چارچوب ارزیابی عملکرد موسسه های پژوهشی

ارزیابی عملکرد مراکز پژوهشی می تواند تصویری شفاف تر از چگونگی فعالیتهای پژوهشی را به مدیران و مجریان ارائه کند تا آنها بتوانند آگاهانه تصمیمهای لازم را برای تقویت، اصلاح و یا ادامه برنامه بگیرند.

ارزیابی عملکرد فرآیند شناسایی، مشاهده، سنجش و بهبود عملکرد انسانی در سازمانهاست که در سالهای اخیر به ارزیابی از یک منظر راهبردی توجه شده است.

چنانکه به اعتقاد صاحبان امر مدیریت عملکرد فرآیند عملکرد راهبردی و یکپارچه است که موفقیت پایدار را برای سازمان از طریق بهبود عملکرد افردی که در آن کار می کنند.

اما سازمانهای پژوهشی از چهار جنبه با دیگر سازمانها متفاوتند. این جنبه ها عبارتند از کارکنانی که در آنجا کار می کنند، ایده هایی که آفریده می شوند، نحوه به دست آوردن پشتوانه مالی تحقیقات و فرهنگ سازمانی.

به همین دلیل در سالهای اخیر چارچوبهای مختلفی برای ارزیابی مراکز پژوهشی ارائه شده است که هر کدام از این چارچوبها با توجه به چند بعد محدود سازمان را مورد ارزیابی قرار دادند.

در پژوهش «ارائه چارچوب جامع ارزیابی عملکرد موسسه پژوهشی با تاکید بر مدیریت منابع انسانی» تلاش شد تا بررسی پیشینه موضوع و نظر خبرگان، چارچوب جامعی برای ارزیابی عملکرد موسسه های پژوهشی ارائه شود که در برگیرنده مهمترین معیارهای ارزیابی باشد.

نتایج نشان داد که «تولیدات علمی» و «طرحها و خدمات پژوهشی» به ترتیب از مهمترین معیارهای چارچوب ارزیابی هستند.

از آنجا که بیشتر معیارها به صورت نسبت تعریف شده است می توان این چارچوب را برای مقایسه موسسه های بزرگ با موسسه های کوچک به کار برد.

کد خبر 258858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =