تأمین کامل نیاز پی‌وی‌سی پزشکی کشور با نیمی از ظرفیت هگمتانه

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه با اشاره به تولید پی‌وی‌سی پزشکی در این شرکت اعلام کرد: با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت اسمی این شرکت می‌توان ۱۰۰ درصد نیاز داخلی برای ساخت تجهیزات حیاتی پزشکی را تأمین و مازاد تولید را نیز به کشورهای دیگر صادر کرد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ناصر شمخانی با اشاره به اینکه شرکت پتروشیمی هگمتانه سال ۱۳۸۱ با مصوبه هیئت وزیران و هیئت‌مدیره شرکت ملی پتروشیمی تأسیس شد تا نیاز کشور به محصول راهبردی پی‌وی‌سی با گِرید پزشکی را برآورده سازد، اظهار کرد: سال ۱۳۸۸ اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و الزام به واگذاری سهام دولتی سبب توقف پروژه شد. این روند تا سال ۱۳۹۷ ادامه یافت و سرانجام به تعطیلی کامل واحد تولیدی منجر شد.

وی تأکید کرد: پس از قرار گرفتن در فهرست شرکت‌های جهش دوم صنعت پتروشیمی، با برگزاری نشست‌های متعدد با وزیر نفت وقت، مشکل سهامداری دولتی حل‌وفصل شد و در دی سال ۱۳۹۹ با دستور مستقیم رئیس‌جمهوری وقت، این واحد به بهره‌برداری رسمی رسید.

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه با اشاره به مشکلات تأمین خوراک گفت: از زمان راه‌اندازی تا پیش از ورود قوه قضائیه، کمتر از ۸ درصد خوراک مورد نیاز دریافت شد که دلیل اصلی آن منعقد نشدن قرارداد بلندمدت بود؛ با وجود مراجعات مکرر به نهادهای مختلف ازجمله نهاد ریاست‌جمهوری و قوه مقننه، نتیجه مطلوب حاصل نشد تا اینکه دستگاه قضایی به موضوع ورود کرد.

به گفته شمخانی، پس از تشکیل نشست‌های مشترک بین دادگستری استان‌های خوزستان و همدان، تأمین ۱۰ هزار تن خوراک به‌صورت علی‌الحساب مصوب شد که این مقدار خوراک برای سه تا چهار ماه تولید کافی است و هم‌اکنون در حال تنظیم قرارداد نهایی هستیم.

وی با اشاره به کاهش تعداد کارکنان این شرکت بیان کرد: از ۳۳۰ نفر نیروی انسانی در سال ۱۳۹۹، به‌تدریج تعداد زیادی از کارکنان به‌دلیل شرایط شرکت، خودشان را بازخرید کردند، اما با توجه به تخصصی‌ بودن فعالیت بسیاری از نیروها، تمهیداتی برای ادامه همکاری به‌صورت دورکار اندیشیده شد.

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه با تأکید بر اینکه حقوق و مزایای این افراد در فهرست پرداختی شرکت محاسبه شده است، ادامه داد: هرچند هم‌اکنون شرکت به آنان بدهکار است، اما با تداوم تولید، نه‌تنها این معوقات پرداخت می‌شود، بلکه تمام بدهی‌های شرکت نیز تسویه می‌شود.

شمخانی با اشاره به ماهیت قراردادهای یک‌ساله کارکنان اظهار کرد: در صورت ورود نکردن دستگاه قضایی، تصمیم بر این بود که از ابتدای سال ۱۴۰۴ نیروها به کار بازنگردند و قراردادهای جدیدی منعقد نشود، اما با حمایت دستگاه قضایی امکان بازگشت نیروها فراهم و قراردادهای سال ۱۴۰۴ نیز تنظیم شد، در حالی که اگر حمایت‌ها و پیگیری‌های دستگاه قضایی نبود شرکت تا زمان حل مشکل تأمین خوراک، تعطیل می‌ماند.

وی با اشاره به تولید پی‌وی‌سی پزشکی در این شرکت بیان کرد: این محصول در ساخت تجهیزات حیاتی پزشکی مانند کیسه خون، ست سرم و ماسک اکسیژن استفاده می‌شود. در صورت تعطیلی این واحد، کشور مجبور به واردات این محصولات می‌شد که هزینه‌های ارزی قابل‌توجهی در پی داشت.

مدیرعامل پتروشیمی هگمتانه در پایان گفت: با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت اسمی این شرکت می‌توان ۱۰۰ درصد نیاز داخلی را تأمین و مازاد تولید را نیز به کشورهای دیگر صادر کرد.

کد خبر 657076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =