تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از برنامه وزارت نفت فراتر رفت

افزایش قابل‌توجه تولید و تحویل سوخت مایع در چهار ماهه اخیر با مدیریت دقیق و راهبردی سبب شد روزهای سرد امسال با تأمین پایدار سوخت نیروگاهی، بدون چالش‌ جدی در تأمین انرژی کشور سپری شود.

به گزارش شانا، در شرایط کنونی تأمین پایدار و به‌موقع سوخت‌های مورد نیاز کشور، به‌ویژه نفت‌گاز، نفت‌کوره و بنزین، از ارکان اصلی حفظ ثبات اقتصادی و تأمین انرژی در ایران است، از این‌ رو دولت چهاردهم با مدیریت بهینه و اجرای طرح‌های مختلف، گام‌های مؤثری همسو با افزایش ظرفیت تولید سوخت‌ها و تأمین نیازهای داخلی برداشته است. این گزارش، با تحلیل تغییرات تولید این سوخت‌ها در سال ۱۴۰۳ و مقایسه آن با پنج‌ ماه ابتدایی ۱۴۰۳، به بررسی تأثیرات این اقدام‌ها و نقش دولت در این زمینه می‌پردازد.

نفت‌گاز یکی از سوخت‌های حیاتی در بخش‌های مختلف صنعت و حمل‌ونقل است و در بسیاری از ماشین‌آلات و نیروگاه‌ها مصرف می‌شود. از آنجا که مصرف آن در بسیاری از کشورهای صنعتی به‌صورت قابل‌توجهی بالاست، تولید و تأمین پایدار این سوخت یکی از چالش‌های کلیدی در مدیریت انرژی به‌شمار می‌رود. در پنج ماه ابتدایی ۱۴۰۳، تولید نفت‌گاز نیروگاهی ۱۱۱.۲ میلیون لیتر بوده، اما در آذر با رشد حدود ۱۲ درصدی مقدار تولید این سوخت به روزانه ۱۲۴.۱ میلیون لیتر رسیده است.

این افزایش ۱۳ میلیون لیتری تولید نفت‌گاز در بازه زمانی چهارماهه استقرار دولت چهاردهم یکی از دستاوردهای قابل توجه در این بخش به‌شمار می‌رود که این افزایش تولید همسو با تلاش‌های دولت چهاردهم برای بهبود ظرفیت پالایشگاه‌ها، رفع مشکلات زیرساختی و افزایش بهره‌وری در فرآیند تولید محقق شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تولید نفت‌گاز نیروگاهی در آذر امسال افزون بر اینکه از برنامه ابلاغی وزارت نفت (۱۱۱.۳ میلیون لیتر در روز) فراتر رفته، نسبت به آذر سال ۱۴۰۲ (۱۱۲ میلیون لیتر در روز) بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است.

از این‌ رو متوسط تولید روزانه نفت‌گاز از ابتدای شهریور تا پایان آذر ۱۴۰۳ به ۱۱۷ میلیون لیتر رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال با متوسط تولید ۱۱۱ میلیون لیتر، بیش از ۵ درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ با متوسط تولید ۱۰۶ میلیون لیتر، بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.

تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از برنامه ابلاغی وزارت نفت فراتر رفت

رشد ۱۵ درصدی تولید نفت‌کوره از برنامه

نفت‌کوره نیز نقش کلیدی در بسیاری از صنایع مانند نیروگاه‌ها برق، حمل‌ونقل دریایی و صنایع شیمیایی ایفا می‌کند. در پنج ماه نخست ۱۴۰۳، تولید نفت‌کوره روزانه حدود ۶۵ میلیون لیتر بوده که این مقدار در آذر امسال با رشد حدود ۸.۵ درصدی به ۷۰.۵ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.

تولید نفت‌کوره در آذر امسال (۷۰.۵ میلیون لیتر در روز) نسبت به مدت مشابه پارسال (۶۷.۶ میلیون لیتر در روز) بیش از ۴ درصد افزایش یافته است. افزون بر آن تولید ۷۰.۵ میلیون لیتری این فرآورده در آذر امسال سبب شده تولید نفت‌کوره با فاصله ۹ میلیون لیتری و رشد حدود ۱۵ درصدی نسبت به برنامه ابلاغی وزارت نفت در سال ۱۴۰۳ فراتر رود.

افزایش ۶ میلیون لیتری تولید نفت‌کوره در بازه زمانی چهار ماهه ابتدای دولت چهاردهم نسبت به میانگین پنج ماه ابتدایی سال با توجه به نیاز مداوم صنایع و نیروگاه‌ها به این سوخت در فصل سرما و با انجام اقدام‌های مدیریتی و تسهیل فرآیند تولید و توزیع، اتفاق افتاده است. این اقدام سبب تأمین پایدار سوخت برای نیروگاه‌ها و صنایع راهبردی در کشور شده و از وقوع بحران‌های ناشی از کمبود سوخت با توجه به افزایش مصرف گاز در زمستان از سوی بخش خانگی و تجاری جلوگیری کرده است.

تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از برنامه ابلاغی وزارت نفت فراتر رفت

افزایش ۱۱ درصدی تولید بنزین در آذر

بر اساس آخرین اطلاعات، در پنج ماه ابتدایی ۱۴۰۳، تولید روزانه بنزین ۹۷ میلیون لیتر بود که این رقم در پایان آذر امسال به ۱۰۷.۱ میلیون لیتر در روز رسیده که بیانگر رشد حدود ۱۱ درصدی تولید بنزین است.

