کم‌رنگ شدن خوش‌بینی تقاضا، قیمت نفت را کاهش داد

قیمت‌ جهانی نفت خام در پی آمارهای ضعیف اقتصادی در آمریکا و اروپا و کم‌رنگ شدن خوش‌بینی‌ها درباره تقاضا برای این کالای راهبردی کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور/ پکن، قیمت‌ جهانی نفت خام در معامله‌های روز سه‌شنبه (۱۸ دی) پس از افزایش‌ها در هفته گذشته برای دومین روز پیاپی با کاهش روبه‌رو شد، اگرچه نگرانی‌ها درباره کاهش عرضه روسیه و ایران در بحبوحه تحریم‌های غرب سبب افت ارقام زیان شد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۵۲ دقیقه بامداد روز سه‌شنبه به‌وقت گرینویچ با 8 سنت یا ۰.۱ درصد افت به ۷۶ دلار و ۲۲ سنت برای هر بشکه رسید.

نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۱۵ سنت یا ۰.۱۹ درصد کاهش، ۷۳ دلار و ۴۲ سنت برای هر بشکه دادوستد شد.

هر دو شاخص نفتی در معامله‌های در روز دوشنبه پس از پنج روز افزایش پیاپی در هفته گذشته کاهش یافتند، قیمت‌ نفت خام در معامله‌های روز جمعه (۱۴ دی) در پی انتظارها از محرک‌های مالی بیشتر برای احیای اقتصاد متزلزل چین به بالاترین سطح خود از اکتبر رسید.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا، با اشاره به اخبار اقتصادی منفی از آمریکا و آلمان گفت: ضعف این هفته در بازار نفت احتمالاً به‌دلیل اصلاحی فنی است، زیرا معامله‌گران به داده‌های اقتصادی ضعیف‌تر در سطح جهانی واکنش نشان می‌دهند و این وضع خوش‌بینی را که پیش‌تر حاصل شده بود تضعیف می‌کند.

در همین حال، افزایش عرضه از سوی کشورهای خارج از ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) به همراه تقاضای ضعیف از سوی چین، قیمت نفت را کاهش می‌دهد، همچنین انتظار می‌رود اوضاع عرضه نفت در بازارهای جهانی در سال ۲۰۲۵ میلادی کافی باشد.

فعالان بازار برای یافتن سرنخ‌هایی درباره آینده سیاست نرخ بهره ایالات متحده و چشم‌انداز تقاضای نفت، طی هفته جاری منتظر داده‌های بیشتری مانند گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی دسامبر آمریکا که  روز جمعه این هفته (۲۱ دی) منتشر می‌شود، خواهند بود.

تحلیلگران مؤسسه آی‌ان‌جی  اعلام کردند به نظر می‌رسد حرکت افزایشی قیمت نفت خام در حال پایان است.

در حالی که در بازار فیزیکی افت‌هایی وجود داشته است، اما تا سال ۲۰۲۵ بنیان‌های بازار همچنان اوضاع مناسبی دارد، از این رو باید افزایشی باشد.

با این حال، نگرانی‌ها درباره عرضه نفت روسیه و ایران در پی تحریم‌های احتمالی آمریکا، کف قیمت نفت را حفظ کرد.

تردیدهای موجود به تقاضای بهتر برای نفت خاورمیانه تبدیل شده است که در افزایش قیمت نفت تحویلی عربستان به مشتریان آسیایی در ماه فوریه هم نمود داشته است و نخستین افزایش به این شکل در سه ماه اخیر است.

کد خبر 652369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =