مهندس امید شاکری در گفت و گو با خبرنگار شانا،با بیان این که هم اکنون واحدهای تولید چدن در شهرک های صنعتی کشوربه دلیل پایین بودن کیفیت چدن از گاز استفاده نمی کنند، گفت:با توجه یه این که این واحدها همچنان برای تولید چدن از گازوییل استفاده می کنند،از این رو شرکت بهینه سازی به منظور افزایش بازدهی واحد های صنعتی، پروژه ساخت کوره های گازی ذوب چدن را در سال گذشته تعریف کرد.
وی با تاکید براین که اشکال های موجود در کوره گازی قدیمی ذوب چدن در کوره جدید برطرف شده است، تصریح کرد: در کوره های جدید دیگر شاهد پایین آمدن کیفیت و قیمت چدن تولید شده در کوره های گازی نخواهیم بود.
مهندس شاکری با بیان این که هم اکنون واحد های تولید چدن در کشور به دو گونه صنعتی و سنتی فعال هستند، استفاده از گازطبیعی برای ذوب چدن و افزایش بازدهی واحد های صنعتی را از اهدف عمده در پروژه ساخت کوره های گازی ذوب چدن برشمرد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: راه اندازی یک کوره الکتریکی ذوب چدن ،نیازمند بیش از 300میلیون تومان سرمایه گذاری است؛ در صورتی که سرمایه گذاری اولیه برای ساخت نوع گازی آنها تنها 30میلیون تومان خواهد بود.
مهندس شاکری ادامه داد: محورهای پژوهشی در زمینه بهینه سازی انرژی در صنعت شامل شناسایی، بهبود یا انتقال فناوری های بازیافت حرارت و انرژی های اتلافی، شناسایی و انتقال دانش فنی در فرآیندهای تولیدی انرژی ـ کارآمد، شناسایی، بهبود یا انتقال تجهیزات انرژی بر صنعتی با راندمان بالاست.
وی ایجاد یک ساختمان نمونه با پایین ترین میزان مصرف انرژی برای سرمایش و گرمایش متناسب با اقلیم ایران، بررسی فنی و اقتصادی در واحدهای مستقل ساختمانی با اجرای چند واحد پایلوت، امکانسنجی فنی و اقتصادی استفاده در بخش ساختمان با اجرای طرح 10 پایلوت نمونه، طراحی و پیاده سازی فناوری بر روی خودروی ملی سمند و طراحی و ساخت دمپر هوشمند شومینه های خانگی به منظور کاهش اتلاف حرارتی ساختمان با اجرای پنج نمونه را ازجمله طرح های پزوهشی مطرح در شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برشمرد.
نظر شما