چشم‌انداز تجارت گاز در منطقه خاورمیانه در افق 2035

استفاده روز افزون از سوخت پاک در میان کشورهای مصرف کننده و تولید کننده در سراسر جهان، ضرورت توجه به بازارهای آینده این سوخت پاک را سبب شده است.

از این رو «چشم‌انداز تجارت گاز طبیعی منطقه خاورمیانه در اشکال میان ‌منطقه ‌ای و بین ‌المللی در افق 2035 میلادی» با همکاری شرکت ملی گاز ایران و گروه نفت و گازِ مرکز تحقیقات اقتصاد ایرانِ دانشگاه علامه طباطبایی بررسی شد.

در این پژوهش پس از بررسی پروژه‌ های مختلف گازی کشورهای خاورمیانه و سرمایه‌ گذاریهای انجام شده، تجارت میان منطقه‌ ای و بین‌ المللی گاز طبیعی منطقه خاورمیانه نیز ارزیابی شده است.

همچنین چشم‌انداز تجارت گاز طبیعی منطقه خاورمیانه در افق 2035 میلادی با توجه به پیش‌ بینیهای موجود نیز ارائه شده است.

علاوه بر این در گام دوم چشم‌انداز آتی انرژی جهانی تا سال 2035 در قالب سه سناریو «وابسته به سیاست دولتها، واکنش فناوری به این سیاستها و قیمت خدمات انرژی و رفتار مصرف‌کننده نهایی» تدوین شده است.

سه سناریوی مورد نظر برای شناخت پیشرفتهای مهم سیاستی، سناریوی مرکزی در گزارش IEA2012  و سناریوی سیاستهای جدید طراحی شده است که خود وابسته به تعهدات سیاستی و برنامه ‌هایی است که توسط کشورهای جهان ارائه می‌شوند. 

سناریوی جدید این اجازه را می ‌دهد تا آثار تعهدهای سیاستی با سناریوی سیاسیتهای جاری مقایسه شوند که در سناریوی جاری فرض بر این است که هیچ‌گونه تغییری در سیاستها تا اواسط سال 2012 روی نخواهد داد.

سناریوی 450، سازگاری مسیر انرژی را با محدودیت حدود 2 درجه سانتی‌گراد تمرکز گازهای گلخانه‌ای در جو زمین در حدود 450 بخش برای هر میلیون معادل CO2 را در نظر دارد.

همچنین در این پژوهش، گزارش چشم‏ انداز جهانی انرژی سال 2012 (IEA2012) و سناریوی جدید بنام سناریوی کارایی جهانی  مورد بحث قرار گرفته است.

جزئیات بیشتر از اینجا قابل دریافت است.

کد خبر 255966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =