به گزارش خبرنگار شانا، کرامت ویسکرمی امروز (دوشنبه، ۱۴ آبان) در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه نفتگاز تحویلی به نیروگاهها امسال در شهریور ۳۲ درصد و در مهر ۲۷.۵ درصد افزایش یافت، اظهار کرد: دستگاههای متعددی درگیر سوخت نیروگاهی هستند که باید همگی در شرایط کاهش ۳.۸ درجهای دما نسبت به پارسال با یکدیگر همکاری کنند.
وی با بیان اینکه سطح ذخایر سوخت مایع، تابعی از مصرف است و مدیریت مصرف سوخت باید در تمام بخشهای خانگی و صنایع هم اتفاق بیفتد، افزود: ابتدای شهریور ۱۴۰۳، سطح ذخایر نفتگاز نیروگاهها ۴۳ درصد و نفتکوره ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال (۱۴۰۲) کاهش یافت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در شهریور ۱۴۰۳ مقدار تولید سوخت مایع نسبت به شهریور ۱۴۰۲، ۲ درصد افزایش یافت. این در شرایطی است که روزانه بهطور میانگین ۱۳۳ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است.
ویسکرمی با بیان اینکه حجم نفتگاز تولیدی در مهر و آبان ۱۴۰۳، در مقایسه با مدت مشابه پارسال، ۶ درصد افزایشی بوده است، گفت: مقدار نفتگاز تحویلی به نیروگاهها در شهریور ۳۲ درصد، در مهر ۲۷.۵ درصد و در آبان نیز ۴۲.۶ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه مقدار تحویل نفتگاز نیروگاهها از ابتدای ۱۴۰۳ تا روز ۱۲ آبان با میانگین روزانه ۲۵ میلیون لیتر، ۲۳ درصد افزایش یافته است، بیان کرد: در شهریور امسال مقدار نفتکوره تحویلی به نیروگاهها، ۷۵ درصد افزایش یافت که از ابتدای سال ۳۸ درصد افزایش را تجربه کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید کرد: در پاییز امسال، شاهد سرمای زودرس و کاهش ۳.۸ درجهای دما در مقایسه با مدت مشابه پارسال هستیم که سبب افزایش مصرف سوخت در کشور شده است.
۷۰۰مخزندار جدید به ناوگان ریلی افزوده شد
ویسکرمی با اشاره به برنامههای این شرکت برای توسعه زیرساختها بهمنظور نقل و انتقال فرآورده گفت: در حال توسعه زیرساختهای انتقال فرآورده در بخش ناوگان ریلی و کشتیرانی هستیم. هماکنون حدود ۲ هزار و ۲۰۰ مخزندار ریلی در ناوگان حملونقل فرآورده فعالاند که ۷۰۰ مخزندار جدید به این عدد اضافه خواهد شد.
وی افزود: در بخش جادهای نیز تقویت نفتکشهای سوخترسان از ابتدای شهریور در دستور کار قرار گرفت و حداقل ۵۰۰ دستگاه به ناوگان نفتکش کشور افزوده شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۵ هزار دستگاه نفتکش جادهای، عملیات انتقال سوخت کشور را انجام میدهند، تأکید کرد: در ۲۴ ساعت شبانهروز بالغ بر ۲۶۰ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی از طریق ناوگان حملونقل جادهای در کشور برای مصارف بخشهای مختلف در مسیرهای مواصلاتی جابهجا میشود.
ویسکرمی افزود: از همین جا لازم میدانم از زحمات رانندگان و پیمانکاران بخش حملونقل بابت این زحمات طاقتفرسا تشکر و قدردانی کنم.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط سخت جابهجایی حمل فرآورده بهویژه در ماههای سرد سال، از ابتدای آبان امسال هر ناوگانی که سوخت را از مبادی تولید به نیروگاهها جابهجا میکنند، ۲۰ درصد افزایش کرایه دارند.
