تولید نفت ایران به ۳.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد/ آغاز برداشت نفت از میدان‌های سپهر و جفیر

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به آغاز برداشت روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت از میدان‌های سپهر و جفیر از هفته گذشته گفت: تا پایان امسال تولید نفت کشور از ۳.۳ میلیون بشکه به ۳.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر امروز (دوشنبه، ۲۴ مهرماه) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه اجرای پویش اهدای بسته‌های آموزشی به دانش‌آموزان محروم مناطق نفت‌خیز و گازخیز کشور بین شرکت ملی نفت ایران و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با همکاری کمیته امداد و معاونت توسعه روستایی معاون اول رئیس جمهوری این پویش را اجرا کردیم.

وی ادامه داد: شرکت ملی نفت همسو با مسئولیت‌های اجتماعی خود و با در نظر گرفتن اینکه توسعه پایدار و همه‌جانبه، متوازن و متناسب در همه بخش‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی باید رقم بخورد، خود را موظف به اجرای این اقدام‌ها می‌داند.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در کنار توسعه میدان‌های نفت و گاز و افزایش تولید موظفیم محیط پیرامونی صنعت نفت را نیز پوشش دهیم، گفت: به‌منظور ایجاد عدالت، فرصت‌های برابر و بهره‌مندی مناسب از همه امکانات در حوزه‌های بهداشت، سلامت، راه و به‌ویژه آموزش، وظیفه خود می‌دانیم ایفای مسئولیت اجتماعی را به‌درستی انجام دهیم.

تعریف ۶ هزار پروژه مسئولیت اجتماعی از شهریورماه ۱۴۰۰

خجسته‌مهر تأکید کرد: از شهریورماه ۱۴۰۰ و ماه‌های نخست دولت سیزدهم در قالب ایفای مسئولیت اجتماعی، ۶ هزار پروژه به ارزش ۱۷ هزار میلیارد تومان تعریف شد که از این تعداد تاکنون ۲ هزار پروژه به بهره‌برداری رسیده است.  

وی با اشاره به اینکه از این پروژه‌ها ۸۲ درصد در مناطق محروم پیرامونی ۱۰ استان نفت‌خیز و گازخیز اجرا شده است، افزود: همچنین ۶۲ درصد این پروژه‌ها در مناطق کم‌برخوردار و روستایی اجرا شده که با رویکرد دولت سیزدهم برای  توزیع درست و عادلانه در مسئولیت اجتماعی منطبق است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: اگر می‌خواهیم خدمت پایدار برای مناطق کم‌برخوردار داشته باشیم باید برای مهارت‌آموزی و تقویت بنیه علمی به‌ویژه برای دانش‌آموزان و جوانان اقدام کنیم.

رشد اقتصادی در گرو افزایش سطح مهارت‌آموزی است

خجسته‌مهر با بیان اینکه اگر خواهان رشد اقتصادی بادوام هستیم باید از پایه کارهای اساسی و بنیادی انجام دهیم، گفت: باید تلاش کنیم آموزش ارتقا یابد و سطح مهارت‌آموزی را افزایش دهیم تا پایه‌های شکوفایی و رشد اقتصادی کشور مستحکم شود.

وی با اشاره به اینکه از پارسال برای ارتقای سطح علمی و عدالت آموزشی در دو بخش ارتقای سطح علمی معلمان و دبیران و دانش‌آموزان و دانشجویان اقدام کردیم، افزود: در طرح افزایش توانمندی ۱۰ هزار معلم و دبیر و ۱۸ هزار دانش‌آموز و دانشجو شرکت داشتند.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: این اقدام‌ها الگوهای درست را در بخش‌های مختلف ایجاد می‌کند و اینها الگوهای ارزشمندی است که در کنار توسعه میدان‌های نفت و گاز باید به آنها توجه شود.

مذاکرات فنی و اقتصادی با روس‌ها ادامه دارد

خجسته‌مهر درباره اجرای تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای نفتی و گازی با شرکت‌های روسی گفت: مذاکرات فنی و اقتصادی با این شرکت‌ها همچنان ادامه دارد و با پایان این مذاکرات، مذاکره قراردادی آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: موضع شرکت ملی نفت ایران در مورد میدان آرش، همان موضع وزارت نفت و وزارت امور خارجه است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه عمده میدان‌ها در غرب کارون مشترک است، افزود: از نظر تولید نفت، نسبت تولید از میدان‌های مشترک به مستقل ۳ برابر است که نشان می‌دهد اولویت دولت سیزدهم برای برداشت حداکثری از میدان‌های مشترک به‌درستی اجرا شده است.

خجسته‌مهر با بیان اینکه اجرای پروژه‌های نگهداشت توان و افزایش تولید در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: همچنین امضای قرارداد توسعه سه میدان یاران شمالی، جنوبی و سهراب که جزو میدان‌های مشترک هستند نیز در این دولت انجام شده است.

وی تأکید کرد: برداشت نفت از میدان‌های سپهر و جفیر نیز با ظرفیت روزانه ۲۰ هزار بشکه از هفته گذشته آغاز شد و آیین بهره‌برداری رسمی آن به‌زودی با حضور وزیر نفت برگزار می‌شود و در مجموع تولید نفت ایران تا پایان سال از ۳.۳ میلیون بشکه به ۳.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

عملیاتی شدن ۷۰ حلقه چاه جدید در میدان آزادگان طی یک سال اخیر

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه پارسال ۴۰ حلقه چاه جدید در میدان مشترک آزادگان به بهره‌برداری رسید، گفت: تا پایان مهرماه ۱۵ حلقه چاه جدید و تا پایان آبان‌ماه ۱۵ حلقه چاه دیگر در این میدان مشترک عملیاتی می‌شود و در یک سال گذشته ۷۰ حلقه چاه جدید به بهره‌برداری رسیده است.

خجسته‌مهر افزود: دکل‌های حفاری را نیز در آنجا ۷۰ درصد افزایش دادیم.

وی با اشاره به پروژه فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی ادامه داد: این پروژه فناوری بالایی می‌خواهد و اکنون در گام مطالعاتی آن قرارداد امضا شده است و مشاوران ایرانی و خارجی نیز انتخاب شده‌اند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: ارزش اجرای پروژه فشارافزایی در پارس جنوبی ۲۰ میلیارد دلار خواهد بود.

کد خبر 631760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =