به گزارش خبرنگار شانا، عظیم کلانتریاصل امروز (دوشنبه، ششم اسفند) در نشست تخصصی «روایتهای توسعه فناوری» در سومین همایش پتروتک با اشاره به حمایتهای مقام معظم رهبری از توسعه فناوریهای بومی تأکید کرد: ایشان همواره پشتیبان پیشرفت علمی و پژوهشی کشور بودهاند و بر لزوم افزایش تلاشها در این حوزه تأکید داشتهاند. توجه ویژه به این حوزه، ضرورتی اجتنابناپذیر برای پیشرفت کشور است.
وی با بیان اینکه فناوری یک مقوله بلندمدت نیست، اما باید بهصورت مستمر، متمرکز، قابل اندازهگیری باشد تا بتوان تغییرات آن را رصد و مسیر توسعه را اصلاح کرد، افزود: این فرآیند در صنایع مختلف متفاوت است و نیاز به رویکردهای متناسب با هر حوزه دارد.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به زمان نفوذ فناوری از مرحله مفهومی تا استفاده گسترده در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: این فرآیند در سطح جهانی معمولاً بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال طول میکشد. در بخشهایی مانند مهندسی کامپیوتر این روند سریعتر است، اما در برخی صنایع مانند خودروسازی، فرآیند ورود فناوری پیچیدهتر و زمانبرتر خواهد بود.
کلانتریاصل با اشاره به الگوهای مختلف توسعه فناوری بیان کرد: برخی از این الگوها بهسرعت وارد صنعت میشوند، اما برخی دیگر نیاز به اصلاح و تکمیل دارند. حمایتهایی که در گذشته انجام شده، به ثمر نشسته است، اما هنوز جای کار بسیاری باقی مانده است.
وی با اشاره به وجود هزاران پایاننامه علمی در حوزههای مختلف اظهار کرد: بسیاری از این پژوهشها قابلیت استفاده در صنعت نفت را دارند و برخی از این تحقیقات در مراکزی مانند میدان بلال اجرا شده و نتایج ارزشمندی به همراه داشته است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اینکه برای تقویت بخش پژوهش و فناوری، باید اصلاحات لازم در ساختارها و فرآیندها انجام شود، گفت: پژوهشگاه آماده همکاری با سایر نهادها و متخصصان برای تدوین راهکارهای مؤثر در این حوزه است.
نظر شما