پیگیری طرح‌های هوشمندسازی تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه در بـخش تحول دیجیتال، تلاش می‌شود هوشمندسازی در یکی از پالایشگاه‌ها پیاده‌سـازی شود، گفت: به این منظور و براساس اولویت‌های پژوهشی، تفاهم‌نامه با بنیاد ملی نخبگان مصوب و به‌زودی امضا می‌شود.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایـش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مهدی دژحسینی درباره برنامه‌های جدید مدیریت پژوهش و فناوری این شرکت اظهار کرد: در این مجموعه انجام پروژه‌های پژوهشی با بهره‌گیری از ظرفیت صنعتی به‌عنوان بازوی شناسایی چالش‌ها و مسائل، مراکز علمی و فناوری، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان بازوی علمی و استفاده از صندوق‌های خطرپذیر شرکتی CVC به‌عنوان بازوی مالی، برنامه‌ریزی شده و در اولویت قرار گرفته است، همچنین در دوره جدید احصای نیازهای فناورانه برای ساخت بار اول نیز به مدیریت پژوهش و فناوری واگذار شده است.

وی افزود: مسائل اساسی و کلیدی در بخش تولید، انتقال و توزیع شناسایی شده‌اند و به‌صورت مگاپروژه تعریف می‌شوند. همچنین نیازهای فناورانه مورد نـیاز پالایشگاه‌ها احصا و اولویت‌بندی شده و به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان صاحب صلاحیت که از فیلترهای استاندارد عبور کرده‌اند، ارائه می‌شود که بتوانند نیازهای فناورانه را با دانش و فناوری که در اختیار دارند، به محصول تبدیل کنند و فناوری آن را توسعه دهند. این شرکت‌ها از حمایت‌های مادی و معنوی و تسهیلات کم‌بهره برخوردار خواهند بود.

 اعلام پروژه‌های اولویت‌دار ساخت بار اول

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: ساخت نیروگاه ۱.۶ مگاواتی در پالایشگاه آبادان، ساخت روتور GTG، ساخت روبات لجن‌روب در پالایشگاه تهران و استفاده از فیبر نوری برای هوشمندی جلوگیری از تجاوز به خطوط انتقال از جمله قراردادهای ساخت بار اول است که به‌زودی در آیین مرتبط با هفته پژوهش امضا خواهد شد.

دژحسینی بیان کرد: در گذشته برخی طرح‌های پژوهشی به‌عنوان مگاپروژه با دانشگاه‌ها تعریف شده بود که بنا به دلایلی متوقف شد و علت آن هم این بود که انتظارات ما از دانشگاه‌ها، بسیار فراتر از سطح بلوغ فناوری قابل انتظار از آنها بود و ضرورت داشت که مراحل بالاتر سطح فناوری را شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری به‌عهده بگیرند و سطوح پایین‌تر در اختیار دانشگاه‌ها باشد.

وی افزود: در دوره جدید نگاه به پروژه‌های پژوهشی و فناوری از این منظر که نوآوری یکی از مؤلفه‌های کلیدی ارزش‌های سازمان به‌عنوان هدف راهبردی است، متفاوت شده است، بنابراین اولویت‌های پژوهش و فناوری در راستای راهبرد شرکت را به چند بخش از جمله تحول دیجیتال، تکمیل زنجیره ارزش، سوخت‌های پاک و مدیریت دارایی‌های فیزیکی تقسیم کرده‌ایم که بر اسـاس آن در هریک از اولویت‌ها، مگاپروژه‌های مرتبط در حوزه تولید، توزیع، انتقال و ذخیره‌سازی تعریف می‌شود و پروژه‌های مختلف در ذیل هر مگاپروژه با توجه به معیار نوآوری و خلق ارزش در جهت رشد بهره‌وری  قرار می‌گیرد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأکید کرد: در بـخش تحول دیجیتال، تلاش می‌کنیم هوشمندسازی را در یکی از پالایشگاه‌ها پیاده‌سـازی کنیم. هوشمندسازی انبارهای نفت و خطوط لوله و استفاده از پهپادها، روباتیک و فیبر نوری و پلمب هوشــمند ازجمله مواردی است که در این حوزه تعریف شده و در این زمینه و براساس اولویت‌های پژوهشی، تفاهم‌نامه با بنیاد ملی نخبگان مصوب و به‌زودی امضا می‌شود.

کد خبر 651607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =