به گزارش خبرنگار شانا، عیسی نویری ظهر امروز (دوشنبه، دهم مهرماه) در رویداد ملی طرح احیای چاههای بسته و کمبازده نفتی گفت: مأموریت شرکت نفت و گاز اروندان توسعه و تولید صیانتی نفت و گاز از مخازن هیدروکربوری واقع در غرب رودخانه کارون با شاخص بازیافت نهایی (Ultimate Recovery) و فرآورش و ارسال فرآوردههای طبیعی نفتی به مبادی مصرف و صادرات است.
وی با اشاره به محدوده جغرافیایی و عملیاتی شرکت نفت و گاز اروندان افزود: محدوده جغرافیایی و عملیاتی این شرکت در حوزه غرب رودخانه کارون از بستان تا اروندکنار شامل میدانهای نفتی دارخوین (فهلیان)، دارخوین (ایلام و سروک)، آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، یاران، جفیر، امید، مشتاق، خرمشهر، بند کرخه، سوسنگرد، اروند، سپهر، سهراب و مینو است.
رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان چشمانداز این شرکت را دستیابی به تولید ۹۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز برشمرد و اظهار کرد: نفت درجای این شرکت بیش از ۹۶ میلیارد بشکه و نفت قابل برداشت ۸.۳ میلیارد بشکه است.
نویری تصریح کرد: تشکیل رسوبات آسفالتین در ستون چاه، افت فشار مخزن - افت فشار سازندی و نبود طراحی تکمیل چاهها برای استفاده از فناوریهای فرازآوری از مهمترین چالشهای زیرسطحی میدانهای نفتی این شرکت است.
وی با اشاره به افزایش تولید قابلملاحظه کشور در صورت بهکارگیری فناورهای نو در چاههای کمبازده شرکت نفت و گاز اروندان گفت: برای نمونه چاه شماره ۱۰۰ آزادگان سال ۱۳۹۹ آغاز به تولید کرد، اما بهسرعت دچار افت فشار و کمبازده شد و در صورت بهکارگیری فناوری یا روشی برای بهبود افت فشار تحتانی و موفقیت طرح، پیشبینی میشود تولید چاه حدود ۳۰۰ درصد افزایش یابد.
نظر شما