افزایش طول شبکه خطوط انتقال سوخت کشور به 16 هزار کیلومتر

شانا _ گروه پالایش و پخش: مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از افزایش طول خطوط لوله سراسری انتقال سوخت کشور به 16 هزار کیلومتر با ساخت حدود 2 هزار کیلومتر خط لوله جدید در سال 90 خبر داد.

عباسعلی جعفری نسب در گفت و گو با خبرنگار شانا گفت: پروژه احداث خط لوله جدید سبزآب _ ری به طول حدود 650 کیلومتر برای انتقال نفت خام ترش دزفول شمالی، یکی از این پروژه هاست که پیمانکار آن انتخاب و مراحل اجرایی آن آغاز شده است.

به گفته مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، طول این خط لوله از سبزآب تا تنگ فنی 104 کیلومتر (قطر 30 اینچ و ظرفیت انتقال 450 هزار بشکه در روز)، از تنگ فنی تا شازند 250 کیلومتر (قطر 26 اینچ و ظرفیت انتقال 250 هزار بشکه در روز) و از شازند تا ری 270 کیلومتر (قطر 18 اینچ و ظرفیت انتقال 100 هزار بشکه در روز) است.

جعفری نسب با تاکید بر این که در بخش توسعه ای، پروژه های مختلفی متناسب با افزایش ظرفیت انبارها و ساخت پالایشگاه های جدید مطرح می شود که مجری آن شرکت مهندسی و ساختمان است، افزود: کار احداث یک خط لوله دیگر انتقال فرآورده از آبادان تا تهران به طول 650 کیلومتر (قطر 26 اینچ و ظرفیت انتقال روزانه 250 هزار بشکه) آغاز شده است و کار ساخت آن در سال 90 ادامه خواهد یافت.

وی همچنین از آغاز مراحل اجرایی یک خط لوله جدید انتقال فرآورده از بندرعباس به مرکز کشور خبر داد و گفت: پروژه این خط لوله 420 کیلومتری (قطر 20 اینچ و ظرفیت انتقال 140 هزار بشکه در روز) که از نایین تا ری (نایین – کاشان – ری) ادامه خواهد یافت، طراحی شده و در مرحله تامین اعتبار قرار دارد.

مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران افزود: یک انبار بزرگ نیز در غرب تهران (نزدیکی اشتهارد) در حال تاسیس است که متناسب با آن پروژه احداث یک رشته خط لوله از ری به این انبار تعریف شده است تا خطوط انتقال فرآورده و نفت خام را به این انبار متصل کند.

وی گفت: کار طراحی این پروژه نیز انجام شده است و سال آینده اجرایی می شود.

جعفری نسب تاکید کرد: طول این خطوط لوله به دلیل تغییرات احتمالی که در مراحل اجرایی در مسیر خطوط رخ خواهد داد، تقریبی اعلام شده است ولی به طور کل با ساخت این چهار خط جدید طول خطوط انتقال سوخت کشور حدود 2 هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت.

به گفته این مقام مسئول، کار ساخت این خطوط در نقاط مختلف کشور، هم اکنون در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران آغاز شده است و پیش بینی می شود با پایان مراحل ساخت این چهار خط لوله در سال آینده در سال 91 به بهره برداری برسند.

به گزارش شانا، شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام و به همین میزان فرآورده در کشور جابه جا می کند و حجم بسیار وسیعی از انتقال نفت و فرآورده را در کشور به عهده دارد.

این شرکت، انتقال دو سوم (حدود 67 درصد) از فرآورده کشور را با خطوط لوله به عهده دارد و یک سوم باقیمانده (حدود 33 درصد) با روش های دیگر نظیر تانکر و راه آهن منتقل می شود که از نظر ایمنی، سرعت و دقت، قابل مقایسه با انتقال به وسیله خطوط لوله نیست، در بخش نفت خام نیز 70 درصد ظرفیت نفت خام پالایشگاه ها توسط خطوط لوله تامین می شود.

کار انتقال نفت و فرآورده به وسیله 14 هزار کیلومتر خطوط لوله در سراسر کشور کاری حساس و دقیق در مناطق جغرافیایی و آب و هوایی مختلف است که به فعالیت و نظارت مستمر و شبانه روزی نیاز دارد و در تمام طول سال با بازرسی و کنترل دقیق و پیوسته خطوط، بدون وقفه انجام می شود.

کد خبر 166710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =