سینوپک: مصرف نفت چین تا سال ۲۰۲۷ به اوج می‌رسد

شرکت دولتی پالایش نفت سینوپک پیش‌بینی کرد که مصرف نفت چین تا سال ۲۰۲۷ میلادی به اوج خود می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، سینوپک در تازه‌ترین گزارش چشم‌انداز انرژی خود پیش‌بینی کرد مصرف نفت چین تا سال ۲۰۲۷ با توجه به ضعف تقاضای گازوئیل و بنزین در این کشور که امسال بازارهای جهانی نفت را هم متلاطم کرده است، به اوج خود می‌رسد.

برآوردهای سینوپک نشان می‌دهد که اوج مصرف نفت چین در سال ۲۰۲۷ بیش از ۸۰۰ میلیون تن (روزانه ۱۶ میلیون بشکه نفت خام) فراتر نمی‌رود.

سینوپک سال گذشته میلادی زمان اوج تقاضای نفت چین را در اواسط سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ میلادی و رقم آن را ۸۰۰ میلیون تن پیش‌بینی کرده بود.

وانگ پی، معاون مدیرکل مؤسسه تحقیقات اقتصادی و توسعه سینوپک در جریان رویداد چشم‌انداز سالانه این شرکت در پکن گفت: بخش انرژی چین در سال ۲۰۲۵ با ابهامی تازه روبه‌رو شده است، زیرا بازگشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا به کاخ سفید، چشم‌انداز تشدید دوباره تنش‌های تجاری و اختلال احتمالی در صادرات نفت ایران را افزایش می‌دهد.

انتظار می‌رود ترامپ اعمال تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران را که چین و پالایشگاه‌های مستقل این کشور مشتریان عمده آن هستند، تشدید کند.

معاون مدیرکل مؤسسه تحقیقات اقتصادی و توسعه سینوپک گفت: ما می‌خواهیم به همه یادآوری کنیم که به نااطمینانی سیاست ترامپ در قبال ایران توجه کنند.

ترامپ می‌تواند بعضی از ریسک‌های تجاری را کاهش دهد

وانگ افزود: با این حال ترامپ همچنین می‌تواند تنش‌ها را در اوکراین و خاورمیانه کاهش دهد و بعضی از ریسک‌ها را حذف کند.

به گفته تحلیلگران، با توجه به تغییر تقاضا به سمت خودروهای برقی و افزایش تولید کامیون‌های مصرف‌کننده (ال‌ان‌جی)، سرعت حرکت چین به سمت اوج واردات و مصرف نفت، صنعت نفت جهان را غافلگیر کرده است، زیرا واردات نفت خام در مسیر اوج خود در سال ۲۰۲۵ قرار دارد.

سینوپک اعلام کرد که اوج مصرف ۸۰۰ میلیون تنی نفت با ۷۵۰ میلیون تنی که قرار است سال ۲۰۲۴ مصرف شود، مقایسه و مشاهده می‌شود تقاضا برای دومین افت در دو دهه اخیر در مسیر کاهش حدود ۱۰ میلیون تنی نسبت به سال گذشته میلادی قرار دارد.

 مصرف نفت بخش پتروشیمی چین افزایشی می‌شود

بر اساس اعلام این شرکت پالایشگر دولتی نفت چین، با استفاده گسترده‌تر از ال‌ان‌جی و خودروهای برقی که تقاضا برای بنزین و گازوئیل را کاهش می‌دهد، بخش پتروشیمی سرانجام نفت بیشتری نسبت به بخش حمل‌ونقل مصرف می‌کند و ۵۵ درصد از مصرف نفت در سال ۲۰۶۰ را به خود اختصاص خواهد داد که از ۲۲ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش نشان می‌دهد.

انتظار می‌رود تقاضای چین برای گازوئیل در سال ۲۰۲۵ میلادی با ۵.۵ درصد افت به ۱۷۴ میلیون تن برسد، زیرا کامیون‌های با سوخت ال‌ان‌جی ۲۲ درصد از فروش کامیون‌ها را در سه‌ ماه نخست سال ۲۰۲۴ به خود اختصاص دادند.

براساس برآوردهای این شرکت پالایش نفت دولتی چین، تقاضای چین برای بنزین در سال ۲۰۲۵ میلادی با ۲.۴ درصد افت به ۱۷۳ میلیون تن می‌رسد و خودروهای برقی حدود ۲۶ میلیون تن یا ۱۵ درصد از مصرف بنزین را جایگزین می‌کنند.

تقاضای سوخت جت چین در سال ۲۰۲۵ افزایشی می‌شود

انتظار می‌رود از میان مصرف سه فرآورده اصلی، تنها مصرف سوخت هواپیما در سال آینده میلادی با ۷ درصد رشد به ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.

سینوپک، بزرگ‌ترین پالایشگاه آسیا، همچنین گفت که مصرف گاز طبیعی چین ممکن است زودتر به اوج خود برسد، اما در سطحی بالاتر از پیش‌بینی سال گذشته است.

انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ میلادی، مصرف گاز طبیعی چین به ۵۷۰ میلیارد مترمکعب و در بازه زمانی سال‌های ۲۰۳۵ تا ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۶۲۰ میلیارد مترمکعب در روز برسد.

این شرکت دولتی چین پارسال در چشم‌انداز خود این رقم را حدود ۶۱۰ میلیارد مترمکعب در روز تا سال ۲۰۲۴۰ میلادی پیش‌بینی کرده بود.

برآوردهای پالایشگر بزرگ نفت چین نشان می‌دهد مصرف روزانه گاز طبیعی این کشور در سال ۲۰۲۵ به ۴۵۸ میلیارد مترمکعب می‌رسد که نشان از افزایش ۶.۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۴ دارد و دلیل افزایش به بالا رفتن مصرف ال‌ان‌جی در بخش حمل‌ونقل، افزودن ظرفیت تازه تولید برق در نیروگاه‌ها با خوراک گاز و تقاضای بیشتر از سمت صنایع و مصرف شهری برمی‌گردد.

سینوپک همچنین پیش‌بینی خود را برای انتشار کربن از فعالیت‌های مرتبط با انرژی به حداکثر ۱۰ میلیون و ۸۰۰ میلیارد تن تا ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلون تن تا پیش از سال ۲۰۳۰ رساند.

کد خبر 651129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =