به گزارش شانا به نقل از ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابیفرد امروز (جمعه، ۳۰ آذر) در بخشی از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، از مردم شریف و هوشمند ایران در پیوستن به پویش «کاهش ۲ درجه کمتر» که طبق اظهارنظر وزیر نفت، مصرف روزانه گاز خانگی و تجاری را تا حدود ۴۰ میلیون مترمکعب کاهش داد، تشکر و اظهار کرد: با این کار بزرگ، اتفاق مهمی افتاده است.
وی تصریح کرد: تولید روزانه هر فاز پارس جنوبی حدود ۲۵ میلیون مترمکعب است و با کاهش مصرف ۲ درصدی، معادل دو فاز از فازهای پارس جنوبی انرژی آزاد میشود، یعنی حدود ۵۰ میلیون مترمکعب که به سمت بخش واقعی اقتصاد یعنی تولید هدایت میشود. این کار بزرگی است، آن را کوچک نشمارید.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه ایران بالاترین ذخایر ثبتشده نفت و گاز جهان را در اختیار دارد، گفت: ایران یکی از سه کشور بزرگ دارنده ذخایر ثبتشده گازی در جهان است، این فرصت مهمی است و در یکی از بالاترین سطوح دانش و فناوری در صنایع کلیدی نفت، گاز و برق قرار داریم که انقلاب اسلامی آن را خلق کرده است.
ابوترابیفرد افزود: در نمایشگاه نفت و گاز که در اردیبهشت امسال در تهران برگزار شد، ۶۵۰۰ شرکت ایرانی و ۲۵۰ شرکت خارجی از ۱۲ کشور صنعتی دنیا شرکت کرده بودند و این ظرفیتی است که انقلاب خلق کرده است.
وی تأکید کرد: با تلاش مدیران و مهندسان متعهد صنعت نفت و نهادهای قدرتمند اجرایی، با وجود تحریمهای سخت آمریکا، تولید گاز طبیعی کشور هم اکنون سالانه حدود ۲۷۵ میلیارد مترمکعب است و به شبکههای توزیع هدایت میشود، این در حالی است که سه سال قبل کل تولید گاز کشور ۲۳۲ میلیارد مترمکعب بود و ما با همه تحریمها این افزایش را داشتیم که اتفاق مهمی است.
وابستگی ۷۰ درصدی به گاز طبیعی خطای راهبردی است
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه در حوزه انرژی با چالشهای جدی روبهرو هستیم، تصریح کرد: ناترازی حوزه انرژی به سه عامل اصلی وابستگی بالای مصرف کشور به گاز طبیعی، رشد غیر بهینه مصرف و محدودیت در افزایش تولید برمیگردد.
ابوترابیفرد اضافه کرد: گاز طبیعی، اصلیترین حامل انرژی کشور است و بیش از ۷۰ درصد انرژی مصرفی کشور از گاز طبیعی حاصل میشود و این وابستگی، خطای راهبردی است که باید مورد توجه مسئولان کشور قرار گیرد و باید جزو اصلیترین تصمیمات کشور شود.
وی افزود: کمتر از ۵ درصد از تولید برق کشور به سایر منابع برق آبی اتمی وابسته است و بهدلیل سیاستگذاریهای غلط در حوزه انرژی، هیچ سرمایهگذاری حاضر به سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای پاک در کشور نیست.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه همه کشورها تلاش میکنند مصرف را با شتاب کاهش دهند، اما متأسفانه مصرف ما با شتاب افزایش یافته است، گفت: در ۳۰ سال اخیر در ایران شاهد رشد ۸۵ درصدی مصرف انرژی هستیم که اگر مصرف را به استاندارد جهانی نزدیک کنیم، درآمد حاصله ۸۰ میلیارد دلار میشود و با این مبلغ میتوان در حوزه رشد اقتصاد ملی، افزایش رفاه مردم و خدمات، انقلابی بهوجود آورد.
نظر شما