به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، بهدنبال نگرانی از افزایش نرخ بهره ازسوی بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا و در پی آن کُند شدن روند رشد اقتصاد و آسیب احتمالی به مقدار تقاضای سوخت و در عین حال نگرانیها درباره تضعیف دادههای بخش تولیدی چین که سبب از بین رفتن سودهای پیشین میشود، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه (۱۱ اردیبهشتماه) کاهش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه در ساعت ۳ و ۱۳ دقیقه بامداد روز دوشنبه در معاملات بازار آیسیآی لندن با ۶۱ سنت یا ۰.۸ درصد کاهش به ۷۹ دلار و ۷۲ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا در معاملات امروز بازار بورس نیویورک (نایمکس) با ۶۳ سنت یا ۰.۸ درصد کاهش، ۷۶ دلار و ۱۵ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
هزینههای مصرفکننده در آمریکا طی ماه مارس ثابت بود، زیرا افزایش هزینههای خدمات با کاهش کالاها جبران شد، اما اثر مداوم فشارهای تورمی زمینهای میتواند سبب افزایش دوباره نرخ بهره از سوی بانک مرکزی ایالات متحده شود.
تحلیلگر مؤسسه ایانزد ریسرچ در این باره گفت: تصمیم بانک مرکزی آمریکا میتواند بر بازارهای انرژی و فلزات فشار وارد کند.
انتظار میرود بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا این هفته نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه دیگر افزایش دهد.
بانک مرکزی ایالات متحده از مارس پارسال نرخ بهره را ۴۷۵ واحد پایه از سطح نزدیک به صفر به محدوده کنونی ۵.۰۰ - ۴.۷۵ درصد افزایش داده است.
در همین حال، دادههای رسمی روز یکشنبه (دهم اردیبهشتماه) نشان داد شاخص مدیران خرید (PMI) در چین از ۵۱.۹ در ماه مارس به ۴۹.۲ کاهش یافت و به زیر مرز ۵۰ واحدی سقوط کرد.
فعالیت کارخانهها در ژاپن، سومین اقتصاد بزرگ جهان، در ماه آوریل برای ششمین ماه پیاپی کاهش یافت، اما بخش تولید در بحبوحه روند کُند سفارشهای تازه به سمت ثبات پیش میرود.
نظر شما