به گزارش شانا، منصور بزمی، امروز (سهشنبه، چهارم مهرماه) در نشست خبری که به منظور ارائه دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، از ارائه دانش فنی ساخت پالایشگاه نفت به کشور سوریه به عنوان یکی از خدمات فناورانه پژوهشگاه یاد کرد و گفت: پس از برقراری نسبی آرامش در کشور سوریه، این پالایشگاه احداث میشود و مقرر شده در ساخت پالایشگاه از حداکثر توانمندی شرکتهای ایرانی استفاده شود.
وی سرمایه احداث این پالایشگاه را یک میلیارد دلار خواند و گفت: کنسرسیوم مالک پالایشگاه هماکنون در حال مذاکره با فاینانسور است و علاوه بر واحدهای مدنظر، کار ایجاد 2 واحد دیگر برای بنزینسازی و افزایش عدد اکتان در این پالایشگاه هم به پژوهشگاه واگذار شده که در دست اقدام است.
بزمی از LPG، بنزین، گازوئیل، نفت سفید، نفت کوره و قیر به عنوان محصولات نهایی پالایشگاه نام برد و گفت: نفت خام این پالایشگاه از نفت سبک و سنگین سوریه تامین میشود که برای جذب سرمایهگذار، تخفیفهایی را هم در بهای نفت در نظر گرفتهاند.
نقشآفرینی در قراردادهای جدید نفتی
معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه در حال حاضر هفت واحد پالایشی در کشور با دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت در حال فعالیت است، ادامه داد: بهرهبرداری از 2 واحد پالایشی دیگر هم با دانش فنی پژوهشگاه در دستور کار قرار دارد.
بزمی همچنین به همکاری پژوهشگاه با کره جنوبی در توسعه فناوری LNG اشاره کرد و درباره روند پیشرفت قرارداد منعقد شده بین پژوهشگاه و شرکت ملی نفتکش توضیحاتی ارائه داد؛ بر مبنای این توضیحات، در فاز نخست اجرای این قرارداد، بهترین گزینه به عنوان سوخت نفتکشها مشخص میشود و در فاز دوم، گزینه منتخب در دست اقدام قرار میگیرد.
به گفته وی، برخی شرکتهای خارجی که برای همکاری با شرکت ملی نفت ایران در قالب قراردادهای جدید نفتی مذاکراتی داشتهاند، با پژوهشگاه صنعت نفت هم جلسات مشترکی برگزار کردند و خواهان مشارکت پژوهشگاه در فرایند توسعه میادین شدند. همچنین پژوهشگاه مذاکراتی با شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی داشته است که این مذاکرات ادامه دارد.
بزمی از همکاری گسترده پژوهشگاه صنعت نفت با دانشگاههای تراز اول کشور خبر داد و با تاکید بر اینکه پژوهشگاه، خود را رقیب دانشگاهها نمیداند، عنوان کرد: بر اساس رویهای که در سطح دنیا برقرار است، معمولا کارهای آزمایشگاهی و پایهای در دانشگاهها و امور پایلوت و تجاری سازی در پژوهشگاهها انجام میشود و پژوهشگاه از افزایش سطح همکاری با دانشگاهها استقبال میکند.
میلیونها دلار درآمدزایی با فروش خدمات فناورانه به کشورهای دنیا
وی پژوهشگاه صنعت نفت را بزرگترین مرکز تحقیقاتی کشور، بزرگترین ارائه دهنده خدمات فناورانه به شرکت ملی نفت ایران و یکی از بزرگترین و برترین مراکز پژوهشی در سطح خاورمیانه خواند و گفت: در سطح صنعت نفت ایران، پژوهشگاه صنعت نفت تنها مرکز پژوهشی است که دانش فنی و خدمات فناورانه بسیاری را به ارزش میلیونها دلار به شرکتهای خارجی فروخته است.
بزمی ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت در سالهای متوالی به عنوان برترین مرکز پژوهشی کشور شناخته شد که ثبت بیش از 130 اختراع و پتنت بینالمللی به کشورهای دنیا را میتوان تنها یکی از دلایل این انتخاب به شمار آورد.
وی یادآور شد: ثبت اختراع زمانی ارزشآفرین میشود که بتوانیم از دستاوردهای آن بهرهمند شویم و محصولات را تجاریسازی کنیم؛ راهبردی که به طور جدی در پژوهشگاه صنعت نفت مدنظر قرار دارد و تمام پروژههایی که در چند سال اخیر در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفته، کاملا متقاضیمحور بودهاند.
بزمی با اشاره به حجم فعالیتهای موثر صورت گرفته از سوی پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: شخص وزیر نفت از افرادی هستند که همواره حامی پژوهشگاه بودهاند و نگرش مثبتی نسبت به پژوهشگاه دارند.
وی خاطرنشان کرد: در آیندهای نزدیک درباره نتایج منحصربه فرد طرح مروارید خلیج فارس اطلاع رسانی خواهد شد.
نظر شما