صنعت نفت می‌تواند با اطمینان از فناوری شرکت‌های داخلی استفاده کند

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به اینکه برای نخستین بار تعداد سازندگان داخلی در فهرست بلند وزارت نفت از تأمین‌کنندگان پیشی گرفته است، گفت: شرکت‌های داخلی هم‌اکنون به بلوغ فناورانه رسیده‌اند و صنعت نفت می‌تواند با اطمینان از محصولات آنها استفاده کند.

به گزارش خبرنگار شانا، امید شاکری امروز (یکشنبه، دوم دی) در آیین افتتاحیه همایش «پتروفن ۱۴۰۳» درباره اقدام‌های وزارت نفت در توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف اظهار کرد: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در فهرست بلند وزارت نفت در سه سال گذشته سه برابر شده و به حدود ۶۷۴ شرکت رسیده است.

وی افزود: همچنین تعداد سازندگان داخلی در فهرست بلند وزارت نفت از ۱۵۰۰ شرکت به ۲۵۰۰ شرکت افزایش یافته و این برای نخستین‌بار است که تعداد سازندگان از تأمین‌کنندگان پیشی می‌گیرد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به زیرساخت‌هایی که وزارت نفت در پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز و مراکز نوآوری پژوهشگاه و دانشگاه صنعت نفت برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کرده است، ادامه داد: حدود ۳۲۲ هزار مترمربع به این شرکت‌ها اختصاص یافته و هم‌اکنون ۱۴۲ شرکت مستقر هستند.

شاکری در زمینه توسعه کسب‌وکار شرکت‌های دانش‌بنیان که بیشتر در قالب ساخت بار اول بوده است، گفت: در سه سال گذشته بیشتر از ۲ هزار قرارداد به ارزش ۸۹۰ میلیون دلار و ۳۸ هزار میلیارد تومان امضا شده است که صنعت پتروشیمی یکی از بخش‌هایی بوده که بسیار خوب در این بخش درخشیده است و به شرکت‌های دانش‌بنیان اعتماد کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از این تولیدات بار اول هم‌اکنون در زنجیره ارزش صنعت نفت در حال استفاده است، بیان کرد: نتیجه این بوده که در سه سال پیاپی وزارت نفت و شرکت‌های تابع در زمینه قراردادهای تولید بار اول اقلام راهبردی مورد نیاز صنعت نفت، رتبه نخست را در بین دستگاه‌های اجرایی کسب کردند.

نبوغ فناوارنه داخلی‌ها

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری تأکید کرد: در صورت به نتیجه رسیدن قراردادهای تولید بار اول حدود ۱.۷ میلیارد دلار برای کل زنجیره ارزش صنعت نفت ارزش‌آفرینی می‌شود، در حالی که ۱۷۲ میلیون دلار هزینه شده است و بیش از ۱۰ برابر می‌تواند ارزش‌آفرینی داشته باشد. شرکت‌های داخلی هم‌اکنون به بلوغ فناورانه رسیده‌اند و صنعت می‌تواند با اطمینان از محصولات آنها استفاده کند.

شاکری، نوآوری در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر اقدام‌های ارزشمند وزارت نفت برشمرد و گفت: سرمایه صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت در همین مدت کوتاه با رشد هفت برابری به ۷۵۰ میلیارد تومان رسیده و تاکنون به ۱۴۰ شرکت ضمانت قراردادی به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان داده شده است، ۳۶ شرکت  هم تسهیلات به ارزش ۸۳۰ میلیارد تومان دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: قرارداد خرید تضمینی، امضای دو قرارداد بیمه مسئولیت کالا، ترهین مطالبات قراردادی ۲۴ شرکت به ارزش ۲۷۰ میلیارد تومان برای افزایش اطمینان‌بخشی شرکت‌ها، عقد قرارداد اعتبار اسنادی ریالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان که تاکنون تا ۵ هزار میلیارد تومان خط اعتباری باز شده است و سرمایه‌گذاری خطرپذیر در حوزه‌های خاص صنعت نفت ازجمله هوش مصنوعی که تاکنون برای هفت طرح به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده از دیگر اقدام‌ها در حوزه تأمین مالی بوده است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری تصریح کرد: برای تولید اقلام راهبردی و محصولات دانش‌بنیان و توسعه کسب‌وکار این شرکت‌ها بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان از محل بند (الف) و بند (ه) تبصره ۱۸ قانون بودجه انواع تسهیلات ارائه شده است.

شاکری با بیان اینکه صادرات خدمات فناورانه از بخش‌هایی است که می‌توان با آن موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان را سنجید، اظهار کرد: برای نمونه بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار خدمات مهندسی از سوی شرکت‌های ایرانی به کشورهای ونزوئلا و روسیه صادر شده است.

به گفته وی، ارائه نیازهای فناورانه و پژوهشی، واگذاری دارایی‌های فکری، ممنوعیت واردات کالاهای دانش‌بنیان دارای مشابه خارجی و ارائه تخفیف خوراک به طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش و طرح‌های فناورانه از اقدام‌های وزارت نفت برای تسهیل‌گری و تنظیم‌گری در این حوزه بوده است.

کد خبر 651236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =