به گزارش خبرگزاری رویترز از ابوجا، نیجریه با هدف رساندن تولید نفت خود به رقم روزانه ۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۵ میلادی، تلاش خود را برای سرکوب سرقتهای نفت در منطقه دلتای نیجر افزایش داده است.
نیجریه، بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقا و عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که برای تأمین حدود دوسوم درآمدهای دولت و بیش از ۹۰ درصد درآمدهای ارزی به صادرات نفت خام متکی است، در سالهای اخیر بهشدت تحت تأثیر سرقتهای نفتی در مقیاس بزرگ در منطقه دلتای نیجر قرار گرفته و منابع مالی دولت در اثر این وقایع محدود شده است.
در حالی که دولت نیجریه بوجه سال ۲۰۲۵ میلادی را بر مبنای تولید روزانه حدود ۲ میلیون و ۶۰ هزار بشکه تنظیم کرده است، تولید واقعی طبق آمارهای رسمی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز است.
عملیات سرکوب سرقت نفت با نام رمز «دلتا سانیتی» (OPDS) در سال ۲۰۲۴ میلادی از سوی وزارت نفت و نیروی دریایی نیجریه آغاز شد.
امانوئل اوگالا، رئیس ستاد نیروی دریایی نیجریه گفت: عملیات «دلتا سانیتی» اکنون در مرحله دوم با پهپادهای مسلح، بالگردهای تهاجمی، افزایش اطلاعات و دیگر تجیهزات روزآمد تقویت شده است و این تحولات میتواند تولید نفت را بالاتر از برآورد بودجه دولت به روزانه ۳ میلیون بشکه برساند.
وی افزود: اگر توجه داشته باشید سال ۲۰۲۳ میلادی که این عملیات را آغاز کردیم تولید نفت روزانه حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه بود و اکنون به تولید روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسیدهایم.
اوگالا روز سهشنبه (۱۱ دی) پس از آغاز عملیات در قطب نفتی جنوبی «پورت هارکورت» در بیانیهای گفت: من معتقدم با همه امکاناتی که در نیروی دریایی داریم، بدون شک به هدف تولید برنامهریزیشده دست خواهیم یافت و از آن هم پیشی خواهیم گرفت».
هاینکن لوکپوبیری، وزیر نفت جدید نیجریه هم در این باره گفت: میانگین تولید روزانه نفت نیجریه زمانی که او در اوت ۲۰۲۳ سکان هدایت این وزارتخانه را بهدست گرفت، تنها اندکی بالاتر از یک میلیون بشکه در روز بود.
وی افزود: هدف دولت نیجریه تحقق تولید روزانه ۳ میلیون بشکه تا سال ۲۰۲۵ است و ما مطمئنیم که مرحله دوم عملیات «دلتا سانیتی» نقش کلیدی در دستیابی به این نقطه عطف ایفا خواهد کرد.
دولت ایالتی ریورز در ماه نوامبر ۲۰۲۴ میلادی ۶ قایق توپدار را به نیروی دریایی برای تقویت عملیات خود در برابر سرقت نفت در منطقه اهدا کرد.
به گزارش شانا، ساکنان دلتای نیجر معتقدند سرقت نفت حق آنهاست، زیرا در ازای نشت نفت و آتشسوزیهای ناشی از گاز که محیطزیست آنان را تباه و منابع کشاورزی و ماهیگیری آنها را نابود کرده است، غرامت ناچیزی به آنها پرداخت شده است.
بسیاری از پالایشگاههای نفتی غیرقانونی واقع در امتداد نهرهای منطقه جنوب دلتای نیجر بیش از ۴۰ مترمربع مساحت ندارند.
بر اساس گزارشهای ارائهشده، سارقان نفتی که در زبان محلی به آنها «بانکرینگ» گفته میشود، از عاملان نشت نفت در نیجریه بهشمار میروند، سرقت نفت که در اصطلاح محلی نیجریه «بارگیری غیرقانونی» خوانده میشود، به عامل اصلی اختلال در صادرات نفت نیجریه بدل شده است.
سرقت نفت در نیجریه که بهشدت درآمدهای نفتی این کشور را تحتتأثیر قرار داده، به آلودگی نفتی در منطقه دلتای نیجر منجر شده است.
تبهکاران بهطور معمول با آسیبرساندن به خطوط انتقال، نفت را میدزدند و از آن در پالایشگاههای محلی استفاده میکنند، یا با نفتکش به خارج از کشور انتقال میدهند.
تحلیلگران بر این باورند که خریداران اصلی محمولههای دزدی نفت خام نیجریه مجرمان سازمانیافته در حوزه بالکان و پالایشگران در سنگاپور هستند.
بهتلهانداختن نفت و مکش آن در مسیر خطوط لوله انتقال، بخش عمده این آسیبها را شامل میشود که بازار سیاه بسیار جذابی را بهوجود آورده و اغلب این دزدیها با انفجار، آتشسوزی و آلودگی نفتی همراه بوده است.
نظر شما