اروپا به پایان واردات گاز روسیه شتاب می‌بخشد

نامزد سمت کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا بر برنامه خود به‌منظور شتاب‌بخشی به روند جلوگیری کامل از خرید نفت و گاز روسیه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، دن یورگنسن روز سه‌شنبه (۱۵ آبان) در نشست استماع پارلمان اتحادیه اروپا از برنامه خود برای سرعت‌بخشی به پایان وابستگی این اتحادیه به واردات سوخت‌های فسیلی از روسیه خبر داد.

وی افزود: در ۱۰۰ روز نخست فعالیتم طرحی را ارائه خواهم کرد که چگونه می‌توان تا پیش از سال ۲۰۲۷ میلادی اتکای به گاز روسیه را پایان داد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، یورگنسن را موظف کرده است برای احیای رقابت صنعتی اروپا قیمت انرژی را کاهش دهد و در عین حال اقتصاد را کربن‌زدایی کند و به بخش باقی‌مانده از واردات انرژی پایان بخشد.

انتظار می‌رود یورگنسن در هفته‌های آینده در سمت تازه‌اش تأیید شود.

یورگنسن گفت: ما با یک چالش روبه‌رو هستیم و صنعت ما از آن رنج می‌برد، صنایع اروپا دو یا سه برابر آمریکا و چین برای هزینه انرژی پرداخت دارند و مردم عادی برای پرداخت صورت‌حساب‌های خود با مشکل روبه‌رو هستند.

وی با تأکید بر لزوم شتاب‌بخشی به تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا گفت: این مسیر مستلزم گسترش شبکه‌ها، تقویت دیجیتالی شدن و فناوری‌های نو ذخیره‌سازی و شتاب گرفتن صدور مجوز است.

نامزد سمت کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا برای کمک به کربن‌زدایی هم گفت: انرژی هسته‌ای ضروری است.

گسترش انرژی هسته‌ای موضوعی تفرقه‌انگیز در اتحادیه اروپا با دو دیدگاه متضاد یکی از سمت فرانسه و دیگری به رهبری آلمان بوده است.

پس از آغاز تنش‌های مسکو و کی‌یف در فوریه ۲۰۲۲، اتحادیه اروپا برای خود یک هدف غیرالزام‌آور به‌منظور پایان دادن به واردات گاز روسیه تا سال ۲۰۲۷ تعیین کرد.

با این حال بعضی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تنوع‌بخشی کار چندانی انجام نداده‌اند و واردات گاز روسیه در سال گذشته میلادی افزایش یافت.

یورگنسن گفت: ما پیش‌تر ۴۵ درصد گاز خود را از روسیه تحویل می‌گرفتیم و اکنون این رقم به ۱۸ درصد رسیده‌ است، اما هنوز ۱۸ درصد هم زیاد است و باید  ۱۰۰ درصد از واردات سوخت روسیه بی‌نیاز شویم.

اتحادیه اروپا واردات نفت روسیه را با چند استثنا در سال ۲۰۲۲ ممنوع کرد، اما از اعمال هرگونه محدودیتی برای گاز خودداری ورزید.

در ژوئن سال ۲۰۲۲ میلادی، کشورها نخستین گام را برداشتند و انتقال گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) روسیه از پایانه‌های اروپایی را ممنوع کردند.

در حالی که بعضی کشورهای عضو به‌دنبال اقدام‌های سختگیرانه‌تر هستند، مجارستان در حال مذاکره با شرکت دولتی گازپروم روسیه برای افزایش جریان با خط لوله ترک استریم در سال ۲۰۲۵ است.

کد خبر 648626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =