برنامههای سرمایهگذاری صنعت نفت، میانمدت یا بلندمدت است که به همین دلیل در قالب قوانین بودجهای کوتاه مدت یک ساله نمیگنجد.
به گزارش خبرنگار شانا، دکتر سیدنصرالله ابراهیمی، مدیر امور حقوقی قراردادهای شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، در حاشیه کنفرانس تامین مالی پروژههای صنعت نفت در خصوص جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای توسعه پروژههای صنعت نفت و گاز کشور گفت: برنامههای سرمایهگذاری صنعت نفت و گاز میان مدت یا بلند مدت هستند که این برنامهها در قالب قوانین بودجهای کوتاه مدت یک ساله نمیگنجد.
وی ادامه داد: شرایط کنونی قراردادهای بیع متقابل در چارچوب برنامه یک ساله بودجه گنجانده شده است که نمیتواند تاثیری جدی در جلب و جذب سرمایهگذاران خارجی داشته باشد.
دکتر ابراهیمی با اشاره به چالشهای حقوقی جذب سرمایهگذاری خارجی، اظهار کرد: نبود مجموعهای واحد و مستقل، مقررات جامع و در همین حال پراکنده و غیر شفاف، از مهم ترین مشکلات جذب سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز کشور به شمار میآید.
وی افزود: تمام مشکلات فراروی جذب سرمایهگذاری، ناشی از رعایت نکردن ضوابط کارشناسی در این زمینه است.
مدیر امور حقوقی قراردادهای شرکت متن با اشاره به تحولات موثر دهه اخیر کشور به منظور جذب سرمایهگذاران تصریح کرد: از سال1381 تاکنون با اجرای سه تحول اساسی، اقدامهای موثری برای جذب سرمایه در صنعت نفت انجام شده است.
وی ادامه داد: مهمترین تحول مربوط به برنامه چهارم توسعه کشور است که مطابق با این برنامه، امکان استفاده از روشهای مختلف بین المللی برای جذب سرمایه پیش بینی شده است.
دکتر ابراهیمی تصریح کرد: با وجود این تحول بزرگ، از اویل دهه 70 به نوعی دامنه فعالیتهای شرکت ملی نفت ایران برای جذب سرمایه با توجه به نوع پروژه، همچنین استفاده از روشهای مختلف، گستردهتر شده است.
وی در مورد تنوع قراردادهای بین المللی دنیا اذعان داشت: هم اکنون 40 درصد کشورها از قراردادهای امتیازی برای جذب سرمایه سود میجویند و این در حالی است که ما حتی از شنیدن نام این نوع قراردادها خودداری میکنیم.
دکتر ابراهیمی تصریح کرد: قراردادهای بیع متقابل در کل دنیا تنها یک درصد از تنوع قراردادی کشورها را به خود اختصاص داده است.
وی در مورد قراردادهای امتیازی گفت: ذهنیت منفی نسبت به قراردادهای امتیازی در کشور وجود دارد و این در حالی است که با تغییرات گسترده در این نوع قراردادها، فاصله زیادی با قراردادهای امتیازی مانند قرارداد "دارسی" بوجود آمده است.
ابراهیمی اظهار داشت: استفاده از قراردادهای امتیازی در بیشتر کشورهای توسعه یافته و پیشرفته صنعتی رایج است.
این کارشناس امور قراردادی درباره قراردادهای بیع متقابل گفت: قراردادهای بیع متقابل جزء دسته قراردادهای خدماتی هستند که بیشتر به روش باز پرداخت هزینههای عملیات توسعه، اکتشاف و بهره برداری شباهت دارند.
وی در پایان یادآور شد: با تدوین قوانین جامع صنعت نفت و شفاف سازی نظام حقوقی از سازکارهای حقوقی به طور قطع با تحولی همراه با سود آوری رو به رو خواهیم شد.
کد خبر 94724
نظر شما