به گزارش خبرگزاری رویترز، با وجود ادامه حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ، مذاکرات خاورمیانه و امیدواری به برقراری آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی سبب شد قیمتهای نفت روز سهشنبه (۱۱ اردیبهشتماه) پس از کاهش در معاملههای روز گذشته ثبیت شود. این در حالی است که سرمایهگذاران منتظر نشانههایی از نتیجه نشست بانک فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره بانکی هم هستند.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سهشنبه تا ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۷ سنت یا ۰.۳درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز سهشنبه با ۳۰ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه معامله شد.
ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آیجی گفت: مذاکرات کنونی برای برقراری آتشبس احتمالی بین حماس و رژیم صهیونیستی، فعالان بازار را به سمت کاهش بیشتر صرف ریسک ژئوپلیتیک در قیمتهای نفت سوق داده است، حال آنکه نشست آتی بانک مرکزی همچنین ابهامهای کوتاهمدتی را ایجاد میکند.
وی افزود: حفظ نرخ بالای بهره بانکی برای مدت طولانی میتواند سبب افزایش بیشتر ارزش دلار آمریکا شود و در عین حال خطرهایی را برای چشمانداز تقاضای نفت ایجاد کند.
از سویی دیگر ادامه حمله حوثیهای یمن به کشتیها در جنوب مسیر تجاری کانال سوئز از افت قیمت نفت جلوگیری کرده است و در صورت پیشبینی فعالان بازار مبنی بر ایجاد اختلال در عرضه نفت خام، ریسک افزایش مییابد.
در بخش اقتصادی هم سرمایهگذاران این هفته منتظر بررسی سیاست بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم ماه مه (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشتماه) اعلام شود. این در حالی است که تورم مقاوم آمریکا انتظار بازار را برای هرگونه کاهش نرخ بهره از بین میبرد و میتواند ارزش دلار آمریکا را بالا ببرد و تقاضای نفت را مختل کند.
برخی سرمایهگذاران با احتیاط پیشبینی میکنند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ یکچهارم درصد افزایش دهد.
نظر شما