به گزارش خبرنگار شانا، بازار نفت در سالهای اخیر با نوسانهای زیادی همراه بوده است. اگرچه بخش زیادی از تغییر قیمت در بازار به دلیل عوامل درونی بازار نفت مانند ناترازی عرضه و تقاضا بوده است، اما شرایط ژئوپلیتیکی خاورمیانه و جهان، شرایط اقتصادی کشورها و مسائل زیست محیطی نیز بر افزایش یا کاهش قیمت نفت خام اثرگذارند.
در هفته پیش رو، کاهش ذخیرهسازی نفت خام آمریکا، کاهش تعداد دکلهای حفاری و افزایش خرید بورسبازان از عوامل بازار خواهند بود که قیمت نفت را افزایش میدهند، در مقابل بازار نفت تحت عواملی مانند ادامه نگرانی نسبت به وضعیت رشد تقاضا در ماههای آینده، افزایش ذخیرهسازی بنزین در آمریکا و افزایش تولید نفت این کشور، روند کاهشی خواهد داشت.
در زمینه عوامل اقتصادی نیز اگرچه مواردی مانند کاهش ادعای بیکاری در آمریکا، تضعیف ارزش دلار و رشد تولیدات صنعتی ژاپن به تقویت قیمت نفت کمک خواهد کرد، عواملی مانند وضع تعرفه بر کالاهای وارداتی از سوی ترامپ، کاهش رشد تولید ناخالص داخلی در آمریکا و ... مانع از رشد بیشتر قیمت نفت در بازار خواهد شد.
با این حال همچنان سایه جنگ روسیه و اوکراین یکی از مهمترین عواملی است که قیمتها را در بازار نفت بالا نگه میدارد. در کنار آن احتمال تشدید تحریم ایران و ونزوئلا نیز در این بازار سبب رشد قیمت نفت خواهد بود.
در مقابل اما اجرایی شدن توافق آتشبس بین حزبالله و اسرائیل و تعویق نشست اوپک و اوپکپلاس اجازه رشد بیشتر به قیمتها در بازار نفت را نمیدهد.
وزیران نفت اوپک پلاس قرار بود در یکم دسامبر ۲۰۲۴ (۱۱ آذر) بهصورت ویدیوکنفرانس نشست داشته باشند و اگرچه در ابتدا پیشبینی میشد در این نشست اوپک پلاس افزایش تولید خود را که قرار بود از پایان ماه ژانویه ۲۰۲۵ اجرایی شود به تعویق اندازند اما دبیرخانه اوپک اعلام کرد تاریخ این نشست از یکم به پنجم دسامبر منتقل شده و اینگونه تحلیل شد که احتمالاً بین تولیدکنندگان اوپکپلاس در زمینه تمدید افزایش تولید اختلاف وجود دارد.
با توجه به این عوامل، مؤسسه بینالمللی انرژی در پیشبینی خود، حداقل و حداکثر قیمت نفت را یک دلار در هر بشکه برای این هفته کاهش داد.
نظر شما