مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت وگاز مسجدسلیمان اعلام کرد: هم اکنون روزانه 175 میلیون فوت مکعب ( 5 میلیون متر مکعب) گاز ترش از مخزن ژوراسیک این منطقه تولید می شود.
به گزارش روز دوشنبه دفتر شانا در مناطق نفتخیز جنوب، مهندس"سید عبدالله موسوی" با اشاره به این که این شرکت توان تولید گاز ترش، از این مخزن به میزان 220 میلیون فوت مکعب ( 6 میلیون و 230 هزار متر مکعب ) در روز را دارد، گفت: گاز تولیدی از طریق خط لوله به مجتمع پتروشیمی رازی در بندر ماهشهر انتقال می یابد.
وی افزود: در زمان حاضر روزانه 54 میلیون فوت مکعب ( یک میلیون و 530 هزار متر مکعب )ازگاز گنبدی مخزن، نفت سفید نیز تولید می شود که 36 میلیون فوت مکعب آن ( بیش از یک میلیون متر مکعب ) در مخزن نفتی هفتکل و مابقی به مصرف سوخت خانگی شهرهای مسجد سلیمان و هفتکل می رسد.
موسوی میزان تولید گاز از مخزن بنگستان لب سفید را حدود 32 میلیون فوت مکعب ( بیش از 900 هزار متر مکعب ) ذکر کرد و گفت: گاز تولیدی از این مخزن در مخزن آسماری همان میدان ترریق می گردد.
وی با اشاره به بررسی بر روی 4 مخزن نفت و گاز در حوزه تحت نظارت این شرکت افزود: این مخازن شامل مخزن نفتی بنگستان و گاز ترش گدوان در مسجد سلیمان و مخزن گازی بنگستان و خامی کارون و آسماری می باشد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان خاطر نشان کرد: 12 گنبد هیدروکربوری در آسماری، اندیکا، کمرشاه، بالا رود، سردشت، پاپده، گورپی، رود زرد، یکمهه، گلگیر، سردارآباد، شاخه و اندیمشک وجود دارد که باید بر روی آن ها عملیات لرزه نگاری سه بعدی و متعاقب آن اکتشاف انجام شود.
وی درباره دستیابی به گنبدهای جدید بین میدان ها و گنبدهای هیدروکربوری شناخته شده، گفت: در صورت بررسی های لرزه نگاری سه بعدی این احتمال وجود دارد.
موسوی یادآور شد: در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان ، هم اکنون 12 مخزن نفتی و 4 مخزن گازی، در حال تولید می باشند که روزانه 112 هزار بشکه نفت خام، 100 میلیون فوت مکعب ( 2 میلیون و 830 هزار متر مکعب ) گاز همراه و 280 میلیون فوت مکعب ( 7 میلیون و 930 هزار متر مکعب ) گاز از آن ها برداشت می شود.
وی گفت: این شرکت در صدد است در چند سال آینده تولید نفت و گاز خود را تا دو برابر تولید فعلی افزایش دهد.
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان با بیان این که برای بازسازی و استاندارد کردن تجهیزات و امکانات بخشی از تاسیسات این شرکت افزون بر 3 میلیارد ریال هزینه شده است، اظهار داشت: در پی اقدام های انجام شده از سال 1381 چند واحد این شرکت، بطور همزمان موفق به استقرار سیستم مدیریت کیفیت " ایزو 9001" و دریافت گواهینامه های مدیریت ایمنی و بهداشت " اوسس 18001" و مدیریت زیست محیطی " ایزو 14001"، شدند.
وی این واحدها را شامل بخشی از حوزه ستادی، کارخانه بهره برداری لب سفید و واحد بهره برداری قلعه نار ذکر کرد وافزود: برای تجهیز سایر تاسیسات قلعه نار و لب سفید، انجام کارهای دیگری نیز در دستور کار شرکت قرار دارد.
موسوی تاکید کرد: استقرار سیستم مدیریت کیفیت، در واحد هایی از پروژه هفتکل ، نفت سفید و بخش های دیگری از حوزه ستادی مد نظر است که کارهای اجرایی آن دنبال می شود.
به گزارش شانا، وسعت حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان، حدود 5 هزار کیلومتر مربع است که از شمال و شرق به ایذه، از غرب به تنگ فنی و از جنوب به دزفول و اندیمشک امتداد دارد.
کد خبر 15522
نظر شما