به گزارش خبرنگار شانا، احمد اسدزاده روز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) در نشست مشترک با محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف)، با بیان اینکه ایران بهعنوان یکی از مؤسسان این مجمع، نقشی کلیدی در برنامهریزیهای آینده بازار گاز دارد از این رو دور تازهای از همکاریها را در بازار گاز و صنایع مرتبط طراحی میکنند.
وی با اشاره به سابقه و تجربههای مجمع کشورهای صادرکننده گاز از گذشته تاکنون افزود: این مجموعه باید بهسمت اقدامهایی عملی، عینی و اثرگذار در بازار گاز گام بردارد و کشورهای عضو باید در مسیر قیمتگذاری، ایجاد پلتفرم و تقویت لجستیک و شیوههای حملونقل حرکت کنند و برای شکلگیری یک قطب گام بردارند. این مسیری است که جیئیسیاف را در مسیر بلوغ و اثرگذاری قرار میدهد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت با بیان اینکه جیئیسیاف در این سالها مطالعات مناسبی در حوزههای مختلف مرتبط با بازار گاز داشته است و ایران هم سعی میکند نقشی اساسی در این حوزه داشته باشد، گفت: پژوهشگاه بهعنوان نمونه برجستهای از یک مرکز پژوهشی در حوزه نفت و گاز مطرح است و اعضا و دبیرکل جیئیسیاف هم در بازدید از پژوهشگاه تصریح کردند این توانمندی در دورانی که ایران تحریم بوده است، شگفتانگیز است. به نظر ما هم این توانمندی جز لطف خدا و اعتماد به مسیر پیش رو نیست.
اسدزاده با تأکید بر اینکه ایران برای مشارکت در پروژههای مختلف اعضای جیئیسیاف آمادگی دارد، افزود: این بازدید و نشستهای مشترک دبیرکل میتواند نقطه عطفی در همکاریهای مشترک ایران با این مجمع و استفاده از ظرفیتهای گسترده ایران باشد. پژوهشگاه میتواند نقش مؤثری در شبکه پژوهشی جیئیسیاف داشته باشد و کشورهای دیگر میتوانند از این قابلیتها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه برآوردها نشاندهنده افزایش تقاضای گاز و مشتقات آن در بازار است، گفت: مسئله گذار انرژی که چند سالی است همزمان با مسئله اقلیم و محیطزیست مطرح میشود، متأسفانه به دست نااهلان افتاده است و بعضی از کشورها از این موضوعها سوءاستفادههای خاص میکنند. آمارها و گزارشهایی که از سوی برخی مؤسسههای بینالمللی مطرح میشوند، مخرب و اشتباه هستند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت با اشاره به سرعت رشد تقاضای انرژی در بازارهای جهانی، افزود: با اینکه سالهاست روی انرژیهای جایگزین کار میشود، اما قدرت جایگزینی با گاز را ندارند و این جوسازیها در حوزه بینالملل سبب افت شدید سرمایهگذاری در بازارهای بینالمللی میشود. این رویکرد بسیار خطرناک موجب ازدستدادن فرصتهای تازه و کاهش اشتغال در صنایع نفت و گاز میشود.
اسدزاده بیان کرد: براساس برآوردهای همین مؤسسات بینالمللی، تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۲ میلیون شغل موجود در بازارهای نفت و گاز از بین میرود و از آن طرف تجربه نشان داده که سرمایهگذاری تازه در حوزه تجدیدپذیرها آنطور که باید موفق نبوده است و هنوز کشورها نمیتوانند وابستگی به سوختهای فسیلی را قطع کنند. با همه هیاهویی که کشورهای غربی درباره گازهای گلخانهای از سال ۱۹۹۰ به راه انداختند، تا امروز ۵۴درصد به میزان انتشار آنها افزوده شده است.
وی گفت: بهعنوان نماینده ایران در این مجمع میگویم باید درباره این رویکردها و گزارشهای اشتباه و مخرب فکری کرد تا تصمیمی مشترک گرفته شود.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت با بیان اینکه ایران و صنعت نفت آن همواره پیشتاز پروژههای کاهش گازهای گلخانهای بوده و تاکنون گامهای بزرگی در این مسیر برداشته شده است، افزود: همانطور که وزیر نفت اعلام کرد، بیش از ۵ میلیارد دلار در پروژههای گازهای مشعل هزینه شده است و این روند ادامه دارد.
اسدزاده گفت: خواسته ما این است که در اجلاس پیشِ رو که در تهران برگزار میشود، این موضوعها مطرح و بهطور جدی پیگیری شوند. بهویژه با توجه به اینکه در آستانه برگزاری کاپ ۲۹ هستیم، لازم است در نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که پیش از آن برگزار میشود، کشورها در این موضوعها بهطور کامل همگرا شوند.
نظر شما