به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به عسلویه، سجاد خلیلی در نشست مشترک با محمد دهقان، معاون حقوقی رئیسجمهوری در عسلویه با بیان اینکه همه تأسیسات بالادستی و پاییندستی صنعت نفت در عسلویه به برکت وجود میدان مشترک پارس جنوبی است، توضیح داد: کشور طی ۲۵ سال اخیر بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در بخشهای بالادستی و ۳۰ میلیارد دلار در بخشهای پاییندستی این منطقه سرمایهگذاری کرده است.
وی با تأکید بر اینکه بار سنگین اداره تأسیسات موجود در عسلویه زیر سایه تحریمهای فلج کننده بر دوش کارکنان صنعت نفت است، افزود: مقام معظم رهبری در سفری که سال ۱۳۹۰ به عسلویه داشتند ثروت اصلی این منطقه را نه نفت و گاز آن، بلکه نیروی انسانی توانمند فعال در آن دانستند که بدون حضور شرکتها و کارشناسان خارجی توانستهاند این صنعت را اداره کنند.
معاون وزیر نفت در امور نظارت بر منابع هیدروکربوری به تحمل استرسها و سختیهای ناشی از کار با گاز ترش فوقالعاده سمی پارس جنوبی از سوی کارکنان صنعت نفت اشاره کرد و ادامه داد: بهرهبرداری از پالایشگاه فاز ۱۴، تسریع در تعمیر سکوی A فاز ۱۳ و چاههای آن و به تولید رساندن فاز ۱۱ بعد از ۲۰ سال در دو سال اخیر با اراده و تلاش کارکنان صنعت نفت و مدیریت کلان آن از سوی وزیر نفت انجام شده است.
تأمین ۷۰ درصد گاز و ۴۰ درصد فرآوردههای نفتی از پارس جنوبی
خلیلی به تأمین ۷۰ درصدی گاز و ۴۰ درصدی فرآوردههای نفتی و بنزین کشور از پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: همانطوری که این میدان نقش بیبدیلی در تأمین امنیت انرژی ایران دارد، میتواند با نبود مدیریت به پاشنه آشیل کشور تبدیل شود، از این رو حل مشکلات و چالشهای تأسیسات و کارکنان موجود در آن و رعایت الزامهای آن باید اولویت نخست صنعت نفت کشور باشد.
وی یادآور شد: برای مدیریت بهتر توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی با توجه به اهمیت تأمین امنیت انرژی کشور نیازمند مجوزهای ویژه از دولت و مجلس شورای اسلامی هستیم.
نظر شما