به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از آنکه شیوع ویروس کرونا نتوانست سرمایهگذاران نگران کاهش مصرف را تحت تأثیر قرار دهد، چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، متعهد شد اقتصاد خود را در بحبوحه رشد با اختلال متحول کند، در پی این شرایط قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه (۱۵ اسفندماه) برای دومین روز کاهش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه مه در ساعت یک و ۵۹ دقیقه به وقت گرینویچ با ۳ سنت کاهش به ۸۲ دلار و ۷۷ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام دبلیوتیآی آمریکا با ۱۱ سنت کاهش، در معاملات امروز بازارهای جهانی ۷۸ دلار و ۶۳ به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
شاخص نفت خام برنت روز دوشنبه (۱۴ اسفندماه) با ۷۵ سنت افت به ۸۲ دلار و ۸۰ سنت برای هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام آمریکا با یک دلار و ۲۴ سنت افت به ۷۸ دلار و ۷۴ سنت برای هر بشکه رسیده بود.
بر اساس گزارش رسمی دولت چین در روز سهشنبه، این کشور آسیایی متعهد شد الگوی توسعه اقتصادی خود را تغییر دهد و در حالی که هدف رشد اقتصادی سال ۲۰۲۴ را حدود ۵ درصد مشابه پارسال و مطابق با انتظارات تحلیلگران نگه داشته، مانع ظرفیت مازاد صنعتی شود.
به گفته تحلیلگران، دستیابی به این هدف باید مصرف سوخت را افزایش دهد، اما رسیدن به این هدف در سال جاری میلادی در مقایسه با سال ۲۰۲۳ دشوارتر خواهد بود و این بهنوبه خود میتواند بر احساسات سرمایهگذاران تأثیر بگذارد.
در این گزارش چین تصمیم گرفته است اکتشاف و توسعه منابع نفت و گاز طبیعی را افزایش دهد اما در عین حال متعهد شد روند مهار مصرف سوخت فسیلی را تشدید کند.
در حالی که نگرانیها درباره چشمانداز تقاضای چین باعث کاهش قیمتها شد، عوامل عرضه ناشی از کاهش تولید و نگرانیهای ژئوپلیتیک ناشی از جنگ غزه، عوامل عرضه ناشی از کاهش تولید نفت خام بود.
شماری از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) که پارسال تصمیم گرفته بودند در سه ماه نخست ۲۰۲۴ روزانه در مجموع ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از تولید خود بکاهند، روز یکشنبه (۱۳ اسفندماه) تصمیم گرفتند این رقم کاهش عرضه داوطلبانه را با هدف حمایت از قیمتها در بحبوحه نگرانیهای رشد جهانی و افزایش تولید غیراوپک برای سه ماه دوم امسال ادامه دهند.
بر اساس یادداشتی از تحلیلگران بانک ایانزد، بازار فیزیکی نفت با فشار بر عرضه روبهرو شده، افزایش قیمتهای لحظهای نشان میدهد تا حدی بهدلیل اختلالهای عرضه است.
تحلیلگران ایانزد با اشاره به سفرهای طولانیتری که نفتکشهای حامل نفت برای اجتناب از تردد در مسیر دریای سرخ باید طی کنند، اعلام کردند در حالی که تنشها در خاورمیانه هنوز بهطور مستقیم بر عرضه تأثیر نمیگذارد، اختلالهای دریای سرخ زمان در دسترس نبودن نفت در بازار را افزایش داده است.
نظر شما