۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۵
  • کد خبر: 654294
تبیین نقش روابط عمومی در مدیریت ناترازی انرژی

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با اشاره به نقش روابط عمومی در مدیریت ناترازی انرژی و تأکید بر فرهنگ‌سازی مصرف بهینه گفت: ناترازی انرژی یک چالش ملی است و تنها با تلاش یک وزارتخانه یا یک شرکت قابل حل نیست.

به گزارش خبرنگار شانا، مجید بوجارزاده ظهر امروز (شنبه ۲۷ بهمن) در نشست تخصصی «نهاد روابط‌ عمومی و مدیریت ناترازی انرژی» در دهمین کنفرانس روابط‌ عمومی و صنعت با اشاره به چالش‌های کشور در زمینه ناترازی انرژی، بر اهمیت نقش روابط عمومی در فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف تأکید کرد، اظهار کرد: ناترازی انرژی از مهم‌ترین چالش‌های کشور است که پیامدهای متعددی دارد. مهم‌ترین بخش، پیگیری و اجرای سیاست‌هایی است که برای کاهش ناترازی گاز باید در سطح کلان کشور اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه هنوز باور عمومی درباره ضرورت مدیریت مصرف انرژی شکل نگرفته است، گفت: مردم همچنان تصور می‌کنند که به‌دلیل داشتن ذخایر عظیم گاز، این منبع پایان‌ناپذیر است و باید از آن بدون محدودیت استفاده کرد. این تفکر سبب شده که کشور در این حوزه دچار چالش‌های جدی شود، در حالی که همکاران ما در صنعت نفت و نیرو، سال‌ها است روی این موضوع کار می‌کنند، اما همراهی جامعه برای اصلاح الگوی مصرف همچنان به‌اندازه کافی شکل نگرفته است.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت تأکید کرد: ناترازی انرژی یک موضوعی ملی است و فقط به یک شرکت یا وزارتخانه محدود نمی‌شود و تمام ارکان کشور باید برای مدیریت انرژی راهکار ارائه دهند.

مصرف بالای گاز؛ چالشی جدی برای کشور

بوجارزاده به مصرف بالای گاز در ایران اشاره کرد و با بیان اینکه مقدار مصرف گاز کشور در یک روز تعطیل در بهمن (۲۲) به بیش از ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز در بخش خانگی رسیده است که این رقم در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا بسیار بالاست، اظهار کرد:  یکی از دلایل اصلی این موضوع عدم تناسب تولید و مصرف است، هرچقدر تولید افزایش یافته، مصرف همواره جلوتر از آن حرکت کرده است. متأسفانه مدیریت لازم در سال‌های گذشته صورت نگرفته و اکنون با معضلاتی در بخش‌های مختلف صنعتی و خانگی مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه عدم نظارت بر ساخت تجهیزات و به‌روزرسانی نیروگاه‌ها نیز از عوامل تأثیرگذار در افزایش مصرف است، گفت: بخش قابل‌توجهی از تجهیزات مورد استفاده مردم و صنایع، راندمان پایینی دارند. در بخش نیروگاهی نیز تجهیزات به‌روزرسانی نشده‌اند که همین موضوع به افزایش هدررفت انرژی منجر شده است.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با اشاره به اقدام‌هایی که تاکنون در زمینه بهینه‌سازی مصرف انجام شده است، گفت: در سال‌های اخیر با افزایش تولید گاز، تا حدودی توانستیم ناترازی را مدیریت کنیم. برای مثال، تولید گاز در سال جاری بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.

پویش «۲ درجه کمتر» و اثرات آن

بوجارزاده مدیریت پایدار و مؤثر مصرف انرژی را در گرو فرهنگ‌سازی و اصلاح باورهای عمومی دانست و گفت: نهادهای روابط عمومی، به‌ویژه در وزارتخانه‌های مرتبط با انرژی، نقش کلیدی در اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی جامعه دارند. متأسفانه تاکنون این موضوع به‌عنوان یک مسئله ملی و اساسی مورد توجه کافی قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اجرای پویش «۲ درجه کمتر» در سال جاری گفت: در شرایط بحرانی امسال که دمای هوا در کشور کاهش و مصرف گاز افزایش یافت، این پویش با هدف کاهش مصرف اجرا شد. نتایج آن نشان داد تنها با ۲ تا ۳ درجه کاهش دمای منازل، مصرف گاز تا ۲۵ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافت.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت یادآور شد: شب اجرای این پویش، مقدار مصرف گاز به ۶۷۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که نسبت به پیش‌بینی‌های اولیه، کاهش قابل توجهی داشت. این نشان می‌دهد آگاه‌سازی عمومی و مشارکت مردم، تأثیر مستقیمی بر مدیریت مصرف انرژی دارد.

بوجارزاده تأکید کرد:اطلاع‌رسانی صحیح، ایجاد اعتماد عمومی و ترویج فرهنگ مصرف بهینه، می‌تواند کشور را از بحران ناترازی انرژی عبور دهد و شرایط بهتری را برای سال‌های آینده رقم بزند.

کد خبر 654294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =