به گزارش شانا، علی یاری، مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر امروز (شنبه، ۱۹ اسفندماه) در حاشیه آیین رونمایی از نخستین راکتور تولید متانول کشور گفت: بسیار خرسندیم که امروز یک باور نهادینه در انرژی سپهر در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تولید داخل به منصه ظهور رسید و یک مسیر جدید در صنعت پتروشیمی ایران ایجاد شد، به گونهای که دیگر هیچ شرکت تولیدکننده متانول ایرانی به واردات این تجهیز مهم که از آن بهعنوان قلب پتروشیمی نام برده میشود، نیازی ندارد و در عمل با صرفهجویی بیشتر، سرعت عمل بالاتر و شکستن سد تحریمهای ظالمانه به این فناوری دسترسی دارد.
وی افزود: پس از سفارشگذاری ساخت این تجهیز مهم از سوی انرژی سپهر برای طرح پتروشیمی دنا در شرکت ماشینسازی اراک بهعنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان، یک اقدام ملی همسو با استقلال صنعتی ایران اسلامی انجام گرفت.
مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر با اشاره به حمایتهای پتروفرهنگ و گروه مالی سپهر صادرات بهعنوان سهامداران این هلدینگ گفت: خوشبختانه با نگاه مسئولانه دو سهامدار انرژی سپهر در باور به توان داخلی، طراحی و ساخت تجهیزات فرآیندی پتروشیمیهای دنا و سیراف انرژی شامل ۲۴ تجهیز منحصربهفرد و راهبردی در شرکت ماشینسازی اراک انجام گرفت و از خروج دهها میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل آمد.
یاری اظهار کرد: مفتخریم که پیش از این نیز برای نخستین بار در کشور با سفارشگذاری انرژی سپهر، کاتالیستهای مورد نیاز پتروشیمی سبلان در یکی دیگر از شرکتهای دانشبنیان ایرانی بومیسازی شد و اکنون شاهد استفاده تولیدکنندگان متانول ایرانی از این محصول هستیم از این رو انرژی سپهر را یکی از سرآمدان «بومیسازی تجهیزات پتروشیمی» میدانیم.
وی با اشاره به این موضوع که اقتدار ملی در گرو حمایت از تولید داخلی است، افزود: طی دو سال آینده دو پتروشیمی دنا و سیراف انرژی با بیشترین استفاده از دانش و تولید بومی به بهرهبرداری میرسند و در عمل تولید سالانه متانول در انرژی سپهر به حدود ۵ میلیون تن میرسد. همزمان ساخت یک طرح زنجیره ارزش در شرکت شیمیایی لاوان نیز در حال پیگیری است تا با راهاندازی آن ضمن ورود به این حوزه، بیشترین خلق ثروت را برای سهامداران خود ایجاد و زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۶ هزار نفر در شرکتهای زیرمجموعه را فراهم کنیم.
آیین رونمایی و تحویل نخستین راکتور فوقسنگین بومی تولید متانول که با همت شرکت دانشبنیان ماشینسازی اراک و با دانش و فناوری داخلی ساخته شده است، امروز (شنبه، ۱۹ اسفند ۱۴۰۲) برگزار شد.
نظر شما