به گزارش خبرنگار شانا، مرتضی شاهمیرزایی در همایش «انتقال فناوری و بومیسازی کاتالیستهای صنایع پالایشی، پتروشیمی و گاز» که صبح امروز (سهشنبه، ۱۹ تیر) با حضور جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، و جمعی از نمایندگان شرکتهای ایرانی فعال در صنعت کاتالیست، در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برگزار شد، دراینباره گفت: طی دو سال اخیر همکاری خوبی بین شرکتهای ایرانی و روس وجود داشت.
وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعهای مهم پیگیریشده در دولت سیزدهم پرهیز از خامفروشی و استفاده حداکثری از منابع ملی بود، افزود: در صنایع نفت و گاز به مقوله کاتالیست بهعنوان پیشران واحدها نگریسته میشود و در صنایع پتروشیمی نیز در همه واحدها، به انواع کاتالیست نیاز داریم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تأکید بر نقش کلیدی کاتالیست در صنعت پتروشیمی بیان کرد: تلاش کردیم برای بومیسازی کاتالیستهای مورد نیاز این صنعت در چند سال گذشته بهصورت جهشی حرکت کنیم و با تعریف مأموریت در این زمینه، در چند محور مختلف کار جهادی خود را آغاز و رویکردها و سمتوسوی حرکتها را معین کردیم.
شاهمیرزایی با اشاره به اینکه در بخشی از کاتالیستها بهدلیل مانعتراشی غربیها مشکلاتی داشتیم، افزود: برای بومیسازی کاتالیستهای صنعت پتروشیمی با مشارکت صنعتگران این حوزه برنامهریزی شد تا در شرکتهای تولیدی حوزه این صنعت، زمینه بومیسازی و تولید فراهم شود. در همین مسیر، سند جامع کاتالیست آماده شد که در این سند وضعیت کشور ما در منطقه و آسیا و ظرفیت این صنعت در کشورمان بهدقت بررسی، و مشخص شد در کدام بخشها باید سرمایهگذاری کنیم.
وی بیان کرد: برای نخستین بار در سال ۱۴۰۱ نخستین نمایشگاه کاتالیست را در صنعت پتروشیمی برگزار کردیم و باعث شد فعالان این بخش در پژوهشگاهها و دانشگاهها با یکدیگر آشنا شوند و در این زمینه تبادل نظر شود و همافزایی دانش فنی تحقق یابد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پس از آن برخی کاتالیستسازهای خوشنام وارد عمل شدند و همکاری تنگاتنگی شکل گرفت و نخستین مرکز کاتالیست با مشارکت دانشگاه امیرکبیر تأسیس شد.
شاهمیرزایی تأکید کرد: صنعت پتروشیمی تا قبل از انقلاب درمجموع حرکت کندی داشت، درحالیکه بهعنوان صاحب منابع هیدروکربوری باید حداکثر استفاده را از منابع هیدروکربوری به عمل میآوردیم، اما با وجود همه تحریمها، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور میکند.
وی تصریح کرد: از فروردین ۱۴۰۱ دیپلماسی مذاکراتی ما با روسیه به نتیجه رسید و در سالی که گذشت، ۵۰۰ تن کاتالیست به روسیه صادر کردیم.
نظر شما