ترک فعل‌های گذشته برای ناترازی انرژی پیگیری نشد

اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر نفت، با بیان اینکه پاک‌نژاد صنعت نفت را به‌خوبی می‌شناسد و می‌تواند مشکلات را مدیریت کند، بیان کردند که ترک فعل‌های سال‌های گذشته در بخش ناترازی انرژی باید پیگیری می‌شد تا به شرایط امروز دچار نمی‌شدیم.

به گزارش خبرنگار شانا، وزیر نفت عصر سه‌شنبه (۱۱ دی) با فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در محل وزارت نفت دیدار و گفت‌وگو کرد.

سارا فلاحی، نماینده ایلام در مجلس در این نشست با بیان اینکه موضوع ناترازی انرژی بحث امروز و دیروز نیست و این مسئله ریشه‌ای است، اظهار کرد: دولت‌ها همیشه می‌گویند می‌خواهیم به سوی اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم، اما برای هر دردی مرهمی به نام نفت در نظر می‌گیرند.

وی افزود: در موضوع ناترازی انرژی به‌دنبال مقصر نیستیم، اما معتقدم باید به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی حرکت کنیم، همچنین باید تجهیزات حوزه انرژی بهینه و کم‌مصرف باشند. از وزیر نفت انتظار داریم با درایت ناترازی انرژی را برطرف کند، البته مجلس نیز در این زمینه کمک خواهد کرد.

بهشید برخوردار، نماینده زرتشتیان نیز در این نشست تصریح کرد: با توجه به قراردادهایی که مقرر شده است تا پایان امسال در حوزه نفت و گاز منعقد شود جای امیدواری است که ناترازی انرژی کاهش یابد. بدون‌ شک به توانایی‌های وزیر نفت اطمینان داریم و به شما کمک می‌کنیم مشکلات برطرف شود.

عالیه زمانی‌کیاسری، نماینده ساری و میاندورود در مجلس نیز خطاب به وزیر نفت اظهار کرد: انتظار می‌رود مدیریت منسجم در حوزه انرژی ایجاد شود، همچنین روال سنتی دیگر در ناترازی جواب نمی‌دهد و باید ایده‌های جدید ارائه داد.

اصلاح الگوی مصرف باید در خانواده نهادینه شود

زینب قیصری، نماینده تهران در مجلس در این نشست با بیان اینکه صنعت نفت ۱۷ هزار نیروی انسانی خانم دارد که از نخبگان جامعه هستند، به موضوع ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: برای برطرف کردن ناترازی انرژی هم‌اکنون نگاهمان کوتاه‌مدت است، اما معتقدم انجام نشدن تکالیف در این بخش در بلندمدت این شرایط را ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: چند سال پیش عنوان شد مصرف انرژی از تولیدمان پیشی گرفته است، اما چرا از این موضوع غفلت شد؟ همچنین وزارت نیرو چند سال فرصت داشت سبد سوخت خود را متنوع کند، اما چنین کاری انجام نشده است، چرا؟!

نماینده تهران در مجلس افزود: اصلاح الگوی مصرف باید در خانواده نهادینه شود و آموزش از آنجا شکل بگیرد، البته معتقدم هم‌اکنون بیشتر باید مباحث غیرقیمتی را در حوزه انرژی دنبال کنیم.

چوب لای چرخ دولت گذاشتن هنر نیست

زهره‌سادات لاجوردی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز بیان کرد: کشور را نمی‌توان جزیره‌ای اداره کرد. باید هماهنگی بین وزارتخانه‌های نفت و نیرو بیشتر از این باشد، همچنین در شرایط کنونی راهکار قیمتی برای حامل‌های انرژی مناسب نیست و باید راهکارهای غیرقیمتی را در نظر بگیریم.

زهرا سعیدی مبارکه، نماینده مبارکه در مجلس نیز تصریح کرد: باید با هر ارگانی که در ناترازی‌ها ترک فعل می‌کند برخورد کنیم. در شرایطی که با ناترازی انرژی مواجه هستیم، چرا باید ویلاهای خالی از سکنه سیستم گرمایشی خود را روشن نگه دارند؟ باید راهکاری اندیشیده شود که گاز بی‌جهت هدر نرود، همچنین سریع‌تر مشکلات سوخت صنایع برطرف شود، زیرا تداوم این مشکل آنها را با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه خواهد کرد.

فاطمه مقصودی، نماینده مردم بروجرد در مجلس نیز با بیان اینکه به‌دنبال حل مشکل ناترازی هستیم و معتقدیم چوب لای چرخ دولت گذاشتن هنر نیست، گفت: ما در شرایط سختی در بخش انرژی قرار داریم، اما معتقدم در شرایط سخت بهتر می‌توان از فرصت‌ها استفاده کرد.

وی افزود: وزیر نفت صنعت نفت را به‌خوبی می‌شناسد و می‌تواند مشکلات را مدیریت کند، البته به نظرم باید برای مصرف انرژی خانوار سقف گذاشته شود. اگر سقف گذاشته شود این‌گونه هدررفت انرژی نخواهیم داشت. در هیچ کشوری این‌گونه گاز ارزان عرضه نمی‌شود. برخی می‌گویند ما کشور نفت‌خیز و گازخیز هستیم و باید مصرف کنیم، اما چرا این مصرف مدیریت نمی‌شود؟

فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین در مجلس نیز تصریح کرد: در حوزه ناترازی‌ها نیاز به نگاه طبیبانه و جامع داریم، همچنین ترک فعل‌های سال‌های گذشته در بخش ناترازی انرژی باید پیگیری می‌شد.

در این نشست همچنین الهام آزاد، نماینده نائین و خور و بیابانک، زهرا خدادادی، نماینده ملکان و فاطمه جراره، نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کردند که با تلاش‌های وزارت نفت سال آینده ناترازی انرژی کاهش یابد.

کد خبر 652013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =