به گزارش خبرگزاری رویترز از ابوظبی، توربیورن تورنکویست در حاشیه یک رویداد صنعتی به خبرنگاران گفت: رشد اندکی در تقاضای نفت پیشبینی میشود و احتمال میرود این صنعت تا حدودی بیش از حد سرمایهگذاری خواهد کرد.
وی افزود: انتظار میرود رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز باشد.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، این رقم نسبت به رشد حدود روزانه ۲ میلیون بشکهای در بازه زمانی پس از پشت سر گذاشتن بحران شیوع ویروس همهگیر کرونا ۲۰۲۲-۲۳ کاهش مییابد.
مدیرعامل گانور گفت: رشد تقاضا در سال آینده میلادی ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز خواهد بود که بخشی از آن گاز مایع (الپیجی) و دیگر فرآوردههای نفتی است و لزوماً نفت خام نخواهد بود.
تورنکویست ادامه داد: پالایشگاههای چینی تمایل اندکی برای تولید بهمنظور صادرات داشتهاند و اکنون بیشتر بر نیازهای داخلی متمرکز شدهاند.
وی افزود: در صورت افزایش واردات نفت خام چین در سال آینده میلادی شاهد افزایش چندانی نخواهیم بود.
مدیرعامل گانور گفت: هیچکس امروز نگران کمبود عرضه هیدروکربنها نیست، بازار پس از شوکهای مربوط به تنشهای مسکو-کییف واکنش مطلوبی نشان داد.
تورنکویست ادامه داد: هشت عضو اوپکپلاس تصمیم درستی برای به تأخیر انداختن برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه (افزایش تولید روزانه ۱۸۰ هزار بشکهای) گرفتند و بازار به درستی پیام این تصمیم را دریافت کرده است.
وی افزود: اگر آنها این مقدار نفت را به بازار عرضه میکردند مصرف نمیشد و در مخازن ذخیره میشد، امروز ما ظرفیت مازاد عرضه داریم در حالی که دو یا سه سال پیش درباره کمبود عرضه نفت و گاز سخن میگفتیم اما اکنون هیچ فردی در این باره حرف نمیزند.
مدیرعامل گانور تأکید کرد: اما اگر دوباره قیمتها سقوط کند، فعالیتهای اکتشافی متوقف میشود و میتواند از طرف دیگر خیلی سریع هم پیش رود. بنابراین تنها این بحث مطرح است که نقطه مطلوب کجاست؟ و من فکر میکنم اکنون کم و بیش در آنجا هستیم.
ترنکویست درباره منابع انرژی جایگزین گفت: قیمت تولید و صادرات هیدروژن آبی و سبز بسیار بالاست. هیدروژن آبی از گاز طبیعی تولید میشود و انتشار گازهای گلخانهای حاصل از آن گرفته میشود، در حالی که هیدروژن سبز با استفاده از انرژی تجدیدپذیر تولید میشود.
وی در این باره ادامه داد: اقتصاد پروژه هیدروژن سبز عربستان سعودی شرکت متعلق به شرکت نئوم گرین هیدروژن (NEOM Green Hydrogen) برای صادرات جواب نمیدهد
عربستان سعودی یکی از ارزانترین هزینههای تولید خورشیدی در جهان را دارد.
مدیرعامل گانور تأکید کرد: فرآیندهای تبدیل برای صدور آن به اروپا یا هر جای دیگر عملی نیست زیرا بسیار گران است و هیچ کس قیمت آن را نمیپردازد.
نظر شما