به گزارش خبرگزاری رویترز، با وجود تصمیم اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) برای به تعویق انداختن تسهیل کاهش تولید نفت و تمدید برنامه کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۲۶، تداوم پیشبینی تحلیلگران درباره احتمال مازاد عرضه در سال ۲۰۲۵ سبب شد قیمتهای نفت در معاملههای روز جمعه (۱۶ آذر) کاهش یابد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۱۱ و ۲۸ دقیقه روز جمعه به وقت گرینویچ با ۶۶ سنت یا ۰.۹ درصد کاهش به ۷۱ دلار و ۴۳ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، قیمت نفت خام دابلیوتیآی آمریکا با ۶۵ سنت یا یک درصد کاهش با قیمت ۶۷ دلار و ۶۵ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.
قیمت نفت شاخص برنت در معاملههای این هفته در مسیر کاهش ۲ درصدی قرار دارد، این در حالی است که قیمت شاخص دابلیوتیآی به سمت افت ۰.۵ درصدی در حرکت است.
اعضای ائتلاف اوپکپلاس روز پنجشنبه (۱۵ آذر) افزایش تولید نفت خود را بهمدت سه ماه تا آوریل به تعویق انداختند و کنار گذاشتن کامل برنامه کاهش تولید را هم بهمدت یک سال تا پایان سال ۲۰۲۶ تمدید کردند.
اعضای اوپکپلاس که حدود نیمی از نفت جهان را تولید میکنند، در نظر داشتند تسهیل کاهش تولید نفت خود را از اکتبر ۲۰۲۴ آغاز کنند، اما کاهش رشد تقاضای جهانی بهویژه از سوی چین و رشد تولید در مناطق دیگر، اعضا را بر آن داشت تا برنامه خود را بارها به تعویق بیندازد.
جیووانی استانوو، تحلیلگر بانک یوبیاس، گفت: از نتیجه آخرین نشست اعضای اوپکپلاس بهطور مثبتی شگفتزده شدیم، تمدید برنامه کاهش تولید نشان میدهد که اعضای این ائتلاف همچنان با یکدیگر متحد هستند و همچنان حفظ تعادل بازار نفت را دنبال میکنند.
با این حال، تداوم پیشبینی تحلیلگران درباره مازاد عرضه در سال آینده بر قیمتهای نفت در معاملههای روز جمعه تأثیر گذاشت، هر چند برخی تحلیلگران اکنون پیشبینی خود را درباره مازاد عرضه نسبت به قبل کاهش دادهاند.
بانک آمریکا روز جمعه با انتشار یادداشتی پیشبینی کرد که در صورت افزایش مازاد عرضه نفت، قیمت شاخص برنت در سال ۲۰۲۵ بهطور میانگین به ۶۵ دلار برای هر بشکه میرسد و رشد تقاضای نفت در سال آینده به یک میلیون بشکه در روز بازمیگردد.
در همین حال مؤسسه خدمات بانکی اچاسبیسی در یادداشتی پیشبینی خود را درباره مازاد عرضه در بازار نفت از ۵۰۰ هزار بشکه در روز به ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد.
شاخص نفت خام برنت ماه گذشته تا حد زیادی در بازه ۷۰ تا ۷۵ دلار برای هر بشکه حفظ شد، زیرا سرمایهگذاران بر نشانههای افت تقاضا در چین و افزایش خطرهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه تأکید کرده بودند.
نظر شما