به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، قیمت نفت در روز دوشنبه (پنجم آذر) پس از افزایش ۶ درصدی در هفته گذشته کاهش یافت، اما با افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی بین قدرتهای غربی و تولیدکنندگان بزرگ نفت روسیه و ایران که خطر اختلال در عرضه را افزایش داد، نزدیک به بالاترین حد دو هفته اخیر باقی ماند.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال با ۲۶ سنت یا ۰.۳۵ درصد کاهش به ۷۴.۹۱ دلار در هر بشکه تا ساعت ۴ و ۴۰ دقیقه بامداد روز دوشنبه به وقت گرینویچ رسید.
نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۲۷ سنت یا ۰.۳۸ درصد کاهش به ۷۰.۹۷ دلار به ازای هر بشکه رسید.
هر دو شاخص نفتی هفته گذشته بیشترین سود هفتگی خود را از اواخر سپتامبر بهدست آوردند و پس از شلیک موشک مافوق صوت روسیه به اوکراین بهمنظور هشداری به واشینگتن و لندن در پی ارائه مجوز به کییف برای حمله به روسیه با تسلیحات آمریکایی و انگلیسی، به بالاترین سطح از هفتم نوامبر رسیدند.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار نفت در مؤسسه آیجی (IG) در این باره گفت: قیمتهای نفت هفته جدید را با اندکی کاهش آغاز میکنند، زیرا فعالان بازار منتظر نشانههای بیشتری از تحولات ژئوپلیتیک و چشمانداز سیاستهای بانک مرکزی آمریکا برای تغییر رویکرد درباره نرخ سود هستند.
تنشها بین اوکراین و روسیه بهتازگی افزایش یافته است و به اثرگذاری بر قیمتها در بازار منجر شده است و این عامل بالقوه بر عرضه نفت هم تأثیر میگذارد.
ژان رونگ تصریح کرد: از آنجا که اوکراین و روسیه هر دو برای بهدست آوردن اهرم فشار پیش از مذاکرات آینده در دولت دونالد ترامپ رقابت میکنند، احتمال میرود تنشها تا پایان سال هم ادامه یابد و در پی آن قیمت نفت خام شاخص برنت در محدوده ۷۰ تا ۸۰ دلار حفظ شود.
افزون بر این، ایران هم در واکنش به قطعنامه روز پنجشنبه (یکم آذر) شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی هستهای، با اقدامهایی مختلف از جمله صدور دستور برای استفاده از سانتریفیوژهای نو و پیشرفته بهمنظور غنیسازی اورانیوم واکنش نشان داد.
نظر شما