به گزارش خبرنگار شانا، نشست تخصصی معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه توسعه میدانهای نفتی امروز (سهشنبه، دوم اردیبهشت) در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران برگزار شد. در این نشست، فرصتهای سرمایهگذاری در میدانهای نفتی خشکی و دریای ایران در مناطق مختلف کشور معرفی شد و چالشها و مزیتهای توسعه این میدانها مورد بررسی قرار گرفت.
رضا عاقبتی، سرپرست مدیریت مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه در این رویداد ۳۵ میدان گازی و ۴۱ میدان نفتی را معرفی خواهیم کرد، گفت: ۵۷۰ هزار بشکه افزایش تولید نفت با ۱۴.۵ میلیارد سرمایهگذاری در مناطق نفتخیز جنوب با توسعه فرصتهای این رویداد محقق میشود.
وی با بیان اینکه در طرحهای ارائه شده در این رویداد در نفت فلات قاره افزایش ۲۷۸ هزار بشکهای پیشبینی شده است، ادامه داد: همچنین در شرکت نفت مناطق مرکزی افزایش ۱۲۲ هزار بشکهای، در نفت و گاز پارس افزایش ۵۰ هزار بشکهای و در نفت خزر نیز افزایش ۴۰ هزار بشکهای تولید پیشبینی شده است.
سرپرست مدیریت مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در این رویداد تلاش کردیم گستره وسیعی از سرمایهگذاران، از سرمایههای کوچک تا کلان، را جذب کنیم، تأکید کرد: یکی از میدانهای معرفیشده در این رویداد، میدان نامآوران است که اگرچه دارای نفت درجای بالایی است، اما توسعه آن پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
عاقبتی با اشاره به اینکه مشوقها و تسهیلگریهایی برای توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز ایجاد شده که بیشتر از میدانهای مستقل است، گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، اجازه قرارداد مشارکت در تولید داده شده و باید مدل اجرای آن مشخص شود.
افزایش نرخ بازگشت سرمایه در طرحهای نفتی
نصرالله زارعی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در این نشست تخصصی به افزایش نرخ بازگشت سرمایه در طرحهای نفتی اشاره کرد و گفت: امیدواریم گشایشهای بینالمللی نیز ایجاد شود تا شاهد حضور سرمایهگذاران خارجی در صنعت نفت کشور باشیم. البته صنعت نفت هیچگاه خود را معطل خارجی ها نگه نداشته است اما باید تلاش کنیم با حضور سرمایهگذاران خارجی، فناوری با سرمایه به کشور منتقل شود.
وی تأکید کرد: الگوی قراردادی IPC چند سال است که در صنعت اجرا میشود؛ انتظاری که از سرمایهگذاران داریم این است که ضریب بازیافت با فناوریهای جدید افزایش پیدا کند.
افزایش تولید و ضریب بازیافت در مناطق نفتخیز جنوب
ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه بیش از ۱۱۶ سال از تولید نفت در این منطقه میگذرد، گفت: همچنان فرصت بالایی برای سرمایهگذاری در افزایش تولید نفت و گاز در مناطق نفتخیز جنوب وجود دارد.
وی ادامه داد: افزایش تولید نفت به صورت بهینه و حداکثر استحصال و برداشت نفت، اهداف اصلی توسعه میادین نفتی و گازی است. برخی از میدانهای نفتی در این مناطق از بزرگترین میدانهای نفتی ایران محسوب میشوند و به دنبال افزایش ضریب بازیافت در این میدانها هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اینکه ۱۸۵ میلیارد بشکه نفت در کشور وجود دارد که ۱۱۰ میلیارد بشکه در مناطق نفتخیز است و به ضریب بازیافت حدود ۱۸ درصدی رسیدهایم، گفت: همچنین گروه بزرگی از مخازن گازی در سازند خامی در مناطق نفتخیز وجود دارد که هنوز توسعه پیدا نکرده و فرصت توسعه بالایی دارد.
معرفی ۵ بلوک اکتشافی نفت و گاز در خزر
محمدحسین دانشفر، مدیرعامل شرکت نفت خزر در این نشست با بیان اینکه وجود نفت در میدان سردار جنگل اثبات شده است، اظهار کرد: در توسعه این میدان، مشکلی وجود ندارد و دو حلقه چاه با سکوی نیمه شناور امیرکبیر حفاری شده است.
وی ادامه داد: در حوزه خزر مطالعات زیادی انجام شده است و امروز ۵ بلوک منتخب برای اکتشاف در این حوزه معرفی شده و سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیون دلاری برای اکتشاف هر کدام از این بلوکها در نظر گرفته شده است.البته باید در نظر داشت که فناوری لازم در دریای خزر متفاوت بود و به همین دلیل هزینهها نیز نسبت به سایر مناطق بالاتر است.
افزایش ضریب بازیافت در میدان دارخوین با تزریق گاز
عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان به پروژه دارخوین اشاره کرد و گفت: در این پروژه همزمان تزریق گاز انجام شده و ضریب بازیافت به ۲۵ درصد رسیده است. همچنین تزریق آب در میدان آزادگان نیز مطالعه شده و موفقیت آن تضمین شده است.
وی تأکید کرد: مجموعه حاکمیت و هر سه قوه به دنبال حمایت از سرمایهگذاران هستند و این حمایتها، ریسک سرمایهگذاری را کاهش میدهد.
استقبال فولادیها و پتروشیمیها برای توسعه میدانهای گازی
پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به اینکه عمده تولید گاز در پهنه خشکی ایران بر عهده این شرکت است، گفت: بستههای تشویقی برای توسعه این میدانها که امروز رونمایی شد، تاکنون بیسابقه بوده است و امیدوارم با استقبال خوبی از سوی سرمایهگذاران مواجه شویم.
وی با اشاره به اینکه استقبال خوبی از سوی شرکتهای فولادی و پتروشیمی برای سرمایهگذاری در توسعه میدانهای گازی وجود دارد، گفت: افزایش ضریب بازیافت، افزایش نرخ خوراک گاز و برخی موارد دیگر از جمله مشوقهایی است که برای توسعه این میدانها در نظر گرفته شده است.
نظر شما