اجتماعی‌ترین مسئولیت‌های درمانی صنعت نفت در بوشهر/ از ساخت بیمارستان تا تجهیز امکانات درمان

مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران برابر تعهدهای اجتماعی خود، از ابتدای دولت سیزدهم ۳۲۹ طرح عام‌المنفعه بهداشتی را در استان بوشهر تکمیل کرده یا در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار شانا، صنعت نفت ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین صنعت کشور، طیف گسترده‌ای از اقدام‌ها و خدمات را همسو با مسئولیت اجتماعی در قالب پروژه‌های عمرانی، آموزشی، بهداشت و درمان، محیط زیست، مسکن و اشتغال‌زایی و در بخش‌های عمرانی و خدماتی در مناطق نفت و گازخیز کشور به‌ویژه استان‌های بوشهر و خوزستان انجام داده که با این عملکرد، در زمره نخستین پیشگامان زمینه مسئولیت اجتماعی قرارگرفته است.

در اثبات این موضوع همین بس که محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری به‌تازگی در سخنانی از تصویب ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تعهد مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در استان بوشهر خبر داده است و آن را توجه وزارت نفت به زیرساخت‌ها همسو با مسئولیت‌ اجتماعی اعلام کرده بود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری یادآور شده است که وزیر نفت و مسئولان ارشد این وزارتخانه با علاقه و با نگاه به حل مسائل محیطی و اجتماعی اطراف تأسیسات پالایشگاه‌ها، مجموعه‌های نفتی و پتروشیمی، این پروژه‌ها را پذیرفته‌اند.

موضوعی که بابک دارابی، مشاور اجتماعی وزیر نفت و مدیر نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز هم بر آن صحه گذاشت و در نشست اخیر خود با بخشدار ویژه خارک اظهار کرد: در یک دهه اخیر ضرورت توجه جدی‌تر به جوامع محلی پیرامون مناطق عملیاتی با رویکرد توسعه پایدار محلی مورد تأکید وزارت نفت قرار گرفته است که ارتباط مستقیم‌تری با موضوع مسئولیت اجتماعی شرکتی دارد.

مشاور وزیر نفت اظهار کرد: مسئولیت اجتماعی تکلیفی است که شاید نتوان برای آن پایانی قائل شد. صنعت نفت نیز بر این رویه است تا با سلسله اقدام‌های خود در این حوزه در این مسیر به‌درستی گام بردارد و در زدودن محرومیت نقش‌آفرینی کند.

در این میان حوزه بهداشت و سلامت از مهم‌ترین بخش‌هایی است که مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی در مناطق نفت‌خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران تلاش کرده است نسبت به تکمیل، توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی مناطق نفت‌خیز گام‌های بلندی بردارد، به‌گونه‌ای که تکالیف در حال اجرا و تکمیلی در حوزه بهداشتی استان بوشهر در دولت سیزدهم، ۳۲۹ تکلیف بوده که تکالیف در حال اجرا در حوزه بهداشتی ۱۵۷ مورد و تکالیف تکمیل‌شده ۱۷۲ عنوان بوده است.

کمک به تکمیل و تجهیز مرکز خدمات جامع سلامت جزیره خارک با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال از جمله این موارد است که شهریورماه ازسوی مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی تکمیل و تحویل داده شد و کمک به احداث مرکز جامع سلامت بردخون شهرستان دیر و تکمیل درمانگاه «شیرینو» از دیگر موارد تازه انجام‌شده است.

اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی کنگان

شایان ذکر است مدیریت نظارت بر طرح‌های عمرانی مناطق نفت‌خیز، در ماه اخیر ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرا به بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی کنگان، همچنین ۳۵ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای تکمیل و تجهیز خوابگاه متأهلان این دانشگاه ابلاغ کرده است.

نکته حائز اهمیت اینکه دو بیمارستان توحید جم و خلیج‌فارس خارک و ۳۵ مرکز سلامت کار و درمانگاه خانواده در قالب مسئولیت‌ اجتماعی در سراسر استان بوشهر به‌ویژه منطقه اقتصادی انرژی پارس در حال ارائه خدمات به کارکنان صنعت نفت و مراجعان بومی هستند.

به گفته سعید گران‌پی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر، بیمارستان توحید جم و بیمارستان خلیج‌فارس خارک تنها بیمارستان‌های صنعت نفت کشور هستند که همه خدمات حوزه خود را با تعرفه دولتی در اختیار عموم مردم استان بوشهر و استان‌های همجوار شامل استان فارس و هرمزگان قرار داده‌اند.

بیمارستان‌های یادشده دارای بخش‌های کلینیکی داخلی جراحی زنان، داخلی و جراحی مردان، بخش اطفال و نوزادان، CCU، ICU، NICU، زایشگاه، اتاق عمل، اورژانس، تزریقات، تالاسمی، دیالیز، همچنین بخش‌های پاراکلینیکی شامل بخش تشخیصی با قابلیت انجام خدمات «اکوکاردیوگرافی، تست ورزش، هولتر مانیتورینگ، اندوسکوپی فوقانی و کولونوسکوپی، اسپیرومتری»، بخش تصویربرداری با قابلیت انجام خدمات «رادیولوژی، سونوگرافی، OPG، CT Scan»، آزمایشگاه تشخیص طبی، بخش فیزیوتراپی و داروخانه هستند.

ضمن اینکه بیمارستان توحید جم با ۱۰ رشته تخصصی ثابت در تمام طول ماه (متخصص زنان و زایمان، اطفال، قلب و عروق، بیهوشی، ارتوپدی، داخلی، جراحی عمومی، رادیولوژی، سونوگرافی و طب اورژانس) و هشت رشته تخصصی و فوق‌تخصصی پاره‌وقت (غدد، گوارش، نفرولوژی، مغز و اعصاب، اورولوژی، گوش و حلق و بینی، چشم، اعصاب و روان) و بیمارستان صنعت نفت خلیج‌فارس خارک با پنج رشته تخصصی ثابت (جراحی، داخلی، اطفال، زنان و زایمان و بیهوشی) و ۶ رشته تخصصی پاره‌وقت (قلب و عروق، اورولوژی، ارتوپدی، اعصاب و روان، سونوگرافی و پوست) اجرای بخشی از مسئولیت اجتماعی صنعت نفت در استان را به‌عهده دارند.

جذب و افزایش متخصص طب اورژانس به ۵ نفر - جذب دو نفر متخصص داخلی مغز و اعصاب - جذب و افزایش متخصص کلیه و مجاری ادراری به دو نفر - جذب متخصص اندو دندانپزشکی - جذب پاتولوژیست، فوق‌تخصص غدد - فوق‌تخصص گوارش - فوق‌تخصص مغز و اعصاب اطفال - فوق‌تخصص قلب اطفال - فوق‌تخصص نفرولوژی و راه‌اندازی دستگاه جدید ویدیواندوسکوپی فوقانی و کولونوسکپی، افزایش تخت فعال بیمارستان از ۶۸ به ۱۳۴ تخت، راه‌اندازی بخش جدید زنان به ظرفیت ۱۲ تخت، حذف تخت‌های VIP و افزایش تخت‌های بخش اطفال به ظرفیت چهار عدد تخت نوزاد و ۱۵ عدد تخت اطفال، راه‌اندازی بخش ICU بزرگسالان و اطفال به ظرفیت چهار تخت، خرید و نصب دو دستگاه سی‌تی‌اسکن، خرید دستگاه سونوگرافی پرتابل، خرید و نصب دستگاه سنگ‌شکن درون اندامی و شروع اعمال خروج سنگ از مجاری ادراری، راه‌اندازی دستگاه CARM و جلوگیری از اعزام بیمارانی که برای اعمال جراحی به این دستگاه نیاز داشتند و تجهیز و راه‌اندازی اتاق عمل سوم در راستای افزایش تعداد و تنوع اعمال جراحی از جمله خدماتی به‌شمار می‌رود که صنعت نفت برای تسهیل در امور درمان و بهداشت عموم مردم در بوشهر به‌کار بسته است.

کد خبر 639074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =