به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، کمیسیون اروپا پس از دو بار به تأخیر انداختن طرح حذف تدریجی واردات نفت و گاز روسیه، روز دوشنبه (۲۵ فروردین) اعلام کرد که در ماه آینده میلادی راهبرد دقیقتری را برای این هدف اعلام خواهد کرد.
اتحادیه اروپا متعهد شده است اتکای خود به خرید سوختهای فسیلی روسیه را تا سال ۲۰۲۷ میلادی در پاسخ به تنشهای اوکراین و روسیه قطع کند، اما کمیسیون اروپا انتشار نقشه راه خود را برای چگونگی تحقق این هدف به تأخیر انداخته است. این طرح ابتدا قرار بود ماه گذشته میلادی اعلام شود.
دستور کار منتشرشده در روز دوشنبه نشان داد که کمیسیون اروپا اکنون نقشه راه را در ۶ مه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) منتشر خواهد کرد.
تأخیرها تا حدی بهدلیل تردید درباره تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا بود، زیرا این روند تجارت انرژی اتحادیه اروپا و ایالات متحده را تحت تأثیر میگذارد. منابع اتحادیه اروپا به رویترز گفتند که مذاکرات تجاری انجام میشود.
در حالی که تحویل گاز مسکو با خط لوله به اروپا از سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است، اتحادیه اروپا واردات گاز طبیعی مایع شده از روسیه (LNG) را در سال گذشته میلادی افزایش داد و این اتحادیه همچنان ۱۹ درصد از کل عرضه گاز و الانجی خود را در سال ۲۰۲۴ میلادی از گازپروم دریافت کرد. اتحادیه اروپا برخلاف نفت، واردات گاز روسیه را تحریم نکرده است.
مجارستان متعهد شده است تحریمهای انرژی روسیه را که مستلزم تأیید اتفاق آرا از سوی کشورهای اتحادیه اروپاست، مسدود کند، در حالی که بعضی کشورها هم نشان دادهاند تمایلی به تصویب تحریمهای الانجی روسیه پیش از تأمین منابع جایگزین اتحادیه اروپا ندارند.
کمیسیون اروپا مشخص نکرده است چه ابزارهایی را برای تسریع در حذف تدریجی انرژی روسیه در نظر دارد.
تحلیلگران اندیشکده «بروگل» مستقر در بروکسل به اتحادیه اروپا پیشنهاد کردهاند که بر واردات گاز روسیه تعرفه وضع کند.
حذف کامل گاز روسیه به معنای خرید بیشتر اتحادیه اروپا از تأمینکنندگانی دیگر از جمله ایالات متحده است.
اتحادیه اروپا گفته است که خرید الانجی بیشتر از آمریکا را در نظر خواهد گرفت و ترامپ اعلام کرده است که فروش انرژی بیشتر به اروپا محور اصلی تلاشهای دولتش برای رفع کسری تجاری با اتحادیه اروپا خواهد بود.
الانجی ایالات متحده کمک کرد شکاف عرضه روسیه در اروپا در طول بحران انرژی ۲۰۲۲ کاهش یابد. سال گذشته میلادی، ایالات متحده پس از روسیه و نروژ، سومین تأمینکننده گاز اروپا بود، اما بعضی شرکتها و دیپلماتهای اتحادیه اروپا نگرانند که اتکا به گاز آمریکا به یک آسیبپذیری تبدیل شود، زیرا ترامپ نشان داد انرژی بهعنوان ابزاری برای معامله در مذاکرات تجاری خواهد بود.
نظر شما