اتصال ۱۱ نیروگاه جدید به شبکه خطوط لوله انتقال
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: بهمنظور افزایش سرعت عملیات، کاهش هزینهها و تأمین ایمنی، در ۶ ماهه دوم سال، اتصال تعدادی از نیروگاهها به شبکه خطوط لوله را خواهیم داشت که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران متولی آن است. ۱۱ نیروگاه جدید در برنامه اتصال قرار گرفته است که چهار نیروگاه نکا، علیآباد، خرم و تابان تاکنون متصل شدهاند و امیدواریم تا پایان سال مابقی نیروگاهها را نیز به شبکه متصل کنیم.
ویسکرمی به برگزاری نشستهای هماهنگی بهصورت هفتگی در بخش تولید، انتقال و ذخیرهسازی اشاره و تصریح کرد: در این نشستها مصرفکنندگان عمده نیروگاهها و تولیدکنندگان برای افزایش ظرفیت تولید انواع فرآورده، همچنین افزایش حجم و سرعت انتقال برای تأمین مطلوب سوخت زمستانی، بحث و بررسی میکنند و تصمیمگیری میشود.
رشد ۷.۴ درصدی مصرف بنزین در آبان
وی با اشاره به تداوم روند افزایشی مصرف بنزین در کشور گفت: از ابتدای امسال تا پایان ۱۲ آبان بهصورت میانگین روزانه ۱۲۴ میلیون لیتر بنزین توزیع شده که این عدد در سال گذشته ۱۱۶ میلیون لیتر بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: در آبان ۱۴۰۳، توزیع بنزین کشور بهصورت متوسط روزانه ۱۲۲ میلیون لیتر بوده است. این عدد سال قبل ۱۱۴ میلیون لیتر بود که رشد ۷.۴ درصدی مصرف نشان میدهد.
مغفول ماندن از ظرفیت توزیع سیانجی
ویسکرمی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی در زمینه ترغیب مردم به استفاده از سوخت پاک سیانجی گفت: ظرفیت خوبی در زمینه عرضه گاز سیانجی به خودروها داریم که امیدواریم با توسعه زیرساختها در این بخش، شاهد افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت خودروها باشیم. با امکانات موجود هماکنون امکان توزیع روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب سیانجی در کشور وجود دارد که با تبدیل ناوگان، مصرف سیانجی در کشور افزایش مییابد.
ذخیرهسازی مطلوب نفتسفید روستاییان
وی همچنین به ذخیرهسازی مطلوب نفتسفید در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: ۲.۵ میلیون خانوار در کشور از نفتسفید استفاده میکنند و توزیع این سوخت بر مبنای اقلیمبندی در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین از تأمین گاز مایع مصرفکنندگان با ذخیرهسازی مناسب خبر داد و گفت: تولید گاز مایع در کشور بیش از نیاز است. از ابتدای سال تا ۱۲ آبان، ۷ هزار و ۲۰۰ تن گاز مایع در پالایشگاههای کشور تولید شده که مصرف داخلی ما در همین بازه زمانی، ۲ هزار و ۸۰۰ تن بوده است.
اختصاص روزانه ۶۰ میلیون لیتر نفتگاز به بخش حملونقل
ویسکرمی افزود: در بحث مصرف نفتگاز در بخش حملونقل، یکی از پرمصرفترین مشترکان ما ناوگان حملونقل دیزلی است که از ابتدای سال روزانه ۵۹ میلیون لیتر نفتگاز بهصورت میانگین به این بخش اختصاص یافته است.
لزوم همکاری دستگاههای مرتبط برای تخصیص سوخت
وی با اشاره به اینکه لازم است سوخت بخش حملونقل را برمبنای عملکرد و پیمایش تخصیص دهیم، بیان کرد: عملکرد ناوگان از طریق دستگاههای مرتبط احصا شده و بر همین اساس، سوخت مورد نیاز این ناوگان بر اساس اسناد حمل شامل بارنامه و صورت وضعیت و باربرگ اختصاص خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تأکید بر اینکه طرح تخصیص سوخت بر اساس اسناد حمل برخط، هماکنون بهعنوان یک راهکار موقت بهمنظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه در حال اجراست، افزود: عملکرد باید سیستمی باشد تا از صدور اسناد حمل صوری جلوگیری شود. در این باره نیازمند همکاری دستگاههای مرتبط هستیم، همچنین نیاز است تجهیز ناوگان حملونقل برون و درونشهری به سامانههای سپهتن و سیپاد تسهیل و تسریع شود.
بنزین توزیعی کلانشهرها یورو ۴ است
ویسکرمی درباره کیفیت بنزین توزیعی در سطح کشور اظهار کرد: هماکنون ۷۰ درصد تولید بنزین پالایشگاهها مطابق استاندارد یورو ۴ است؛ نکتهای که در زمینه کیفیت بنزین توزیعی باید مدنظر قرار داده شود، مصوبه هیئت وزیران و برنامههای قانون هوای پاک است. بر اساس این مصوبه، اگر توزیع بنزین کشور روزانه از ۸۵ میلیون لیتر تجاوز کرد، وزارت نفت الزامی به توزیع بنزین یورو ۴ در کل کشور ندارد.
وی با اشاره به توجه به تمام شاخصهای زیست محیطی درباره کیفیت بنزین تولیدی اعم از بنزن، گوگرد، ترکیبات آروماتیک و الفین گفت: بنزین توزیعی در تمامی کلانشهرها مانند تهران، اراک، تبریز، مشهد، اهواز، شیراز و ... یورو ۴ است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه برخی پالایشگاهها قابلیت تولید کامل بنزین با استاندارد یورو ۴ را دارند، گفت: پالایشگاه ستاره خلیجفارس میتواند بهطور کامل بنزین یورو ۴ تولید کند، همچنین اتفاق خوبی نیز در پالایشگاه شیراز رقم خورد و آن هم تولید آزمایشی بنزین بر اساس استاندارد یورو ۴ است که مقدمات تولید آن آغاز شده است.
ویسکرمی ادامه داد: هماکنون ۷۵ درصد تولید نفتگاز مطابق استاندارد یورو ۴ است و حتی نفتگاز تولیدی پالایشگاههای تبریز و اصفهان استاندارد یورو ۵ دارد، یعنی مقدار گوگرد آن زیر ۱۰ پیپیام است، همچنین تمامی سوخت نفتگاز موردنیاز مجاری عرضه در جادههای مواصلاتی منتهی به کلانشهرها نیز بر اساس استاندارد یورو ۵ توزیع میشود. نفتگاز تمام جایگاههای استان مرکزی استاندارد یورو ۴ دارد و در شهرهای هرمزگان و تبریز نیز همینگونه است.
وی تصریح کرد: بهزودی تولید نفتگاز برخی دیگر از پالایشگاهها نیز بهصورت کامل مطابق استاندارد یورو ۴ خواهد بود.
افزایش ضربتی تولید بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره مقدار واردات بنزین نیز گفت: در وهله نخست تمام تلاشمان این است که نیاز فرآورده بنزین را با بهرهگیری از راهکارهای کوتاهمدت و میانمدت از داخل تأمین و توزیع کنیم، البته باید به مسئله مدیریت مصرف بیشتر توجه و دقت داشت و صرفاً متکی به تولید نبود.
ویسکرمی به افزایش ضربتی تولید بنزین در کشور اشاره و تصریح کرد: با بهرهمندی از حداکثر ظرفیتهای داخلی، تولید بنزین را در یکی دو ماه اخیر افزایش دادیم، اما همانطور که اشاره شد، باید حتماً راهکارهای مدیریت مصرف را اعمال کنیم و تحقق این موضوع، تنها به شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مربوط نمیشود و دیگر سازمانها نیز باید به وظایف خود عمل کنند.
وی با اشاره به لزوم افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت خودروها یادآور شد: بهزودی سامانه ثبتنام مربوط به دوگانهسوز کردن خودروها راهاندازی شده و خودروهای تکسوز با اولویت خودروهای عمومی میتوانند با ثبتنام در این سامانه نسبت به دوگانهسوز کردن خودروی خود اقدام کنند.
نظر شما