مهندس خویی در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: بر اساس برنامه ریزی ها، قرار است پایه سکوی حفاری W0 میدان نفتی رشادت چهارم شهریور در آب نصب شود.
وی افزود: سکوی W0 از سکوهای جدای میدان رشادت است و به وسیله سه خط لوله 8 اینچ تولید نفت، 10 اینچ تزریق آب و 8 اینچ آزمایش مجتمع اصلی رشادت متصل می شود.
مجری طرح توسعه میدان نفتی رشادت تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی، نفت از سکوی W0 به سکوی فرآورش P4 انتقال می یابد و در نهایت فرآیند اصلی بر روی سکوی فرآورش P4 انجام می گیرد.
مهندس خویی اظهار داشت: از آنجا که قرار است آب چاه های میدان رشادت پس از تصفیه به دریا ریخته شود (OVERVORD) می بایست از سه واحد تصفیه کننده گریز از مرکز عبور کند و نفت و گاز از آب جدا شود و در نهایت بر اساس کنوانسیون مارپول به دریا سرریز خواهد شد.
وی هدف از توسعه میدان رشادت را تولید روزانه 80 هزار بشکه نفت خام برشمرد و گفت: هم اکنون تولید از میدان رشادت بیش از 5 هزار بشکه در روز است که با توجه به قابلیت های موجود، امکان افزایش تولید تا 10 هزار بشکه در روز وجود دارد.
یک مجتمع اصلی شامل W4 (سکوی چاه ها)، P4 (سکوی فرآورش)، Q4 (سکوی مسکونی) و F4 (سکوی مشعل) هستند، از جمله سکوهایی هستند که در میدان رشادت نصب خواهند شد، همچنین سکوی حفاری دیگری به نام W0 احداث خواهد شد.
تولید از میدان قدیمی رشادت از سال 1348 آغاز شده و تا سال 1365 با حمله هواپیماهای عراقی و ناوهای آمریکای در خلیج فارس که موجب نابودی برخی از سکوها و شهادت دو نفر از کارکنان مستقر بر روی سکو شد، تولید تا چهار سال قطع و بعد از جنگ با تلاش نیروهای صنعت نفت خطوط لوله زیر دریایی و تاسیسات سکوها تعمیر شد و تولید از این میدان قدیمی آغاز شد.
میدان نفتی رشادت از نظر زمین شناسی از سه لایه نفتی شعیبا، عرب و میشریف تشکیل شده که هم اکنون بیشترین نفت آن در لایه (شعیبا) قرار دارد، اما هم اکنون از هر سه لایه نفت با درصد آب بالا و گاز پایین نفت خام تولید می شود.
نظر شما