همچنین میانگین تولید بنزین در آذر امسال نسبت به مدت مشابه پارسال (تولید ۹۷ میلیون لیتر در روز) با افزایش بیش از ۱۰ میلیون لیتری حدود ۱۱ درصد رشد داشته است، افزون بر آن، میانگین تولید بنزین در آذر امسال بیش از ۱۳ میلیون لیتر (۱۴ درصد) بیشتر از برنامه ابلاغی وزارت نفت در ۱۴۰۳ (تولید ۹۴ میلیون لیتر در روز) بوده است.

 متوسط تولید روزانه بنزین در چهار ماه ابتدایی دولت چهاردهم نسبت به ۱۴۰۲، ۷.۹ میلیون لیتر معادل ۸ درصد و نسبت به ۱۴۰۱، ۶.۶ میلیون لیتر معادل ۷ درصد افزایش داشته است.

تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از برنامه ابلاغی وزارت نفت فراتر رفت

رشد ۴۷ درصدی تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در آذر

در پنج ماه نخست ۱۴۰۳، میانگین تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها ۲۳ میلیون لیتر بوده، اما مقدار تحویل این فرآورده در آذر امسال به حدود ۵۱ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است. از این رو رشد ۵۰ درصدی افزایش تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در چهار ماهه ابتدای فعالیت دولت چهاردهم نسبت به پنج ماهه ابتدای سال، بیانگر برنامه‌ریزی دقیق و بهینه‌سازی فرآیندهای تأمین سوخت برای نیروگاه‌ها در دوران اوج مصرف است.

مقدار نفت‌گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در آذر امسال بیش از ۲ برابر برنامه ابلاغی وزارت نفت (۲۵ میلیون لیتر در روز) بوده است، همچنین مقدار تحویل نفت‌گاز نیروگاهی در آذر امسال نسبت به مدت مشابه پارسال (۳۴ میلیون لیتر در روز) حدود ۴۷ درصد رشد داشته است که رکوردی بی‌سابقه در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به‌شمار می‌رود.

تحویل نفت‌گاز نیروگاهی در چهارماهه دولت چهاردهم نسبت به مدت مشابه پارسال، یک هزار و ۲۳۸ میلیون لیتر (معادل ۴۵ درصد) و نسبت به چهار ماهه سال ۱۴۰۱، ۹۵۰ میلیون لیتر (معادل ۳۱ درصد) افزایش داشته است.

دولت چهاردهم با اقدام‌های مؤثر در کاهش اختلالات در زنجیره تأمین سوخت، توانسته است تحویل سوخت به نیروگاه‌ها را در فصول پرمصرف سال بهبود بخشد.

تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از برنامه ابلاغی وزارت نفت فراتر رفت

رشد ۲۵ درصدی تحویل نفت‌کوره به نیروگاه‌ها در آذر

در پنج ماه ابتدایی ۱۴۰۳، مقدار تحویل نفت‌کوره به نیروگاه‌ها روزانه ۲۲ میلیون لیتر بوده که در آذر امسال به حدود ۲۵ میلیون لیتر افزایش یافته است.

این تغییر به‌معنای افزایش ۳ میلیون لیتری و در نتیجه رشد حدود ۱۴ درصدی افزایش تحویل نفت‌کوره به نیروگاه‌ها در آذر امسال نسبت به میانگین پنج‌ ماهه نخست سال است، همچنین تحویل نفت‌کوره در آذر امسال نسبت به مدت مشابه پارسال (۲۰ میلیون لیتر در روز) ۲۵ درصد رشد داشته است.

تحویل نفت‌کوره نیروگاهی از ابتدای شهریور تا پایان آذر امسال نسبت به مدت مشابه پارسال یک هزار و ۱۰۰ میلیون لیتر (معادل ۶۰ درصد) و نسبت به ابتدای شهریور تا پایان آذر ۱۴۰۱، ۶۴۶ میلیون لیتر (معادل ۲۸ درصد) افزایش داشته است.

تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از برنامه ابلاغی وزارت نفت فراتر رفت

رشد بیش از ۵۰ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها

بر اساس آخرین بررسی‌ها، تحویل سوخت مایع نیروگاهی از ابتدای استقرار دولت چهاردهم تا پایان آذر امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۲ هزار و ۳۳۸ میلیون لیتر (معادل ۵۱ درصد) و نسبت به ۱۴۰۱ یک هزار و ۵۹۶ میلیون لیتر (معادل ۳۰ درصد) افزایش داشته است.

تحویل به‌موقع و کافی سوخت مایع به نیروگاه‌ها در ۱۴۰۳ نشان‌دهنده اقدام‌های مؤثر دولت چهاردهم در بهبود تأمین سوخت برای بخش انرژی کشور است که سبب پایداری شبکه برق و جلوگیری از بحران‌های انرژی در فصل سرما می‌شود.

افزایش یک هزار و ۸۸۲ ناوگان فعال به شبکه توزیع سوخت مایع، بهره‌برداری از طرح خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان، اتصال دو نیروگاه سرو یزد و کاشان به خط لوله انتقال فرآورده و افزایش حق‌الزحمه تشویقی ناوگان جاده‌ای به‌منظور تسریع در تحویل فرآورده ازجمله اقدام‌های مؤثر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌منظور افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در چهار ماهه اخیر است.

کد خبر 651712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =