دولت حتماً جلوی قاچاق سوخت را  می‌گیرد

رئیس‌جمهوری با اشاره به آمار قاچاق روزانه سوخت گفت: هر چه با خودم کلنجار می‌روم می‌بینم برای چنین هدررفت منابعی، پاسخی برای مردم ندارم، جلوگیری از قاچاق سوخت و این شکل هدررفت ثروت کشور، دستور صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی و آزمون ولایت‌مداری یکایک ما مسئولان است.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان امروز (سه‌شنبه، ۱۱ دی) در نشست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه روال موجود که سبب وقوع قاچاق روزانه چند ۱۰ میلیون لیتر سوخت شده، یک فاجعه و گواه ناکارآمدی است، اظهار کرد: برای بنده نه حتی به‌عنوان رئیس‌جمهور، بلکه به‌عنوان یک شهروند ایرانی نیز به هیچ‌وجه قابل قبول نیست که بگویند از چرخه‌ای که تولید و توزیع آن در دست خود ماست، روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود.

وی برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای حل این مشکل را نیز ناکارآمد توصیف کرد و با تأکید بر اینکه باید ظرف کوتاهی راهکارهای عملیاتی مؤثر برای رفع این معضل طراحی کنیم، افزود: وقتی چنین حجمی از سوخت قاچاق می‌شود و نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم، آیا مردم از ما می‌پذیرند که برای مدیریت مصرف انرژی، گاز و برق صنایع را قطع کنیم؟

رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه راهکار مؤثر رفع این مشکل این نیست که سراغ کسانی برویم که به هر دلیل، در حلقه پایانی در شکل‌گیری این معضل درگیرند و با تهدید معاش آنها، مشکل دیگری ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید سرچشمه‌های ایجاد این وضع را اصلاح کنیم. به رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مأموریت می‌دهم در یک بازه زمانی یک ماهه با برگزاری نشست‌های منظم و فشرده، موضوع را به تناسب بخش‌های درگیر تقسیم و به شکل مجزا بررسی کارشناسانه کرده، منشأ و ریشه‌های مشکل در هر بخش را شناسایی و برای آنها با کمک کارشناسان راهکارهای اجرایی طراحی کنند، همچنین از همه ظرفیت‌های کارشناسی از جمله دانشگاهیان و دانشجویان نیز در این مسیر کمک بگیرید، زیرا ذهن آنها به‌دلیل درگیر نشدن در منافع و مضار این وضع، بهتر می‌تواند مسائل را بررسی کند و راهکار ارائه دهد.

پزشکیان با بیان اینکه به جای تکرار این موضوع از پشت تریبون باید به‌دنبال رفع ریشه‌ای آن باشیم، اظهار کرد: هر دستگاهی در حوزه مسئولیت خود در زمینه جلوگیری از اتلاف منابع و ثروت‌های کشور یک گام به جلو بردارد. برای مثال با جدیت برای شناسایی واحدها، خودروها، تجهیزات و هر بخش و دستگاهی که سهمیه سوخت دارد، اما یا فعال نیست، یا نتیجه فعالیت‌ها و تولیدات آن به نسبت میزان سوخت یارانه‌ای دریافتی به‌صرفه نیست یا به میزان مقرر فعالیت ندارد، اقدام کنید.

وی با تأکید بر اینکه با اطمینان می‌گویم قطعاً جلوی این شکل اتلاف و قاچاق ثروت‌های کشور را خواهیم گرفت، گفت: حتماً باید از روش‌های علمی تجربه‌شده برای مدیریت بهینه و صحیح سوخت بهره بگیریم. نیت بنده اصلاح و سامان بخشیدن به وضع اداره کشور است و در این مسیر اصلاً برایم مهم نیست که مثلاً در دور بعدی انتخابات رأی بیاورم یا نه. به امید خدا و با پشتیبانی و همراهی مردم، حتماً قوانین ناکارآمد و غیرقابل اجرا را اصلاح و مشکلات را رفع خواهیم کرد.

در این نشست گزارش مفصلی از نحوه، مسیرها، میزان و ریشه‌های قاچاق روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت از کشور ارائه شد و دستگاه‌های مرتبط نظرات و راهکارهای پیشنهادی خود برای مقابله با آن را مطرح کردند.

کد خبر 651973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =