقام معظم رهبری صنایع بزرگ از جمله صنعت نفت باید دانشبنیان شوند، از این رو شور و اشتیاق در وزارت نفت برای حرکت به این سمت وجود دارد.
وزیر نفت تصریح کرد: از ابتدای آغاز بهکار دولت سیزدهم تلاش کردیم از دانش روزآمد دنیا و تجهیزاتی جدید در صنعت نفت کشور استفاده کنیم، از آن زمان تاکنون زمینه ساخت داخل ۲۵۰ قلم کالا مهیا شده و تعداد شرکتهای دانشبنیان از ۱۵۰ شرکت به ۵۵۰ شرکت رسیده است. استفاده از فناوری هزینهها را کمتر میکند و بهرهوری را بالا میبرد.
اوجی با اشاره به امکان تحقق ظرفیت تولید روزانه ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت با توجه به ذخایر موجود گفت: حداقل روزانه ۹۰۰ هزار بشکه از ظرفیت افزایش تولید نفت را میتوان از طریق ازدیاد برداشت نفت از طریق روشهای دانشبنیان محقق کرد.
وی تصریح کرد: نیازهای صنعت نفت در بخش خدماتی و کالا از طریق معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری فراخوان داده میشود تا همه شرکتهای دانشبنیان بتوانند به این صنعت کمک کنند. در این زمینه ما از همه نظر حامی شرکتهای دانشبنیان هستیم. وزارت نفت به هر عهدی که با سازندگان داخلی بسته باشد، پایبند است و همهجوره از آنها حمایت میکند، بهطوری که در صورت رعایت استانداردهای صنعت نفت این توان را داریم که خرید کالاهای ساخت داخل را دو تا چهار سال تضمین کنیم.
وزیر نفت با اشاره به مذاکرات وزارت نفت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه احیای ۷۰۰ حلقه چاه کمبازده گفت: افزایش تولید از چاههای کمبازده برای صنعت نفت در مقایسه با توسعه میدانهای تازه، بسیار کمهزینهتر است.
اوجی اظهار کرد: همکاران ما در صنعت نفت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره نیاز به کالاها و تجهیزات گلوگاهی وزارت نفت نشستهای خوبی داشتند و امروز در این توافقنامه اعلام نیاز کردیم که حدود ۱۵ کالا و خدمت کلیدی مورد نیاز صنعت نفت با توان این معاونت و با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ساخته شود.
وی افزود: بنا شد کنسرسیومی برای تأمین این خدمات و کالاها به ارزش حدود ۲ میلیارد ریال تشکیل شود، وزارت نفت هم تعهد کرد که سفارشهای طولانیمدت داشته باشد، به شرطی که استانداردها رعایت شود و این اتفاق رقم میخورد.
وزیر نفت با بیان اینکه هماکنون حدود ۷۰ درصد نیازهای صنعت نفت در داخل تأمین میشود و انشاءالله ۳۰ درصد باقیمانده هم بومیسازی میشود، اظهار کرد: در هفتههای آینده نیز توافقنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای احیای چاههای کم بازده امضا میشود. بر اساس این توافق بخشی از پروژه احیای چاههای کمبازده به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واگذار میشود که تحقق این پروژه کاهش هزینه خوبی برای وزارت نفت خواهد داشت.
نظر شما