چگونگی مقابله با تحریم فناوری از طریق داده‌های پژوهشی

جلسه شورای پژوهشی وزارت نفت در باره چگونگی مقابله با تحریم‌ها و برطرف کردن نیازهای فوری صنعت نفت از طریق داده‌های پژوهشی در ساختمان وزارت نفت برگزار شد.

 معاون وزیر نفت در امور منابع انسانی و مدیریت در حاشیه این جلسه به خبرنگار شانا گفت: این جلسه به منظور چگونگی مقابله با تحریم‌ها و برطرف کردن نیازهای فوری صنعت نفت از طریق داده‌های پژوهشی برگزار شد و اعضای شورای پژوهشی دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را در باره منابع گوناگون تأمین نیازهای صنعت نفت اعلام کردند.

دکتر منصور معظمی افزود: در این جلسه همچنین بحث تشکیل یک مجموعه پژوهشی در خارج از کشور مطرح شد که از طریق این مجموعه و با استفاده از امکانات، نرم‌افزارها و سخت افزارهای موجود در خارج از کشور، همچنین بهره‌گیری از کارشناسان داخلی صنعت نفت، در بخش تحقیق و توسعه برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کنیم.

وی با تاکید بر لزوم برخورداری شرکت ها و سازمان ها از توانمندی علمی افزود: هم اکنون سازمان‌هایی می‌توانند سهم خود را در بازار حفظ یا بیشتر کنند که از توانایی علمی بهره‌مند باشند.

معظمی یکی از ملاک‌های ارزیابی شرکت‌ها در دنیا را حجم فروش یا تولیدات شرکت ها برشمرد و یادآوری کرد: البته شاخص‌های دیگری مانند میزان سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه، همچنین میزان ارائه دانش‌فنی، از معیارهای اصلی این ارزیابی به شمار می‌آیند.

وی ادامه داد: از دیگر شاخص‌های به روز ارزیابی شرکت‌ها، میزان تولید محصولات جدید و ارزش افزوده جدید یک شرکت است.

معاون وزیر نفت میزان توجه به بخش تحقیق و توسعه در این صنعت را اندک خواند و تاکید کرد: لازم است سرمایه گذاری جدی در بخش تحقیق و توسعه صنعت نفت کشور انجام شود.

وی یادآور شد: به تازگی سند پژوهش صنعت نفت و دستورالعمل‌های امور تحقیقاتی آن تهیه و ابلاغ شده، همچنین دستورالعملی برای نیروهای پژوهشی به تصویب رسیده که ابلاغ شده است.

معظمی با بیان این که بودجه پژوهشی وزارت نفت در سال ۸۶ افزایشی چشمگیر یافته است، ادامه داد: با وجود افزایش بودجه، متناسب با آن عملکرد شش ماهه شرکت ها در زمینه پژوهش و فناوری رشد نکرده و مدیران عموما توجه لازم و کافی را به مسئله حیاتی پژوهش نداشته‌اند که لازم است به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

وی افزود: در نظر داریم در پایان سال جاری، عملکرد مدیران پژوهشی و مدیران ارشد تلاشگر در زمینه پژوهش را ارزیابی کنیم که این موضوع در زمان خود اعلام می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور منابع انسانی و مدیریت از برگزاری یک کنگره پژوهشی در بهمن ماه سال جاری خبر داد و اظهار کرد: امید است در بهمن ماه سال جاری کنگره پژوهشی صنعت نفت به منظور بررسی و ارزیابی عملکرد پژوهش در صنعت نفت برگزار شود.

سی و پنجمین جلسه شورای پژوهشی وزارت نفت صبح امروز (چهارشنبه ۲۱ آذر) با حضور دکتر منصور معظمی، معاون وزیر نفت در امور منابع انسانی و مدیریت و ۲۳ نفر از اعضای این شورا از جمله مهندس پرویز نوری، مدیرکل پژوهش وزارت نفت، دکتر باقر مهاجرانی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، دکتر پنجه‌شاهی، رئیس دانشگاه صنعت نفت و جمعی از مسئولان و مدیران پژوهشی شرکت‌های وابسته به صنعت نفت برگزار شد.

کد خبر 121487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =