ثبت بالاترین رکوردهای تولید و ارزآوری در هلدینگ انرژی‌سپهر

مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر ثبت بالاترین رکوردهای تولید و ارزآوری را از مهمترین رخدادهای این شرکت در سال مالی منتهی به شهریور ۱۴۰۳ برشمرد و گفت: افزایش ۵۲ درصدی تولید و ۷۳ درصدی فروش نسبت به سال مالی گذشته و افزایش بیش از ۲ برابری درآمد عملیاتی و کسب ۱۶۰۰ میلیارد تومان سود خالص ناشی از تولید برای نخستین‌بار در تاریخ هلدینگ انرژی سپهر در سال مالی ۱۴۰۳ کسب شد.

به گزارش شانا به نقل از هلدینگ انرژی‌سپهر، علی یاری روز یکشنبه (۳۰ دی) در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت اعلام کرد: یک ادغام راهبردی، ورود به حوزه صنایع پایین‌دست پتروشیمی، افزایش سرمایه هلدینگ تا سقف ۶۰ هزار میلیارد ریال، آغاز به کار دو پروژه پس از سال‌ها توقف، ثبت بالاترین رکوردهای تولید و ارزآوری و همچنین بیشترین مقدار تأمین مالی برای پیشبرد اهداف سهامداران، مهم‌ترین رخدادهای سال مالی منتهی به شهریور ۱۴۰۳ هلدینگ انرژی سپهر بوده است.

وی با اشاره به اینکه افزایش ۵۲ درصدی تولید و ۷۳ درصدی فروش نسبت به سال مالی گذشته و افزایش بیش از ۲ برابری درآمد عملیاتی و کسب ۱۶۰۰ میلیارد تومان سود خالص ناشی از تولید برای نخستین‌بار در تاریخ هلدینگ انرژی سپهر در سال مالی ۱۴۰۳ به دست آمد، گفت: پس از سال‌ها، بیشترین مقدار سودآوری این هلدینگ برای سهامداران مجموعه، هلدینگ پتروفرهنگ و شرکت سرمایه‌گذاری سپهر صادرات ثبت شد.

مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر افزود: فاز یک مجتمع پتروشیمی سبلان با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول گرید AA با هزینه‌ قابل قبولی معادل ۴۳۰ میلیون دلار در اردیبهشت ۱۴۰۰ افتتاح شد و با وجود مشکلات متعدد، موفق به تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ شده است. همچنین تکمیل فاز ۲ پتروشیمی سبلان با عنوان پروژه دنا و مگاپروژه سیراف انرژی که با مجموع ظرفیت تولید اسمی ۳.۳ میلیون تن متانول در شهرستان‌های عسلویه و بندر دَیر در دست اجرا هستند برای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ برنامه‌ریزی شده است که با بهره‌برداری از این طرح‌ها زمینه اشتغال بیش از ۱۵۰۰ نفر فراهم می‌شود.

یاری با بیان اینکه ادغام پروژه دنا در شرکت صنایع پتروشیمی سبلان به‌عنوان یکی از راهبردی‌ترین و در عین حال با ارزش‌ترین دستاوردهای هلدینگ در سنوات گذشته، زمینه‌ساز فصلی نوین در فعالیت انرژی سپهر بود که با همراهی و سیاست‌گذاری مطلوب پتروفرهنگ انجام شده است، گفت: این ادغام فرصت‌های بی‌شماری را برای هلدینگ ازجمله، خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت شرکت سبلان، انتشار اوراق سلف موازی به مقدار ۲ هزار میلیارد تومان از بانک گردشگری برای تسریع در تکمیل پروژه دنا، رفع تبعات مالیاتی ناشی از تأمین کالای پروژه دنا، اصلاح ساختار مالی به‌منظور ایجاد ظرفیت اعتباری، تأمین مالی و زمینه‌سازی برای ورود به بازار سرمایه و همچنین اصلاح ساختار اداری با هدف صرفه‌جویی و بهینه‌سازی هزینه‌ها را در برداشت.

وی با اشاره به پیشرفت تجمعی حدود ۸۷ درصدی و برنامه‌ریزی برای آغاز فاز پیش راه‌اندازی پروژه دنا در انتهای سال مالی ۱۴۰۴ بیان کرد: همسو با شعار سال‌های اخیر در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، تولید و نصب نخستین راکتور سنتز متانول ایران از سوی شرکت ماشین‌سازی اراک برای این پروژه ساخته و نصب شد. خرید ۲۶ بسته تجهیزات باقیمانده پروژه به‌منظور فعال‌شدن تمام جبهه‌های کاری، تأمین متریال نسوز (ریفرکتوری) پس از مؤثرشدن مراحل ساخت و هماهنگی برای حمل به مقصد عسلویه و همچنین تمدید قرارداد پیمانکار اجرایی پروژه با هدف اتمام و بهره‌برداری در موعد مقرر از برنامه‌های هلدینگ در این سال مالی بوده که همه عملیاتی شده است.

مهمترین هدف‌گذاری؛ خلق ثروت پایدار

مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر، از پتروشیمی سیراف انرژی به‌عنوان یکی از بهترین پروژه‌های صنعت پتروشیمی ایران یاد کرد و افزود: تسریع عملیات اجرایی این پتروشیمی یکی از والاترین برنامه‌های هلدینگ و سهامداران است و در این سال مالی، پیشرفت تجمعی پروژه به حدود ۶۵ درصد رسیده است. تمدید اعتبار اسنادی به مدت ۱۸ ماه برای تأمین ارز مورد نیاز پروژه، جذب حدود ۲۹ میلیون یورو از محل اعتبار اسنادی پروژه و همچنین افزایش سرمایه شرکت از ۱۴ هزار میلیارد به ۲۰ هزار میلیارد ریال پیگیری و اجرا شده است. نصب ۱۱۵۰ تن اسکلت فلزی و ۲۱۲۴ تن تجهیزات ناحیه فرآیندی نیز از دیگر اقدام‌ها در پتروشیمی سیراف انرژی بوده است.

یاری، ورود به صنایع پایین‌دست صنعت پتروشیمی را مهمترین هدف‌گذاری انرژی سپهر به‌منظور خلق ثروت پایدار برای سهامداران عنوان کرد و گفت: اخذ موافقت اصولی طرح اسید استیک، وینیل استات مونومر و اتانول سنتزی با هدف تکمیل زنجیره متانول پس از سال‌ها پیگیری در این سال مالی اجرایی شد و در عمل پس از ۱۴ سال، انرژی سپهر به حوزه صنایع پایین دست ورود کرد تا یکی از بزرگترین ریسک‌های خود را مرتفع و تنوع سبد محصولات تولیدی خود را گسترش دهد. به این منظور، برگزاری مناقصه احداث ساختمان اداری به روش EPC و انتخاب پیمانکار و آغاز عملیات اجرایی پس از یک دهه آغاز شد تا طلسم هلدینگ در تولید تک محصولی در آینده نزدیک شکسته شود.

وی، عملکرد شرکت تجارت بین‌الملل سکو در این سال مالی را بسیار موفقیت‌آمیز دانست و ادامه داد: مدیریت بهینه نرخ حمل کشتی با میانگین ۵۵ دلار در هر تن، افزایش سهم فروش ۱۵ درصدی در بازارهای چین و ۳۵ درصدی در هند و گشایش بازارهای جدید در کشورهای همسایه (ترکیه، پاکستان و عراق) بزرگترین دستاورد سال‌های اخیر این شرکت است که با همراهی و سیاست‌گذاری مطلوب سهامداران انرژی سپهر به‌ویژه هلدینگ پتروفرهنگ انجام شده و منفعت قابل توجهی را متوجه آنان کرده است؛ به‌گونه‌ای که با توسعه زیرساخت‌های بازاریابی، فروش و لجستیک، ارزآوری قریب بر ۹۵۰ میلیون دلاری برای این شرکت ثبت شده است.

مدیرعامل هلدینگ انرژی سپهر اظهار کرد: برگزاری مناقصه ساخت و تکمیل هتل ۹ طبقه «سپهر» شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان و انعقاد قرارداد با پیمانکار پس از ۸ سال توقف در این سال مالی انجام گرفت تا در دو سال آینده یکی از بزرگترین و استانداردترین هتل‌های استان بوشهر در شهر شیرینو احداث و فصلی نوین از فعالیت‌های این شرکت آغاز می‌شود. به این منظور، دریافت موافقت اصولی از کمیته فقهی بورس مبنی بر صدور مجوز انتشار اوراق منفعت به مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال برای نخستین بار در کشور در ۴ سال اخیر انجام گرفت و تأمین مالی ۳ هزار میلیارد ریالی ساخت پروژه هتل سپهر از طریق پیش فروش خدمات هتل سپهر با مشارکت شرکت‌های سبلان و کیمیای پارس خاورمیانه در دستور کار قرار گرفت.

یاری گفت: آغاز مطالعات فاز ۳ شرکت برای احداث مجتمع‌های فرهنگی، ورزشی و ساختمان اداری و احیای زمین ۸.۵ هکتاری و انعقاد قرارداد واگذاری زمین با منطقه ویژه اقتصادی با هدف ساخت انبارهای متمرکز به عنوان اهداف آتی شرکت، در این سال آغاز شد.

کد خبر 653021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =