به گزارش خبرگزاری اوراسیا دیلی، جریان صادرات نفت روسیه به مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و آلمان با خط لوله دروژبا که از روز پنجشنبه (۲۹ آذر) بهدلیل مشکلات فنی در یک ایستگاه انتقال نفت روسیه در مرز بلاروس متوقف شده بود، از سر گرفته شد.
خبرگزاری بلتا بلاروس گزارش داد که فعالیت عادی شرکت «گوملترانسنفت دروژبا» یکی از زیرمجموعه شرکت دولتی اپراتور خطوط لوله انتقال نفت ترانسنفت روسیه (JSC Gomeltransneft Druzhba) بهطور عادی از سرگرفته شده است.
نفت روسیه با شاخه جنوبی خط لوله دروژبا به اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک منتقل میشود. این سه کشور بهدلیل وجود فرصتهای محدود برای عرضه نفت جایگزین، از تحریم نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا مستثنا شدند.
خط لوله دروژبا (DRUZHBA PIPELINE) (دوستی) روسیه از شهر سامارا در روسیه آغاز و به بندر اومیسالج کرواسی در دریای آدریاتیک منتهی میشود و کشورهای آلمان، لهستان، مجارستان، اسلوواکی و جمهوری چک را به هم متصل میکند.
دروژبا به دو شاخه تقسیم میشود که شاخه شمالی آن با حجم بیشتری نسبت به شاخه دیگر، به لهستان و آلمان منتهی میشود و شاخه جنوبی آن نیز نفت خام کشورهای اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک را تأمین میکند.
خط لوله نفت دروژبا خام روسیه را از طریق بلاروس و اوکراین به مجارستان و اسلواکی منتقل میکند. بخش شمالی خط لوله دروژبا که از لهستان و بلاروس به آلمان متصل میشود، هماکنون برای صادرات نفت کبکو قزاقستان برای پالایشگاه «شودت» استفاده میشود که بیشتر سوخت برلین را تأمین میکند.
یکپنجم نیاز نفت خام آلمان از مسیر خط لوله دروژبا تأمین میشود. عرضه نفت خام این خط لوله در گذشته بارها قطع شده است. اگرچه این مقدار صادرات نفت جریان زیادی نیست، به آلمان کمک کرده است به نفت روسیه متکی نباشد؛ اقدامی که برلین در سال ۲۰۲۲ پس از آغاز تنشها بین مسکو و کییف متعهد به انجام آن شد.
ظرفیت برنامهریزیشده این خط لوله بیش از ۲ میلیون بشکه در روز است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام این خط لوله مستقیم به مصرفکنندگان اروپایی میرسد و باقیمانده آن در بلاروس استفاده میشود.
پس از توقف حملونقل محمولههای نفتی روسیه بهدلیل قرار گرفتن شرکت لوکاویل روسیه در ماه ژوئن در فهرست شرکتهای تحریمی اوکراین، ماه گذشته عرضه به پالایشگاههای شرکت انرژی اماوال مجارستان از سر گرفته شد.
برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا، مجارستان بهدنبال حفظ روابط نزدیک سیاسی و تجاری با روسیه و وابستگی به انرژی این کشور است.
پس از آغاز درگیریهای نظامی بین مسکو و کییف در سال ۲۰۲۲، اتحادیه اروپا در تلاش برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی روسیه، واردات نفت به کشورهای عضو این اتحادیه را ممنوع، اما مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک را برای یافتن مسیرها و منابع جایگزین معاف کرد.
مجارستان همراه با اسلواکی و جمهوری چک بهدلیل نداشتن جایگزین، از تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه مستثنا شدهاند، اما اتحادیه اروپا از این کشور خواسته است منابع خود را متنوع سازد.
نظر شما