محمود زیرکچیانزاده در گفتوگو با خبرنگار شانا، با تأکید بر اینکه زنجیره تولید نفت و گاز کشور در طول یک دهه آینده تکمیل میشود، اظهار داشت: به دنبال آغاز عملیات حفاری اکتشافی میدانهای نفتی و گازی ایران در آبهای ایرانی دریای خزر به وسیله سکوی نیمه شناور ایران البرز، ضمن تکمیل دانش فنی و فناوریهای صنعت نفت در آبهای عمیق، زنجیره صنعت نفت کشور در این زمینه کامل میشود.
وی با تأکید بر اینکه صنعت نفت دریایی ایران پتانسیلهای بالایی دارد، گفت: صنعت نفت ایران یکصد سالگی خود را با 50 ساله شدن فعالیت در دریا تکمیل کرده؛ سابقه نیم قرن فعالیت در میدانهای نفتی خلیجفارس اعتباری تاریخی به صنعت نفت کشور بخشیده است که این امر میتواند عامل مهمی برای پیشرفت در توسعه میدانهای نفتی و گازی دریای خزر باشد.
به گفته زیرکچیان زاده، با وجود مزیتهای متعدد در دریای خزر، این دریاچه برای سایر کشورهای این منطقه یک فضای بسته است، از این رو فرصت مناسبی برای جمهوری اسلامی ایران فراهم است تا فعالیت خود در عرصه ترانزیت انرژی (سوآپ) در این منطقه را به ویژه در زمینه گاز توسعه دهد.
وی تأکید کرد: شرکت نفت فلات قاره ایران هم اکنون به دو شاخص اصلی توجه ویژهای دارد، اظهار داشت: به روز رسانی و نوسازی تأسیسات به جای بازسازی آنها و بومی سازی صنعت نفت دریایی کشور و استفاده از تکنولوژیهای جدید، شاخصهای یاد شده به شمار میآیند.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه تاکنون 94 میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا در بخش ایرانی خلیج فارس تثبیت شده است، یادآور شد: این رقم در چهار سال گذشته حدود 55 میلیارد بشکه برآورد شده بود، همچنین حجم ذخایر گاز در میدانهای زیر پوشش شرکت نفت فلات قاره در چهار سال گذشته حدود 40 تریلیون فوت مکعب برآورد شده بود که هم اکنون این میزان به 170 تریلیون فوت مکعب افزایش یافته است.
نظر شما