استفاده از ظرفیت بومی نقطه عطف تأثیرگذاری مسئولیت‌ اجتماعی است

مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز گفت: توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه پیرامون صنایع نفتی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بومی، موضوعی است که تأثیرگذاری مسئولیت‌ اجتماعی در منطقه را ارزشمندتر می‌کند.

به گزارش خبرنگار شانا، بابک دارابی صبح امروز (چهارشنبه، ۱۶ اسفندماه) در نخستین نشست دبیران مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی، با اشاره به اینکه از دیرباز شرکت‌های ملی نفت، گاز، صنایع پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و به‌طور کلی صنعت نفت در حوزه پیرامونی خود، انجام مسئولیت اجتماعی را سرلوحه قرار داده است، اظهار کرد: در عمل آنچه در زمینه مسئولیت‌ اجتماعی رخ می‌دهد، انجام و ارتقای سطح زیربنایی و روبنایی و همکاری‌های اجتماعی و فرهنگی همسو با توسعه پایدار در منطقه است، این موضوع سبب افزایش اعتبار صنعت نفت و تأثیرگذاری آن بر جامعه پیرامون می‌شود.

وی افزود: ابتدای امسال شاهد ابلاغ نظام‌نامه مسئولیت اجتماعی ازسوی وزیر نفت بودیم که یکی از ارکان مهم آن، بحث حکمرانی مردمی و استفاده از ظرفیت‌های حلقه‌های میانی برای انجام مسئولیت‌ اجتماعی بود که سبب شد عملکرد و رویکردی مسئولانه در انجام وظایف خود و پاسخگویی به جامعه پیرامونی و ذی‌نفعان که در این ارتباط با ما هستند، داشته باشیم.

مشاور اجتماعی وزیر نفت با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم همسویی و همراهی در انجام خدمات مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت غیر قابل‌ مقایسه با گذشته است، تصریح کرد: آنچه برای ما اهمیت دارد پیاده‌سازی هدف دولت درباره استفاده از ظرفیت‌های محلی و بومی در تمام شرکت‌های مستقر است که این باید مدنظر قرار گیرد که به‌طور حتم تأثیرگذاری بسیار بالاتری خواهد داشت.

دارابی افزود: رویکرد کمک به ارتقای سطح زیربنایی و روبنایی در مناطق تحت‌ تأثیر صنعت نفت، استفاده از ظرفیت‌های محلی برای بحث‌های پشتیبانی، همچنین زنجیره ارزش است که مورد تأکید نظام‌نامه و ما قرار دارد، زیرا نقطه مولدسازی و پیشران اقتصاد مناطق اطراف صنایع به شمار می‌آید.

وی اظهار کرد: هر چقدر بتوان جامعه پیرامون را تقویت کرد و به آنها مهارت‌آموزی داد و بر اساس آن از این ظرفیت محلی استفاده کرد، افزون بر اینکه آن جامعه می‌تواند روی پای خود بایستد، صنعت هم پیشرفتی خیره‌کننده خواهد داشت.

به گفته مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز، در کنار توانمندسازی جوامع محلی و حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر در جامعه که یکی از اهداف نظام‌نامه به‌شمار می‌رود، تعامل و تشویق سمن‌ها (سازمان‌های مردم‌نهاد) و خیران و شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه مسئولیت اجتماعی هم مورد تأکید مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهوری و وزیر نفت است، در حقیقت نیازمند یک کار جهادی هستیم.

دارابی تأکید کرد: خوشحالیم که در صنعت پتروشیمی، موضوع مسئولیت اجتماعی با اتفاق‌های خوشایندی روبه‌رو بوده و سبب ارتقای سطح خدماتی در مناطق شده است، به‌ویژه در منطقه مکران که واقعاً دارای ظرفیت‌ پیشرفت بالایی است.

وی با اشاره به اینکه هرگز نباید به مسئولیت اجتماعی نگاه صدقه داشت، تصریح کرد: همسو بودن همکاران در شرکت‌های تابع صنعت نفت بسیار عالی است و امیدوارم مسئولیتی که برای تأمین اعتبار برای انجام مسئولیت‌ها دیده می‌شود، به‌عنوان یک صدقه جاری دیده نشود، بلکه به‌عنوان یک وظیفه شرکتی و تعریف‌شده در همه شرکت‌های بین‌المللی است. بر همین اساس آیین‌نامه‌ای در رابطه با بند «ت» تبصره ۹ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۲ تنظیم شده است که می‌توان مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها را بر اساس آن انجام داد، همچنین برای شفاف‌سازی انجام مسئولیت اجتماعی هم کارگروهی در دولت تشکیل شده که تمام شرکت‌ها و در رأس آنها زیر مجموعه وزارتخانه‌ها موظف هستند تمام مسئولیت‌ اجتماعی خود را در آن بارگذاری کنند.

استفاده و بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان، سمن‌ها و خیران برای تأثیرگذاری بیشتر مسئولیت اجتماعی از موارد دیگری بود که دارابی بر آن تأکید کرد و افزود: ابتکار عمل و نوآوری و استفاده از تجارب دیگر شرکت‌ها هم بسیار مهم است.

به گزارش شانا، نخستین نشست دبیران مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی با حضور مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز شرکت ملی نفت ایران و مشاوران و دبیران صنعت پتروشیمی در سالن همایش شهید آوینی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

کد خبر 638717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =